Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lovitura de Ștat

Un reporter l-a întrebat pe L. Dragnea, într-o pauză a Congresului PSD la care și-a adus madmuzeaua sfertseculară, cum era în armată, ca soldat în termen. L. Dragnea a răspuns că mai sărea câteodată gardul unității. „Ca să vă duceți la cinema?”, încearcă o ipoteză jurnalistul.

L. Dragnea i-a aruncat vag disprețuitor pe sub mustață, cu microrânjetul lui de carnivor ostenit: „Care cinema, domle? Eu mă duceam la fete, nu la cinema”.

Adică, nu carecumva să se înțeleagă că marele om ar fi fost un visător cu ochii deschiși, un zânatic, iubind mai mult imaginile de pe ecran decât lumea din jur, un Toma Credincios, care crede ce vede, fără să pipăie. Sau, mai scurt și „mai pă natural, așa”, un futevânt.

L. Dragnea ne asigură că se ducea să facă sex în serie cu mai multe persoane feminine tinere, ca un tip tare și pragmatic ce este, garanție a politicii gangsterești pe care o practică în prezent. Nu i-a trecut vreodată prin cap că se putea face și altceva cu o fată, nu cu mai multe de-odată, de pildă să mergi cu ea la cinema…

Și totuși, L. Dragnea este astăzi producător de cinema. Produce filme de serie B, C, D, E și câte litere mai e, pentru uzul și abuzul debililor mintal.

Scurt-metrajul „Cei 4 veniți să-mi ia gâții, care se mai și uitau chiorâș” se dovedește a fi fost o introducere la blockbusterul „Lovitura de Ștat”, coprodus de Dragnea Studios Unlimited și Ministerul de Interne. Nu întâmplătoare a fost alegerea numelui hotelului unde s-ar fi fost cazat cvartetul ucigaș: Athénée Palace, nu Hilton. Pentru cei săriți azi de 50 de ani, barul de la Athénée Palace era, înainte de `89, în literatura şi filmele securisto-miliţiste, locul predilect de întâlnire al spionilor sosiţi din Vest să facă rău României Socialiste.

După Asasinat, Lovitura de Ștat. 

De ștat, nu de stat, căci, așa cum ne informează L. Dragnea, cei 100.000 de români, manifestanți pașnici în Piața Victoriei, au fost finanțați „din extern”, ca să vină la miting. Cu cât? Păi, știm din februarie 2017, de la OUG 13, „50 de lei de copil, 30 de lei de câine”.

De ce au fost puși pe ștatul de plată? Ca să-și strige revolta și dorul de țara care le-a fost furată? Nici vorbă, ci ca să dea o lovitură de ștat.

Îndată ce a zis asta L. Dragnea, Jandarmeria Română a început să lăcrimeze penal la DIICOT că așa e. Că niște zeci de inși înarmați cu peturi, pietre și garduri puteau să ocupe clădirea goală a Guvernului ca s-o dea jos pe Dăncilă plecată în concediu și să ocupe țara, cățărându-se pe birouri și înjurând pe telefoanele scurte. 

Domle, ca să dai o lovitură de stat în condițiile astea, care i-ar face să se gândească de două ori pe Lenin, Hitler, Castro, Franco, Pinochet sau Gaddafi, trebuie să fii plătit zdravăn, ce 50 de lei, aici e vorba de milioane de dolari. Și asta, în caz că n-au făcut chetă diasporenii, îl ține punga doar pe „un domn foarte celebru în lume” despre care L. Dragnea spunea că i-a finanțat pe cei 4 gâzi ai săi. Totul se leagă.

„Lovitura de Ștat” cred că se impune ca propunerea României, cu mari șanse de triumf, la nou înființata categorie a premiilor Oscar, Duda de Aur.

P.S.

Republicanii pot obiecta că în limba română există stat de plată, nu ștat. Așa e, dar mi-am îngăduit și eu să-l folosesc, de vreme ce în manualele școlare pesediste 12 este mai mare decât 16.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • al 5-lea gâd s-a pierdut pe la antena3 si asasineaza hemoroizii lu' voiculescu
  • Like 0
 • Foarte bun articolul,CTP cel mai tare ,trece al dracu de repede ora de la digi 24,poate mai maresc un pic cei de la digi spatiul emisiunii ,de fiecare data raman lucruri nespuse la sfarsitul emisiunii
  • Like 0
 • Aveti dreptate, omul nu vrea sa iasa ca prostul din viata si din functie...Si multi se vor duce cu el
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  Dragnea e PM de facto.Din ce in ce mai pregnant in ultima saptamina.
  Sint convinsa ca daca i s-ar permite, Dancica ar demisiona in mai putin de 24 de ore.
  Tariceanu este din ce in ce mai ridicol...
  Faza cum ca Maior angajeaza guvernul roman referitor la scrisoarea lui Giuliani este de-a dreptul incompreehensibila, ilogica si timpita.
  Sa nu mai vorbim ca prin declaratiile lor i-au facut si lui Trump un deserviciu, dovada atacurile din NYT care atit asteapta , la adresa presedintelui american.
  Nu stii ce sa mai crezi...
  Ajungi sa speri ca daddy avind o virsta si fiind fumator inrait are oaresce factori de risc......
  Este pur si simpku de neinteles ce se intimpka in Ro
  • Like 0
 • Sigur toate productiile astea , ar fi comice daca nu ar fi infricosatoare si Dragnea nu le-ar transforma cu dibacie in realitate.
  Unde imi pierd eu increderea si capacitatea de speranta , este locul unde
  NOI ceilalti ducem toate abuzurile astea teribile. La mistocareala...

  Cum trag povara de a fi roman dupa mine , am invatat ca in momentele de confuzie sa cer perspectiva altor oameni inteligenti crescuti si educati pe alte meleaguri.

  Simtindu-ma acuzat de participare la lovitura de stat si explicind cum peste 100,000 au fost calomniati si amenintati de-a valma , un amic nord american a inceput sa rida si mi-a spus ca o casa de avocatura americana ar visa la o asa pomana.
  Raspunsul este simplu "Class Action Lawsuit" sau pe romaneste intentarea unui proces colectiv pentru calomnie.

  100,000 de oameni care pot primi pina la 1000 USD despagubiri sunt cam 100,000,000 USD , pentru imbecilii PSD -isti care se arunca in cap pentru Dragnea.

  Stiu ca nu se va intimpla asa ceva, ca suntem ocupati cu mistocareli .

  In alta ordine de idei , nu stiu pe care parte a strazii stau debilii mintali :
  - pe partea celor care nu pricep nimic , dar nu au nimic de pierdut pentru ca sug la tita PSD fara alternativa
  - sau pe partea celor care au totul de pierdut, dar ca orice inconstient au impresia ca le va rezolva altcineva problemele.

  Ei bine eu cred ca Dragnea a adus echipa lui de acoliti in situatia in care nu se mai pot opri , deci va fi ori la bal, ori la spital ( sau prin Costa Rica). Dupa cum vedeti ei s-ar putea oricum sa aiba mai multe optiuni decit noi, mistocarii profesionisti.
  • Like 3
  • @ Radu Bogdan
   Interesanta ideea cu procesul colectiv pentru calomnie. Dar, tot dincolo de mistocareala, continuam sa identificam pesedeul ca un partid antinational si dictatorial - insa ne multumim doar cu proteste pasnice (nu ca as indemna la sau accepta vreo forma violenta de protest). Uitand insa ca exista o constitutie si o lege a partidelor - unde exista niste prevederi destul de interesante. Ca exemplu, art. 46
   (1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:
   ...
   b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
   c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
   d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia
   (2) Cererea de dizolvare se adresează Tribunalului Bucureşti de către Ministerul Public şi se soluţionează potrivit normelor de procedură stabilite la art. 26 alin. (2) - (5).
   Oare ce i-ar trebui Ministerului Public pentru a se sesiza in aceasta chestiune?
   • Like 0
 • Am cautat in stanga, in dreapta sau paralel, nu am nimic, nu stiu unde i-am primit, ramane sa vad in contul paralel. As vrea sa vad poporul asta perpendicular pe directia impusa, sa extragem radacina patrata.
  • Like 0
 • Stimate CTP, (observati cum imi modific forma de adresare dupa continutul articolului :o))) ), tin sa va precizez ca in limba romana exista si e acceptata varianta "ştat" si chiar in cazul mai multor cuvinte care incep cu "st" mai ales daca cuvintul are o etimologie pe filiera germana. In rest un articol foarte pertinent.

  STAT2, state, s. n. 1. Listă, tabel. ♦ (În sintagma) Stat de plată = tabel, listă în care sunt înscrise drepturile bănești pe care le achită o întreprindere lucrătorilor ei. ◊ Stat de funcții = document (sub formă de tabel) în care sunt înscrise posturile, funcțiile, salariile etc. dintr-o întreprindere, instituție etc. 2. (În sintagma) Stat personal = dosar care cuprinde specificarea tuturor mutațiilor de serviciu ale unui angajat și starea lui civilă, socială etc. [Var.: ştat s. n.] – Din lat. status (cu sensurile fr. état). Cf. it. stato.
  • Like 0
 • Dom'le, prea mulţi cârcotaşi p-acilea!
  Adecă nu-l credeţi pe duomnu' dracnea şi pe onor jandarmeria română că a fost o lovitură de stat? Sau o tentativă, mă rog, că tot aia ie.
  Păi dacă vă încăpăţânaţi s-o ţineţi langa cu violenţa gratuită a jandarmilor şi cu deliru' lu' dom' dracnea, o să deveniţi candidaţi ideali la construcţia noului canal Bucureşti-Vladivostok.
  • Like 0
 • Mihaela check icon
  12 este mai mare decat 16, pentru ca noi suntem pe o alta planeta, intr-o alta realitate, neparalela cu nici o alta. Suntem tara unde prim-ministrul e total nefunctional, si pe deasupra si analfabet. Suntem tara unde orice functie importanta in stat e luata pe orice alte criteriI decat cele de competenta profesionala. Suntem tara unde toti mergem la biserica si ne iubim aproapele, dar ne bucuram nespus cand ii moare capra.
  • Like 2
 • florin check icon
  Eu credeam ca CTP va aborda subiectul care-l macina cel mai mult: referendumul.
  Am impresia ca simte deja un knockout in ceea cel priveste. Cat despre Dragnea poate sa stea linistit: sefii OMW si Exonn au trecut deja prin biroul lui deci se apropie finalizarea legii off-shore si retragerea teleormaneanului din politichie.
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult