Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Lucrările la „Autostrada Moldova”, anunțate de PSD fix în ziua protestului #șîeu, au fost oprite. CNAIR: „Muncitorii sunt în săptămâna liberă”

centura Bacau

Lucrările la primii kilometri din „Autostrada Moldova”, mai exact centura ocolitoare a Bacăului, anunțate de PSD fix în ziua protestului #șîeu, au fost oprite la o săptămână după vizita pe șantier a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Motivul? Muncitorii, care vin pe șantier din localități mai îndepărtate, lucrează trei săptămâni pe lună, iar o săptămână au liber. 

Antreprenorul Spedition UMB a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că, începând de joi, lucrările pe șantierul variantei ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marți. 

„De marți, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 07:00. Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv”, se arată într-un comunicat de la CNAIR.

Pe perioada încetării activității în șantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite.

„Reamintim că lucrările au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare și a predat proiectul tehnic în trei luni, deși contractul semnat cu CNAIR la sfârșitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază”, adaugă sursa menționată.

Până în prezent, progresul fizic al lucrărilor a depășit 10 procente, potrivit CNAIR.

Contractul cu firmele omului de afaceri Dorin Umbrărescu cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou, din care 16,269 km la profil de autostradă, care ar urma să fie primii kilometri din autostrada Moldova.

Valoarea contractului este de circa 142 milioane de euro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aplauze.
    • Like 0
  • Cum spunea Eminescu desi suna destul de gay;

    "... bratele nervoase, arme de tarie
    la trecutul mare, mare viitor ..."
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult