Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, întrebat ce crede despre anularea vizitei Regelui Iordaniei: Care e întrebarea?

Liviu Dragnea nervos - captura video

„Care e întrebarea?”, a răspuns luni liderul PSD Liviu Dragnea atunci când a fost solicitat de reporteri să spună cum comentează faptul că regele Abdullah II al Iordaniei și-a anulat vizita în România, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată la Ierusalim. 

„România a avut tot timpul relații foarte bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale. Suntem într-o situație cu un subiect deschis, care trebuie închis. Trebuie să fim o țară care să nu se ocupe de subiectele importante?”, a adăugat apoi liderul PSD. 

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit arabnews.com.

Dragnea a precizat că și-a exprimat primul susţinerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim. „Decizia administrativă sau oficială nu este nici la mine, nici la preşedintele Senatului, nici la Parlament, în schimb, cred că intr-un timp rezonabil, poate mai scurt, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat şi prezentată o decizie”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Din punctul meu de vedere. Israelul are dreptul să hotărască unde să fie capitala, ca orice stat suveran, dar, repet, trebuie o discuţie în CSAT care trebuie începută, purtată şi finalizată”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat ce câştigă România prin mutarea ambasadei, Dragnea a spus că „România câștigă o relaţie mai bună cu Israelul”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Israelul are dreptul sa hotărască unde sa fie capitala " spune Dragnea. Nu prea este "cosher" ce declara însă. Când încă acea zona este într-un echilibru foarte relativ, nu este PSD-ul cel mai abilitat să emită judecăți de valoare referitoare la aceasta problema. Când țări care au avut în decursul istoriei în acea zona nu se pronunță, nu poate o persoana a căror calități intelectuale si morale să facă afirmații in numele guvernului unei țări. Cred că și-a depășit atribuțiile si a degradat grav pozitia internațională a României. Daca ar avea un minim bun simț ar trebui să demisioneze. Cum nu are ar trebui sa fie forțată să facă asta. Ar trebui să strângem semnături în acest sens.
    • Like 2
  • Dragnea imi aminteste de bancul ala in care un nebun suna la usa unui necunoscut:-Cine-i acolo?intreaba necunoscutul,-Cine?Eu?raspunde nebunul.Tot asa si Dragnea se mira de fiecare data indiferent de subiect,legile justitiei(nu stiu despre ce e vorba,sa lasam juristii din comisia juridica sa se pronunte).In probleme economice mai intai se consulta cu expertii inainte sa-si dea cu parerea cu toate ca s-a consultat cu ei si anterior,wtf!Iar acum este luat prin surprindere de decizia regelui Iordaniei de a-si anula vizita in Romania.Cu siguranta si durerea la spate a fost o surpriza pentru Dragnea asa ca i-a lasat pe doctori sa se pronunte inainte sa constientizeze prin eschive faciale(asa zisele schimonosiri) durerea.
    • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult