Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

TAROM-ul televiziunii din România

TVR mi-a solicitat ieri, pe la ora 16, să comentez scandalul TAROM. M-a sunat dl Adelin Petrișor, jurnalist pe care îl prețuiesc. Am spus următoarele:

1. Nu există personaje pozitive în poveste, și Cuc, și Mezei sunt niște apariții cât se poate de dubioase.

2. Ministrul Cuc nu poate explica în niciun fel prezența sa noaptea, pe trotuar, în fața domiciliului subordonatei sale, Mezei.

3. Dl Cuc nu va avea nimic de suferit. Dna Dăncilă, prin declarațiile făcute, a dat semnalul Corpului său de Control să-l scoată Nufărul pe Cuc. Dacă DNA va dori să-l ancheteze, dl Cuc fiind și deputat, parlamentarii PSD vor face zid în jurul lui.

4. Nu înțeleg de ce TAROM nu se desființează. De mai bine de un deceniu, TAROM contribuie la bugetul României cu pierderi anuale masive. Șansele de redresare sunt nule, câtă vreme această companie este și va fi ticsită cu pilele, pupilele, clienții, amantele fiecărui partid care vine la putere. Sunt țări dezvoltate care nu au transport aerian de stat, în care operează bine-mersi companii private, autohtone sau străine.

5. Alegătorii i-au ascultat pe Mezei, pe Cuc, pe Dăncilă, au tras concluziile și la vot vor proceda în consecință.

În Jurnalul de la ora 20, știrile TVR au dat numai primele două puncte, însumând cam 10 secunde. Nu că asta m-ar surprinde la echivalentul TAROM în televiziunea din România, dar cred că e bine să știți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce mai surpriza ! TVR cenzureaza un piculet... Si Adelin Petrisor s-a transformat din ziarist in maimutoi in gradina zoologica TVR ...
  Pai daca l-as fi respectat pe un coleg de breasla , respectul ar trebui sa inceteze cind colegul incepe sa frecventeze o flasneta institutionala.
  Si in felul asta n-as mai fi surprins.


  • Like 0
 • Da, nu știu cum de nu m-am gândit din prima la TVR...
  • Like 0
 • La intrebarea Dvs. retorica nr. 4 cred ca va pot da eu un raspuns si anume eu cred ca Tarom nu se desfiinteaza pentru ca, cu toate ca este pe pierdere de 11 ani este inca o vaca buna de muls pentru cei de la putere indiferent de cine a fost la putere, ca doar pierderea se suporta de la bugetul de stat adica de noi toti dar angajatii plantati in companie de cei de la putere sau comisioanele care se incaseaza atunci cand se fac achizitii le iau doar cei "alesi" la care se mai pot adauga si alte avantaje cum este acela ca un parlamentar are oricand un loc in avioanele Tarom chiar daca locul acela a fost deja vandut unui alt calator care ghinion va trebuie sa cedeze locul unui parlamentar care a uitat sa isi rezerve locul din timp.
  • Like 3
 • Chestia cu pupilele amantele si rudele e valabila peste tot unde e statul majoritar nu numai la Tarom TVR. Colcaie toate de pilaraie si paraziti ca nu stiu cum se face ca toti astia nu stiu nimic nici macar nu lucreaza intr-un domeniu de care sa aiba habar. Ai facut transporturi poti sa fii CEO oriunde ai facut istorie poti sa fii si director la Hidroelectrica ca ce mare smecherie si tot asa. Si pe bani buni. Asa ca de-aia mergem cum mergem si de-aia inca schimbam macazul la tramvaie cu mana, asta e ca schimbarea garzii la Palatul Buckingham vin turistii sa faca poze :)) nu mai vezi asa ceva.
  Iar ca un ministru sa se intalneasca noaptea ca hotii ca agentii secreti ca dealerii de amfetamine cu un director de companie asta vezi numai in filme :))
  • Like 3
 • Analizand ce a-ti spus la punctele 3,4 si 5 este lesne de inteles de ce nu le-au dat ,TVR-ul fiind aservita politic puterii de la inceputurile ei asa zis ,,libere,,,Daca nu a-ti fi pomenit de Dancila ,PSD , pile,pupile ,clienti cu siguranta erau date toate opiniile dvs..Sa speram ca DNA sa iasa din amorteala sa-si faca curatenie in ograda proprie prin eliminarea tuturor ,,portocalelor,, din structurile sale si sa reia in forta lupta impotriva coruptei.Exista teza lansata la Antena 3 si a unor oameni de bine ca sa o lasam mai moale cu coruptii si sa ne concentram pe siguranta cetateanului argumentand cu cazul Caracal.Nimic mai fals ,ambele activitati trebuie sa fie puternic activizate ptr. ca de criminali, violatori se ocupa Procuratura , de crima organizata se ocupa DIICOT-ul iar de lupta anticoruptie se acupa DNA-ul.Fiecare institutie trebuie sa-si faca in profesionist treaba conform legii ,sa coopereze intre ele si sa nu ne fie frica de cuvantul protocol ,ei bine da pe baza unor reglementari legale ,transparente sa-si coordoneze eforturile de asanare a societatii romanesti de toate aceste faradelegi.
  • Like 5
  • @ Mihai Romanciuc
   ati nene, ati nu a-ti...
   • Like 3
  • @ Camp Sorin
   Scuze ptr. a-ti.Viteza bat-o vina...Multumesc
   • Like 0
  • @ Camp Sorin
   - treaba-i oarecum subtila, putini stiu ca "a-ti" e buna ca "ati" in alta parte - astia care stiu, nu s-au uitat la bul-buc-tzitz-urile profesoarelor de romana, ci au privit cu urechile la gurile acestora ............
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult