Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Liviu Dragnea face un pas înapoi, în ceea ce privește alegerile prezidențiale: „Analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD”, a spus Liviu Dragnea după anunțarea exit poll-urilor, într-un discurs în care a arătat că face un pas înapoi în ceea ce privește o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale. Acesta a spus că viitorul candidat va trebui ales într-o ședință CEx, la care speră să participe, și că „analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu”. 

„De ce Firea și nu dvs?”. l-a întrebat un jurnalist. „Voi fi foarte sincer. Ca să candidezi trebuie să ai și posibilitatea”.

Întrebat dacă se teme de decizia de luni a instanței, Dragnea a răspuns: „Dacă mă temeam, eram ghiocel, preș”.

Duminică seară, Liviu Dragnea a vorbit ca un om gata să se detașeze de partidul pe care îl conduce, „Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut, și ce nu am făcut. Și la fel o să fac împreună cu colegii mei. Eu nu-mi asum nici pe Facebook, nici într-o țară apropiată, ci în CEx”. a spus Dragnea.

Întrebat dacă își va da demisia, Liviu Dragnea a spus că se va conforma decizie CEx. „Nu am făcut niciodată altceva decât a zis partidul și nici împotirva a ce s-a decis în partid”, a afirmat el.

Șeful PSD a spus că va propune un congres pentru jumătatea lunii iunie și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu-și depună mandatul. 

Dragneala vot

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deja nu mai are cum să se supună deciziei partidului, o să se supună în sala de dușuri.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Bătălia prezidenţialelor o să fie între Cioloş şi Iohannis. Hm, e interesant, dar e o zonă care nu mă mai pasionează.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult