Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

TAROM-ul televiziunii din România

TVR mi-a solicitat ieri, pe la ora 16, să comentez scandalul TAROM. M-a sunat dl Adelin Petrișor, jurnalist pe care îl prețuiesc. Am spus următoarele:

1. Nu există personaje pozitive în poveste, și Cuc, și Mezei sunt niște apariții cât se poate de dubioase.

2. Ministrul Cuc nu poate explica în niciun fel prezența sa noaptea, pe trotuar, în fața domiciliului subordonatei sale, Mezei.

3. Dl Cuc nu va avea nimic de suferit. Dna Dăncilă, prin declarațiile făcute, a dat semnalul Corpului său de Control să-l scoată Nufărul pe Cuc. Dacă DNA va dori să-l ancheteze, dl Cuc fiind și deputat, parlamentarii PSD vor face zid în jurul lui.

4. Nu înțeleg de ce TAROM nu se desființează. De mai bine de un deceniu, TAROM contribuie la bugetul României cu pierderi anuale masive. Șansele de redresare sunt nule, câtă vreme această companie este și va fi ticsită cu pilele, pupilele, clienții, amantele fiecărui partid care vine la putere. Sunt țări dezvoltate care nu au transport aerian de stat, în care operează bine-mersi companii private, autohtone sau străine.

5. Alegătorii i-au ascultat pe Mezei, pe Cuc, pe Dăncilă, au tras concluziile și la vot vor proceda în consecință.

În Jurnalul de la ora 20, știrile TVR au dat numai primele două puncte, însumând cam 10 secunde. Nu că asta m-ar surprinde la echivalentul TAROM în televiziunea din România, dar cred că e bine să știți.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult