Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, întrebat ce crede despre anularea vizitei Regelui Iordaniei: Care e întrebarea?

Liviu Dragnea nervos - captura video

„Care e întrebarea?”, a răspuns luni liderul PSD Liviu Dragnea atunci când a fost solicitat de reporteri să spună cum comentează faptul că regele Abdullah II al Iordaniei și-a anulat vizita în România, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată la Ierusalim. 

„România a avut tot timpul relații foarte bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale. Suntem într-o situație cu un subiect deschis, care trebuie închis. Trebuie să fim o țară care să nu se ocupe de subiectele importante?”, a adăugat apoi liderul PSD. 

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit arabnews.com.

Dragnea a precizat că și-a exprimat primul susţinerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim. „Decizia administrativă sau oficială nu este nici la mine, nici la preşedintele Senatului, nici la Parlament, în schimb, cred că intr-un timp rezonabil, poate mai scurt, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat şi prezentată o decizie”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Din punctul meu de vedere. Israelul are dreptul să hotărască unde să fie capitala, ca orice stat suveran, dar, repet, trebuie o discuţie în CSAT care trebuie începută, purtată şi finalizată”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat ce câştigă România prin mutarea ambasadei, Dragnea a spus că „România câștigă o relaţie mai bună cu Israelul”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Israelul are dreptul sa hotărască unde sa fie capitala " spune Dragnea. Nu prea este "cosher" ce declara însă. Când încă acea zona este într-un echilibru foarte relativ, nu este PSD-ul cel mai abilitat să emită judecăți de valoare referitoare la aceasta problema. Când țări care au avut în decursul istoriei în acea zona nu se pronunță, nu poate o persoana a căror calități intelectuale si morale să facă afirmații in numele guvernului unei țări. Cred că și-a depășit atribuțiile si a degradat grav pozitia internațională a României. Daca ar avea un minim bun simț ar trebui să demisioneze. Cum nu are ar trebui sa fie forțată să facă asta. Ar trebui să strângem semnături în acest sens.
    • Like 2
  • Dragnea imi aminteste de bancul ala in care un nebun suna la usa unui necunoscut:-Cine-i acolo?intreaba necunoscutul,-Cine?Eu?raspunde nebunul.Tot asa si Dragnea se mira de fiecare data indiferent de subiect,legile justitiei(nu stiu despre ce e vorba,sa lasam juristii din comisia juridica sa se pronunte).In probleme economice mai intai se consulta cu expertii inainte sa-si dea cu parerea cu toate ca s-a consultat cu ei si anterior,wtf!Iar acum este luat prin surprindere de decizia regelui Iordaniei de a-si anula vizita in Romania.Cu siguranta si durerea la spate a fost o surpriza pentru Dragnea asa ca i-a lasat pe doctori sa se pronunte inainte sa constientizeze prin eschive faciale(asa zisele schimonosiri) durerea.
    • Like 4


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult