Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, întrebat ce crede despre anularea vizitei Regelui Iordaniei: Care e întrebarea?

Liviu Dragnea nervos - captura video

„Care e întrebarea?”, a răspuns luni liderul PSD Liviu Dragnea atunci când a fost solicitat de reporteri să spună cum comentează faptul că regele Abdullah II al Iordaniei și-a anulat vizita în România, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată la Ierusalim. 

„România a avut tot timpul relații foarte bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale. Suntem într-o situație cu un subiect deschis, care trebuie închis. Trebuie să fim o țară care să nu se ocupe de subiectele importante?”, a adăugat apoi liderul PSD. 

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit arabnews.com.

Dragnea a precizat că și-a exprimat primul susţinerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim. „Decizia administrativă sau oficială nu este nici la mine, nici la preşedintele Senatului, nici la Parlament, în schimb, cred că intr-un timp rezonabil, poate mai scurt, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat şi prezentată o decizie”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Din punctul meu de vedere. Israelul are dreptul să hotărască unde să fie capitala, ca orice stat suveran, dar, repet, trebuie o discuţie în CSAT care trebuie începută, purtată şi finalizată”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat ce câştigă România prin mutarea ambasadei, Dragnea a spus că „România câștigă o relaţie mai bună cu Israelul”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Israelul are dreptul sa hotărască unde sa fie capitala " spune Dragnea. Nu prea este "cosher" ce declara însă. Când încă acea zona este într-un echilibru foarte relativ, nu este PSD-ul cel mai abilitat să emită judecăți de valoare referitoare la aceasta problema. Când țări care au avut în decursul istoriei în acea zona nu se pronunță, nu poate o persoana a căror calități intelectuale si morale să facă afirmații in numele guvernului unei țări. Cred că și-a depășit atribuțiile si a degradat grav pozitia internațională a României. Daca ar avea un minim bun simț ar trebui să demisioneze. Cum nu are ar trebui sa fie forțată să facă asta. Ar trebui să strângem semnături în acest sens.
    • Like 2
  • Dragnea imi aminteste de bancul ala in care un nebun suna la usa unui necunoscut:-Cine-i acolo?intreaba necunoscutul,-Cine?Eu?raspunde nebunul.Tot asa si Dragnea se mira de fiecare data indiferent de subiect,legile justitiei(nu stiu despre ce e vorba,sa lasam juristii din comisia juridica sa se pronunte).In probleme economice mai intai se consulta cu expertii inainte sa-si dea cu parerea cu toate ca s-a consultat cu ei si anterior,wtf!Iar acum este luat prin surprindere de decizia regelui Iordaniei de a-si anula vizita in Romania.Cu siguranta si durerea la spate a fost o surpriza pentru Dragnea asa ca i-a lasat pe doctori sa se pronunte inainte sa constientizeze prin eschive faciale(asa zisele schimonosiri) durerea.
    • Like 4


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult