Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Liviu Pop se detonează live: „Toți premierii știu. Și toți miniștrii Educației știu”. Țapardel (PSD) dă din casă: „TAROM, ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD”

Liviu Marian Pop - FB

Foto: Facebook/Liviu Marian Pop

Declarații neașteptate făcute la Digi24 de fostul ministru al Educației Liviu Pop, care a spus că, de-a lungul anilor, premierii și cei care au ocupat fotoliul ministerial la Educație au știut despre „mafia manualelor”.

Liviu Pop: Știu doar de baronii manualelor din Ministerul Educației. Dacă vreți, facem emisiuni în direct despre șpăgile indirecte și directe care se dau și de care și DNA știe, și președintele statului știe.

Reporter: Ministerul acesta e condus de PSD de...

Liviu Pop: Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte șase luni, cinci luni.

Reporter: Guvernările stau și se uită la mafie?

Liviu Pop: În zona manualelor și a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Știe și președintele.

Reporter: Premierul știe?

Liviu Pop: Toți premierii știu. Și toți miniștrii Educației știu.

Reporter: Și ce a făcut doamna Dăncilă?

Liviu Pop: Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă.

Reporter: Deci dumneavoastră ne spuneți că premierul unei țări stă și asistă neputincios la o mafie dintr-un minister, oricare ar fi el? Practic asta ne spuneți.

Liviu Pop: Unii premieri da.

Reporter: Adică toți premierii de până acum

Liviu Pop: Unii.

Reporter: Doamna Dăncilă unde intră?

Liviu Pop: Nu fac eu clasamente acum, mai ales în timpul campaniei electorale. 

Claudia Țapardel, PSD: TAROM, ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD

Și Claudia Țapardel, membru PSD, a făcut declarații surprinzătoare la Digi24. Țapardel a afirmat că TAROM, „ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD.” Privatizarea operatorului de transport aerian ar fi „o greșeală imensă”, a mai spus Țapardel, adăugând că „n-avem nevoie să vindem TAROM la bucată”.

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Să știți că, din păcate, această companie (TAROM, n.red.), ca și multe altele, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD, ci este o cutumă și o tradiție care se întâmplă în multe alte companii...

Cristina Prună, deputat USR: Deci recunoașteți că PSD a căpușat această companie...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: ... Indiferent de guvernările care au existat, mai ales în guvernările de dreapta. Și o să vă dau niște exemple, n-o să dau acuma, ca să nu monopolizez emisiunea, de niște colegi de la dumneavoastră.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nea LIviu, zice legea ca daca stii ceva trebuie sa mergi sa denunti. Daca nu mergi inseamna ca esti cu ei, complicitate, favorizare, tainuire, sau mai stiu ce... Asta ca aruncati de la unii la altii e superba, doar asa isi poate da seama orice prost ca tara asta nu mai are nici o sansa cu voi astia la putere. Sunteti toti la fel! RUSINE!
  • Like 0
 • Imi place ca Liviu Pop il mentioneaza pe presedinte de 2 ori, de parca e treaba presedintelui sa se ocupe de mafia manualelor, cand de fapt e in primul rand responsabilitatea ministrului educatiei.
  "Reporter: Și ce a făcut doamna Dăncilă?

  Liviu Pop: Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă." - VOI ati creat mafia asta, voi, PSD. Cu madam Abramburica la carma la educatie. Nu pot sa cred ca inca ma mai surprinde gradul de nesimtire cu care isi bat joc si cu care vor sa ne prosteasca in fata.
  • Like 2
  • @ Jonn Jonzz
   Știu că pe vremea ministeriatului lui L. Pop s-a renunțat la tipărirea manualelor scolare de către mafie și s-a atribuit această sarcină Editurii Dedactice și Pedagogice, a mers așa cam 1 - 2 ani după care s-a revenit (parțial sau total, nu mai știu). Presa ”de dreapta” a ”combătut” intens această inițiativă. De ce s-a revenit ? Articolul nu redă câtuși de putin complet subiectul și ”istoricul” și se axează doar contra PSD, se vede de la o poștă ! Cu alte cuvinte, nu vedem nici urmă de imparțialitate.
   • Like 0
  • @ Ion Filip
   Teodora check icon
   A fost minunat în mandatul lui Pop. Bani dati aiurea pe compendiul ala fara rost, manuale de dirigenție si sport sosite prompt, dar cele de limbi străine deloc, tot anul (clasa a V a). Ce bine ca invinsesera mafia manualelor! Doar EDP rămăsese mândră si competenta pe piata.
   • Like 1
 • Tarom-ul trebuie pur si simplu desfiintat, a mers mereu pe pierdere, in timp ce lefurile acolo sunt destul de mari. Intreb si eu, ca prostul: care companie din mediul privat isi permite lefuri mari pentru anagajatii care genereaza pierderi prin incompetenta sau dezinteresul lor, indiferent de ce pozitie ocupa acestia in companie? Tarom-ul este de zeci de ani o gaura neagra in care curg banii nostri, ai celor care isi platesc darile catre stat. Slava Domnului exista companii aeriene serioase si destul de ieftine, nu avem nevoie de un loc in care sa mai leneveasca niste pile si relatii ale unor sus-pusi!
  • Like 0
 • topala check icon
  Dar de directorii de aeroporturi,unde se ruleaza milioane de euro,iar licitatiile sunt castigate de rudele sau apropiatii lor,nu ne spune nimic ?
  Caietul de sarcini este facut dupa necesitatiile celui care va castiga,si nu dupa nevoile aeroportului. Daca aeroportul are nevoie de prize,caietul de sarcini va fi facut in felul : priza trebuie sa fie patrata,in 2 culori,o parte roz,marime x si y,exact cum are ruda, sefului de aeroport,in depozit,sau la caietul de sarcini cu o zi inainte de licitatie se mai adauga o pagina.
  Sunt sefi de aeroporturi care au rezistat de pe timpul lui basescu.
  DNA-ul nu s-a bagat aici,oare de ce? Sa fiu oamenii lor de la servicii, si nu de la psd, infiltrati aici?
  Stiu cz personal,deci cu DNA-ul am dubii ca au fost echidistanti . Ca acuma nici de sperietoare numai sunt buni .
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult