Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ludovic Orban, propus pentru excluderea din PNL. „Sunt onorat că am fost victima unei găști demolatoare”

Florin Cîțu și Ludovic Orban, congres

Biroul Executiv al PNL a votat vineri pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL. Decizia finală de excludere urmează să fie luată de Consiliul Național al PNL.

„Sunt onorat că am fost victima unei găști demolatoare. Acest lucru demonstrează clar că eu nu am nicio legătură cu toate nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după 1 iulie. E vorba de lăsarea românilor fără apărare în momente extrem de dificile, în care românii nu au avut sprijin din partea instituțiilor statului”, a spus Ludovic Orban.

„Ar trebui să le fie rușine, și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ. Iohannis ar trebui să-și ceară scuze către cei peste 6,5 milioane de oameni care i-au acordat încrederea și de care și-a bătut joc. Iohannis a intervenit să fiu schimbat din funcția de președinte al PNL, pentru că nu aș fi acceptat niciodată alăturarea PSD”, a continuat Orban.

„Cei care conduc azi PNL au transformat partidul într-un loc de prostituție politică”, a mai spus Orban, care era membru PNL de 30 de ani.

El a anunțat că acum se consideră liber să vină cu „o construcție politică sănătoasă”.

Un număr de 31 din cei 35 de lideri prezenti la sedinta de vineri a Biroului Executiv PNL au votat pentru excluderea lui Ludovic Orban din partid. 

Ședința liderilor PNL a fost una cu scântei. Florin Roman, vicepreședintele PNL, l-a criticat dur pe Ludovic Orban și i-a reproșat că a acceptat mulți PSD-iști în partid. „Spuneați că soții sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți acum e grobian. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea premier iar președintele, îi făceați curat în casă, îi umpleati și butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD”, a spus Florin Roman, potrivit G4Media.

Ludovic Orban a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  O cauză posibilă pentru care Iohannis l-a lăsat definitiv pe Orban din brațe (cred că s-a mai menționat în presă): prin august se mira Cîțu de zor că povestea aceea cu alcoolul la volan și cele 2 zile de pușcărie în USA a apărut taman înainte de alegerile PNL. El se mira, dar probabil Iohannis ar fi aflat că Orban fusese cel care săpase după istoria aceea și o dăduse publicității. Greșeala lui Cîțu că n-a spus mai devreme.

  Asta nu se face. Nu în interiorul partidului, de natură să-l submineze și șubrezească. S-au mai folosit scheleți scoși la comandă de prin dulapuri dar de regulă autorii sunt rivali din alte partide. Așa că o fi hotărât nu numai să-i retragă sprijinul lui Orban definitiv și irevocabil, ci și să-l susțină deplin pe "nedreptățitul" Cîțu. Nici nu avea altă alegere, adică să găsească în pripă alt candidat la șefia partidului. Iohannis se implică rar dar când o face, o face pe față și își asumă oprobiile și riscurile, ca atunci cu vestita geacă roșie.

  Dacă e așa o merită cu vârf și îndesat, e pedeapsa pentru un trădător și asta ar explica și vehemența cu care se apără și încearcă pe toate căile să abată atenția și să se victimizeze.
  • Like 0
 • Liviu check icon
  Culege ce a semanat. A adus toata gasca PDL in partid si acum astia l-au executat, nu stiu ce mare onoare e asta cand el e printre cei mai mari vinovati de ce a ajuns partidul.
  Sa vedeti distractie cand isi termina Johannis mandatul si o sa bata pe la usile partidului, iar Basescu o sa rada de el si o sa-l ia la suturi.
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult