Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, la ieșirea de la întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Susținem lupta împotriva adevăratei corupții”

Liviu Dragnea - Florin Iordache - PSD - Cotroceni

 (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la ieșirea de la consultările de la Cotroceni că i-a lăsat șefului statului un set de 10 principii și unul de șapte întrebări, la care ar dori răspuns, apoi a citit jurnaliștilor lista cu cele 10 principii.

„Susținem lupta împotriva adevăratei corupții”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat că a fost o discuţie relativ aşezată cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că în opinia PSD nu e nevoie de reluarea procedurii legislative în Parlament pentru că ordonanța de urgență 92 intră în procedura legislativă. 

Dragnea a precizat că nu vor fi preluate toate recomandările Comisiei de la Veneţia, dând ca exemplu înfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi

Referitor la pensionarea anticipată a magistraţilor, Dragnea a spus că aceasta a fost o recomandare a CSM şi trebuie văzut dacă se ţine cont mai mult de CSM sau de Comisia de la Veneţia. 

„Președintele Klaus Iohannis nu poate fi mediator între partidele politice. Noi nu am venit să ne luăm vreun angajament”, a mai spus miercuri liderul PSD.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Haide, Ionăniță, tată, haide, că de AIA te-am ales, ce somnoreala noastră???
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult