Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Lovitură pentru puternicul Sindicat de la Metrou al lui Ion Rădoi: noua conducere Metrorex vrea să-i taie banii care vin din închirierea spațiilor comerciale din stațiile de metrou

Spații comerciale metrou

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șah la puternicul Sindicat de la Metrou, condus de două decenii de liderul sindical Ion Rădoi: noua conducere a Metrorex, instalată de ministrul Cătălin Drulă, încearcă să taie o importantă sursă de bani care intră în conturile Sindicatului.

Astfel, Metrorex a decis că toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou trebuie eliberate până la data de 2 aprilie, motivând că periclitează siguranța călătorilor.

„Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată într-un comunicat al companiei citat de Digi24.

„Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, precizează oficialii companiei.

Ion Rădoi (Foto: ziare.com)

Potrivit ziare.com, sindicatul controlat de liderul Ion Rădoi, în funcție de peste 20 de ani, deține în proporție de 100% firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sindicatul ocupa abuziv spatiile ,dar si aspectul genaral al metroului are de suferit.A transformat Metroul intr o piata de mahala. Radoi sigur ca nu vrea sa paraseasca spatiile care ii aduc venituri personale substantiale. Potent financiar Radoi poate manevra oamenii dupa propriul interes..Nu va mai aea BANI nimeni nu ii va mai da atentie .El practic isi cumpara respectul si docilitatea oamenilor cu banii realizati in spatiile Metrorex Vremurile s au schimbat ,oamenii au inceput sa nu mai tolereze excrocheriile
  • Like 2
  • @ Cosinschi Constantin
   Dan check icon
   Asa este. Poate ar trebui schimbata ,,mentalitatea fata de asemenea indivizi si situatie !
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult