Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Locuitorii din București se pot vaccina anti-Covid în Ilfov. Peste 300.000 de români s-au programat pentru imunizare. Beatrice Mahler: Vom face o listă de așteptare la Marius Nasta

Vaccinare anti-Covid

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Vineri la ora 15:00 s-a dat startul înscrierilor pentru etapa a doua de vaccinare anti-Covid, cu probleme tehnice care i-au împiedicat ore bune pe mulți români să se programeze sau să își programeze părinții și bunicii la imunizare. Unii dintre ei nu au reușit întreaga zi, în timp ce alții au fost ceva mai norocoși. 

Comitetul Național de Vaccinare a transmis sâmbătă că la nivel național s-au realizat pentru următoarele 20 de zile 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%, se arată în comunicat. Vineri seară, Valeriu Gheorghiță anunțase deja la Digi24 că nu deja nu mai sunt locuri pentru programarea în București.

Beatrice Mahler, directorul medical al Institutului Marius Nasta spune că aici va fi creată o listă de așteptare. „Noi am pus și un număr de telefon pe site-ul Institutului, unde putem oferi informații suplimentare. De asemenea, le oferim celor interesați și posibilitatea de a se înscrie pe niște liste suplimentare, doar pentru acele situații când, din diverse motive obiective, anumite persoane nu se pot prezenta la vaccinare. Doar pentru că ar fi păcat să aruncăm niște doze. Însă recomandarea noastră este ca oamenii să se înscrie în platformă”, a declarat Mahler.

Sâmbătă, în jurul prânzului, Marius Nasta a figurat, din observațiile Republica, pentru o perioadă, cu peste 2.000 de locuri disponibile în platforma de programare pentru vaccinarea anti-Covid, alături de Institutul de Recuperare de pe Șoseaua Panduri, care avea câteva sute. Însă Beatrice Mahler spune că nu își poate explica cum s-a întâmplat acest lucru. 

„Nu știu de ce am apărut în platformă cu aceste locuri, dar, cu siguranță că informația care a fost dată presei, inclusiv de coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Gheorghiță este corectă și că, la nivel de București, nu mai sunt locuri”, a declarat ea. Potrivit directorului medical, la Marius Nasta funcționează un centru unde pot fi vaccinate, în același timp, patru persoane. În perioada următoare, etapa a doua a vaccinării se va suprapune cu vaccinarea personalului medical care trebuie să vină la rapel. „Cu siguranță, se vor mai deschide centre, pe măsură ce vor veni doze noi de vaccin”, a adăugat ea.

Cum să programezi un beneficiar din București în Ilfov

Comitetul de Coordonare a Vaccinării anti-Covid a anunțat că locuitorii din București se pot programa pentru imunizare și în județul Ilfov. Un experiment Republica a arătat că platforma realizată de STS permite acest lucru.

Pentru a avea acces la centrele din alte județe, trebuie să accesați profilul beneficiarului care se califică pentru faza a doua, să ștergeți județul care apare predefinit în caseta numită - Filtrează după județ din partea de sus a paginii. apoi să apăsați butonul Resetează filtre

Această operațiune nu presupune în niciun fel intervenția asupra datelor reale referitoare la domiciliu ale beneficiarului. Odată ce apare lista de centre, puteți să apăsați butonul Selectează care apare în dreptul centrului dorit. Am reușit să facem cu succes acest lucru pentru un beneficiar din București pe care l-am programat în Ilfov. Mai mult, platforma permite selectarea unei programări în orice alt județ, atât pentru doza inițială, cât și pentru rapel. Însă, în acest caz, nu am dus operațiunea până la capăt.

Sâmbătă, erau sunt disponibile în Ilfov 7.397 locuri libere, 9.300 locuri de vaccinare fiind deja ocupate din cursul zilei de ieri, au anunțat autoritățile.

Deși în București și Cluj există mai multe cereri decât locuri disponibile, în majoritatea județelor țării există în acest moment posibilitatea de a-i programa pe cei care se califică pentru etapa a doua a vaccinării.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am 79 ani, soțul 81,amandoi bolnavi cronici. De luni Clujul nu mai are locuri pt.programare pt vaccin. Nu avem posibilitatea de a ne deplasa în alte județe. Nici medicul de familie la care ne-am înscris la timp pt vaccinare nu a reușit să ne programeze. Ce e de făcut? Nu știm accesa platforma de înscriere. Au încercat rudele dar peste tot în Cluj sunt locuri 0.Di azi se lauda d-l dr.militar,coordonator,că totul e în ordine. Etapa 2-a merge bine. Nu pt.noi,care dorim să ne vaccinăm.
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Dacă în 20 de zile se vaccinează 305.562 persoane, 70% din 17 milioane (numărul de vaccinări ptr imunizarea de turma) se vaccinează în 778.9 zile, adică în 2.1 ani. Peste asta se aplica perioada cât este corpul imun după vaccinare, care dacă nu depășește perioada în care se obține imunitatea de turma, atunci este posibil sa nu fie decât o mare fasaiala. Se pare ca doritori sunt, doze de vaccin sa avem.
  • Like 1
 • Adi check icon
  In perioada pandemiei, PornHub a decis sa ofere acces gratuit pentru toti utilizatorii din Italia. Se zvoneste ca, in semn de prietenie, un amic din PSD l-a sunat pe Dragnea la penitenciar si i-a explicat cum sa acceseze gratis site-ul folosind un VPN. Dragnea a dezvaluit si altora pontul,,,si de atunci site-ul PornHub nu mai face fata. Zi si noapte toti PSD-isti vin sa se "relaxeze" moca. Cumpanasu a explicat, "pai daca la banul public nu prea mai au acces, nu mai au acces nici la femei! asa ca ce altceva pot face sarmanii?"
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult