Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Guvernul se pregătește să dezincrimineze abuzul în serviciu. Dragnea, azi: „Nu am auzit, nu mă ajută pe mine personal”

UPDATE:

Deputatul PSD, Șerban Nicolae spune că prevederile din Codul Penal privind abuzul în serviciu vor fi modificate prin ordonanță de urgenșă, iar grațierea va fi trecută prin Parlament sub forma unui proiect de lege.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Întrebat de jurnaliști ce îi recomandă ministrului Justiției Florin Iordache în privința grațierii și schimbării Codurilor Penale, președintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: "L-aş sfătui să se inspire din experienţa înaintaşilor, din experienţa guvernelor precedente. Dacă este să se dea prin ordonanţă sau să se adopte proiect de lege, asta e problema lor, dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor. Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă, poate să dea, dacă nu, nu ştiu dacă e bine", a spus Dragnea, citat de News.ro. Ultimul act normativ pe tema grațierii a fost dat în 2002: a fost vorba de o lege discutată în Parlament și nu de o ordonanță de urgență.

Dragnea a făcut această declarație după primul termen al procesului în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu pentru angajarea a două membre PSD la Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Teleorman. Potrivit procurorilor, acestea și-au încasat lunar salariul, deși nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu. 

„Nicio graţiere nu mă ajută pe mine. Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineaze abuzul în serviciu pe de o parte. Pe de altă parte, ştiu că avem o Curte Constituţională, din câte mai ştiu eu, cel puţin azi dimineaţă era în vigoare, care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieşim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile Curţii Constituţionale cu legislaţia, e şi asta o opţiune, sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine. Uitaţi-vă cu atenţie pe dosarul meu şi pe ce a apărut în presă sau ce a fost în dezbatere publică. Nu mă ajută pe mine personal. Eu am înţeles de la DNA că au o problemă cu vreo 15.000 de dosare. Eu nu cred că cele 15.000 sunt despre mine”, a declarat, potrivit Mediafax, Dragnea, la sediul instanței supreme. 

Șeful PSD a spus că vrea să aducă la rândul său martori în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu. „Vreau să aduc şi eu martori şi să audieze din nou martorii care au fost audiaţi la DNA să vedem dacă şi acest proces va merge şi se va susţine pe o declaraţie mincinoasă sau două declaraţii mincinoase obţinute în condiţii suspecte la DNA. Eu m-am uitat cu foarte mare atenţie pe toate declaraţiile. Oricine este de bună credinţă şi studiază cu atenţie doar acele declaraţii şi declaraţiile martorilor, se vede că sunt puse cu mâna sau cusute cu aţă albă, dictate. Vorbim despre o doamnă care a făcut o declaraţie mincinoasă, care a mai fost condamnată pentru luare de mită şi care probabil are alt dosar şi cu care se pare că s-a făcut o înţelegere. Asta este România, patria denunţurilor şi ascultărilor. Aştia sunt principalii piloni pe care se sprijină dosarele în România şi pentru care intră oamenii în puşcărie", a zis el.

Primul termen al procesului s-a terminat cu o amânare, un nou termen fiind stabilit pentru data de 14 februarie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • DanM check icon
  Din zicerile unui idiot aflat pe scaunul de ministru:
  “ Am finalizat dezbaterea publică CARE am avut-o.”
  “ Am nişte observaţii PE CARE vreau să fie cuprinse.”
  “ Avem, de asemenea, PROPUNEREA pe care chiar colegii noştri de la PNL L-AU FĂCUT.”
  “ În cursul zilei de astăzi, TOŢI cei care au dorit să participe I-AM PRIMIT.”
  “ Vom ţine cont de observaţiile PE CARE s-au făcut astăzi.”

  Cum putem da cu flit unui astfel de violator al limbii romane? Cit despre logica, nici nu mai zic....Buimache, Dandanache. Maine este "The Purge Day!" Traim un cosmar, frate...
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult