Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lovitură pentru puternicul Sindicat de la Metrou al lui Ion Rădoi: noua conducere Metrorex vrea să-i taie banii care vin din închirierea spațiilor comerciale din stațiile de metrou

Spații comerciale metrou

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șah la puternicul Sindicat de la Metrou, condus de două decenii de liderul sindical Ion Rădoi: noua conducere a Metrorex, instalată de ministrul Cătălin Drulă, încearcă să taie o importantă sursă de bani care intră în conturile Sindicatului.

Astfel, Metrorex a decis că toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou trebuie eliberate până la data de 2 aprilie, motivând că periclitează siguranța călătorilor.

„Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată într-un comunicat al companiei citat de Digi24.

„Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, precizează oficialii companiei.

Ion Rădoi (Foto: ziare.com)

Potrivit ziare.com, sindicatul controlat de liderul Ion Rădoi, în funcție de peste 20 de ani, deține în proporție de 100% firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sindicatul ocupa abuziv spatiile ,dar si aspectul genaral al metroului are de suferit.A transformat Metroul intr o piata de mahala. Radoi sigur ca nu vrea sa paraseasca spatiile care ii aduc venituri personale substantiale. Potent financiar Radoi poate manevra oamenii dupa propriul interes..Nu va mai aea BANI nimeni nu ii va mai da atentie .El practic isi cumpara respectul si docilitatea oamenilor cu banii realizati in spatiile Metrorex Vremurile s au schimbat ,oamenii au inceput sa nu mai tolereze excrocheriile
  • Like 2
  • @ Cosinschi Constantin
   Dan check icon
   Asa este. Poate ar trebui schimbata ,,mentalitatea fata de asemenea indivizi si situatie !
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult