Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Liviu Dragnea, la ieșirea de la întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Susținem lupta împotriva adevăratei corupții”

Liviu Dragnea - Florin Iordache - PSD - Cotroceni

 (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la ieșirea de la consultările de la Cotroceni că i-a lăsat șefului statului un set de 10 principii și unul de șapte întrebări, la care ar dori răspuns, apoi a citit jurnaliștilor lista cu cele 10 principii.

„Susținem lupta împotriva adevăratei corupții”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat că a fost o discuţie relativ aşezată cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că în opinia PSD nu e nevoie de reluarea procedurii legislative în Parlament pentru că ordonanța de urgență 92 intră în procedura legislativă. 

Dragnea a precizat că nu vor fi preluate toate recomandările Comisiei de la Veneţia, dând ca exemplu înfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi

Referitor la pensionarea anticipată a magistraţilor, Dragnea a spus că aceasta a fost o recomandare a CSM şi trebuie văzut dacă se ţine cont mai mult de CSM sau de Comisia de la Veneţia. 

„Președintele Klaus Iohannis nu poate fi mediator între partidele politice. Noi nu am venit să ne luăm vreun angajament”, a mai spus miercuri liderul PSD.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Haide, Ionăniță, tată, haide, că de AIA te-am ales, ce somnoreala noastră???
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult