Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Liviu Dragnea face un pas înapoi, în ceea ce privește alegerile prezidențiale: „Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD”, a spus Liviu Dragnea după anunțarea exit poll-urilor, într-un discurs în care a arătat că face un pas înapoi în ceea ce privește o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Acesta a spus că viitorul candidat va trebui ales într-o ședință CEx, la care speră să participe, și că „analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”. 

„De ce Firea și nu dvs?”. l-a întrebat un jurnalist. „Voi fi foarte sincer. Ca să candidezi trebuie să ai și posibilitatea”.

Întrebat dacă se teme de decizia de luni a instanței, Dragnea a răspuns: „Dacă mă temeam, eram ghiocel, preș”.

Duminică seară, Liviu Dragnea a vorbit ca un om gata să se detașeze de partidul pe care îl conduce, „Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut, și ce nu am făcut. Și la fel o să fac împreună cu colegii mei. Eu nu-mi asum nici pe Facebook, nici într-o țară apropiată, ci în CEx”. a spus Dragnea.

Întrebat dacă își va da demisia, Liviu Dragnea a spus că se va conforma decizie CEx. „Nu am făcut niciodată altceva decât a zis partidul și nici împotirva a ce s-a decis în partid”, a afirmat el.

Șeful PSD a spus că va propune un congres pentru jumătatea lunii iunie și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu-și depună mandatul. 

Dragneala vot
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deja nu mai are cum să se supună deciziei partidului, o să se supună în sala de dușuri.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Bătălia prezidenţialelor o să fie între Cioloş şi Iohannis. Hm, e interesant, dar e o zonă care nu mă mai pasionează.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult