Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Locul magic creat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu va fi vizitat de Principesa Maria: „E adevărată, există așa ceva? Dar o să aibă o diademă? Are rochie mare?”

„E adevărată, există așa ceva? Dar o să aibă o diademă? Are rochie mare? Noi cu ce ne îmbrăcăm? Putem să îi cerem autograf?”. Întrebările nu mai încetau să curgă, după ce copiii din MagiCAMP au aflat că miercuri vor avea un oaspete special: Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Cu doar câteva ore înainte de sosirea invitatului, Melania Medeleanu, co-fondatoarea MagiCAMP, ne-a dezvăluit reacția copiilor. 

„Copiii sunt foarte curioși. Le-am explicat puțin despre rege. Sunt tare curioasă cum o vor întâmpina azi pe Alteța Sa Regală Principesa Maria. Copiii vor face brățări împreună cu alteța sa regală”, spune Melania Medeleanu.

Vizita era în plan de multă vreme. 

„M-am întâlnit cu Alteța Sa Regală Principesa Maria la un moment dat la Gala Forbes, am stat la aceeași masă. I-am povestit de MagicCAMP și a fost foarte interesată, a zis vine și uite că vine azi”, spune Melania Medeleanu.

Principesa Maria a României este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al regelui Mihai și al Anei de Bourbon-Parma. 

În acest an la MagiCAMP sunt așteptați 270 de copii, în 12 serii, câte 25 de copii pe serie. Unii dintre ei au fost aici și în anii trecuți, dar sunt și foarte mulți care vin acum pentru prima oară. Tabăra a ajuns a patra ediție. La prima ediție au fost în total 30 de copii, în două serii.

Din cele 12 serii din acest an, nouă sunt pentru copii cu afecțiuni oncologice, a zecea pentru copii care au suferit arsuri grave, iar în ultimele două serii vor veni copii care au pierdut pe cineva și care vor face terapie cu personal specializat.

(Foto: Facebook/Magicamp)

În urmă cu trei ani, Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, au creat, în curtea părinților lui Vlad din județul Dâmbovița, MagiCAMP: o tabără care să le dea copiilor cu afecțiuni oncologice șansa să se bucure de copilărie.

Au început cu 30 de copii. „Reacțiile lor au fost așa de puternice... Ne sunau medicii, ne sunau părinții și ne spuneau: «Ce ați făcut cu copilul meu că nu-l mai recunosc » . Ne-am dat seama că impactul este mai mare decât ne imaginam”, povestea pentru Republica.ro anul trecut Melania Medeleanu, adăugând că să îi vadă pe cei mici râzând este pentru ea cea mai mare bucurie. În anul următor, numărul copiilor a crescut la 80, în vara lui 2016 au fost 180 de copii, iar anul acesta 270 de copii. Numărul voluntarilor a crescut și el. „Am început să facem selecția voluntarilor, ceea ce a fost foarte greu, pentru că e foarte greu să refuzi un om care vrea să ajute”, a mai spus co-fondatoarea MagiCAMP. Pentru a ajunge să se ocupe de copiii din tabără, viitorii voluntari trebuie să se înscrie pe site-ul MagiCAMP și să trimită apoi o scrisoare de motivație și una de recomandare.

Motto-ul MagiCAMP - „Joacă la greu” - înseamnă distracție, cățărări pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitație, pictură, sport, teatru, cântat la tobe și multe alte activități surpriză, gândite împreună cu medici, psihoterapeuți și entertaineri de top în așa fel încât toți copiii să se poată bucura de ele indiferent de provocările cu care se confruntă. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • nu spunea dragnea despre baiatul asta ca a distrus sistemul medical cat a fost ministru ? :) :) :) :)
  • Like 1
 • Bine.
  • Like 0
 • Acesta este profilul oamenilor ce pot pune umarul la renasterea Romaniei , daca mai poate fi vorba de asa ceva. Oameni cu vocatie de a face bine pentru bine . Iti trebuie multa inima si forta interioara sa absorbi atita suferinta. Proiecte ca MagiCamp ar trebui prezentate cit mai mult in media la care are access omul simplu . Trebuie vazut ca sunt oameni remarcabili si in tara asta , Romania nu este populata numai de maimute de partid infometate de putere si bani.
  • Like 1
  • @ Radu Bogdan
   Vedeți dvs., au trebuit să moară 64 de tineri pentru a cădea guvernul PSD-ist și în acele împrejurări, să fie numit un guvern tehnocrat, parcă pentru a arăta poporului român MAREA DIFERENȚĂ, cum se poate face altfel de guvernare, PENTRU binele majorității. Din acest guvern tehnocrat al Primului Ministru Dacian Cioloș, a făcut parte și Vlad Voiculescu, fiind unul dintre cei 3-4 miniștri care au făcut la modul excelent diferența de ce a fost până la ei și cum se pot conduce cu responsabilitate Ministerele Sănătății, Învățământului, Muncii și de Interne (de exemplu). DOAR RĂUVOITORII pot spune că nu au văzut diferența. Președintele Johannis ar fi trebuit să facă TOT POSIBILUL, în așa fel pentru ai aduce din nou la guvernare să continue ce au început cu succes, pe acești adevărați români, profesioniști în ceea ce fac. Cum spuneam la început, chiar cu sacrificiul celor 64, cu exemplul unor miniștri de toată lauda, românii au rămas orbi și insensibili la totul. Au continuat să voteze cu responsabilii nu numai a celor 64 de morți de la Colectiv, ci cu responsabilii celor mii și mii de morți începând de la lovitura de stat și până astăzi.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult