Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Liviu Dragnea propune ca joi la CEx să se discute despre remanierea guvernamentală

L. Dragnea

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat marți, înainte de ședința de la partid, că joi va fi convocat Comitetul Executiv Național al PSD, unde una dintre teme va fi remanierea guvernamentală anunțată de Mihai Tudose. Dragnea consideră că nu există o criză în PSD, iar din punctul său de vedere relația cu premierul este una de susținere, la fel ca atunci când l-a propus în fruntea Cabinetului.

Despre criza guvernamentală? „Sper să nu ajungem acolo. Remanieri se mai fac, dacă sunt argumente nimeni din partid nu se opune”.

Întrebat dacă și-ar da demisia din fruntea PSD pentru ca Guvernul Tudose să rămână, liderul social democrat a răspuns: „Pot să plec și din țară dacă e cazul, dacă eu sunt cuiul lui Pepelea”.

Jurnalist: Se poate ajunge la o discuție demisia premierului versus demisia dvs? 

Dragnea: Iar o luăm cu de-astea? Eu m-am plictisit. 

Jurnalist: Ați fi dispus să vă dați demisia din fruntea PSD, ca să rămână acest guvern? 

Dragnea: Pot să plec și din țară dacă e cazul, până la urmă, dacă eu sunt cuiul lui Pepelea.

Mihai Tudose a confirmat luni seara că este în relații foarte proaste cu Liviu Dragnea și că este dispus să-și dea demisia din funcție „dacă activitatea Guvernului merge atât de prost”. Premierul a sugerat că Liviu Dragnea este în spatele unui sondaj pus în circulație la Antena 3 de sociologul Pieleanu, care arată că încrederea în Guvern s-a prăbușit în doar o lună.

Premierul a anunțat luni seara la Antena3 că va face o „miniremaniere” guvernamentală. Este vorba de cei trei miniștri „cu probleme penale” și de încă doi miniștri „cu activitate slabă”. Mihai Tudose anunță, astfel, că le va da afară din Guvern pe apropiatele lui Liviu Dragnea, Sevil Shaiddeh și pe Rovana Plumb, prima trimisă în judecată și cea de-a doua în curs de ridicare a imunității în Parlament. Cel de-al treilea ministru cu probleme penale este Viorel Ilie, ministrul ALDE pentru relația cu Parlamentul.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Pot să plec și din țară dacă e cazul, dacă eu sunt cuiul lui Pepelea”.
    Gura pacatosului !
    Eu as zice sa se gindeasca cum va pleca din libertate...
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult