Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Liviu Dragnea face un pas înapoi, în ceea ce privește alegerile prezidențiale: „Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD”, a spus Liviu Dragnea după anunțarea exit poll-urilor, într-un discurs în care a arătat că face un pas înapoi în ceea ce privește o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Acesta a spus că viitorul candidat va trebui ales într-o ședință CEx, la care speră să participe, și că „analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”. 

„De ce Firea și nu dvs?”. l-a întrebat un jurnalist. „Voi fi foarte sincer. Ca să candidezi trebuie să ai și posibilitatea”.

Întrebat dacă se teme de decizia de luni a instanței, Dragnea a răspuns: „Dacă mă temeam, eram ghiocel, preș”.

Duminică seară, Liviu Dragnea a vorbit ca un om gata să se detașeze de partidul pe care îl conduce, „Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut, și ce nu am făcut. Și la fel o să fac împreună cu colegii mei. Eu nu-mi asum nici pe Facebook, nici într-o țară apropiată, ci în CEx”. a spus Dragnea.

Întrebat dacă își va da demisia, Liviu Dragnea a spus că se va conforma decizie CEx. „Nu am făcut niciodată altceva decât a zis partidul și nici împotirva a ce s-a decis în partid”, a afirmat el.

Șeful PSD a spus că va propune un congres pentru jumătatea lunii iunie și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu-și depună mandatul. 

Dragneala vot
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deja nu mai are cum să se supună deciziei partidului, o să se supună în sala de dușuri.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Bătălia prezidenţialelor o să fie între Cioloş şi Iohannis. Hm, e interesant, dar e o zonă care nu mă mai pasionează.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult