Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Liviu Dragnea face un pas înapoi, în ceea ce privește alegerile prezidențiale: „Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD”, a spus Liviu Dragnea după anunțarea exit poll-urilor, într-un discurs în care a arătat că face un pas înapoi în ceea ce privește o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Acesta a spus că viitorul candidat va trebui ales într-o ședință CEx, la care speră să participe, și că „analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”. 

„De ce Firea și nu dvs?”. l-a întrebat un jurnalist. „Voi fi foarte sincer. Ca să candidezi trebuie să ai și posibilitatea”.

Întrebat dacă se teme de decizia de luni a instanței, Dragnea a răspuns: „Dacă mă temeam, eram ghiocel, preș”.

Duminică seară, Liviu Dragnea a vorbit ca un om gata să se detașeze de partidul pe care îl conduce, „Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut, și ce nu am făcut. Și la fel o să fac împreună cu colegii mei. Eu nu-mi asum nici pe Facebook, nici într-o țară apropiată, ci în CEx”. a spus Dragnea.

Întrebat dacă își va da demisia, Liviu Dragnea a spus că se va conforma decizie CEx. „Nu am făcut niciodată altceva decât a zis partidul și nici împotirva a ce s-a decis în partid”, a afirmat el.

Șeful PSD a spus că va propune un congres pentru jumătatea lunii iunie și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu-și depună mandatul. 

Dragneala vot
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deja nu mai are cum să se supună deciziei partidului, o să se supună în sala de dușuri.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Bătălia prezidenţialelor o să fie între Cioloş şi Iohannis. Hm, e interesant, dar e o zonă care nu mă mai pasionează.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult