Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban, despre lista echipamentelor care urmează să intre în țară: 200.000 de măști FFP 2, 100.000 de combinezoane, 16 extractoare automate

Premierul Ludovic Orban a vorbit joi, la Digi24, despre lista echipamentelor pentru protecția împotriva COVID-19, care urmează să intre în țară. 

„Pe data de 3-4 aprilie, urmează să primim 200.000 de măști FFP 2, pe data de 7 aprilie 100.000 de combinezoane. Vom primi 16 extractoare automate, aceste extractoare automate măresc capacitatea de analiză pentru aparatele de tip Real Time PCR. Pe data de 8 aprilie, trebuie să recepționăm 110 paturi pentru spitalul modular. De asemenea avem cantități care sunt contractate: 250.000 de măști FFP 2, 250.000 de măști FFP 3, care urmează să intre în țară în termen de 7 zile, conform planificării. Deși vă prezint aceste date, nu e 100% sigur că vom avea intrările la data respectivă. 

De asemenea, pe data de 9 aprilie este estimat să vină un transport, cel mai important, care constă în 2 milioane de măști FFP, care face parte din contractul pe care care îl avem în China, un contract de 12 milioane de măști FFP 2”, a declarat Orban. Un risc îl reprezintă cererea crescută la nivel mondial și faptul că multe state au restricționat exportul de produse sanitare.

Acesta a spus că au fost create proceduri mai facile pentru autorizarea producătorilor români care fac materiale pentru protecția împotriva coronavirusului.

„Am susținut producătorii români. am luat decizia ca, pe lângă structurile care aveau capacitate de decizie, să implicăm structurile MApN - Institutul Cantacuzino și celelalte, care în ordonanta militara au primit competența pentru a autoriza producția unor astfel de aparate. Există cel puțin 3 companii în România care vor avea capacitatea de a introduce, in jurul datei de 15 aprilie, măști FFP 2 și FFP 3”, a spus Ludovic Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Necesarul săptămânal de măşti al României ar trebui să fie undeva la 10 milioane pe săptămână - cifră calculată având în vedere necesarul per milion de locuitori estimat de instituţiile acreditate la cererea statului francez.
    Din calculele statistice România se află cu aproximativ 2 săptămâni în urma ţărilor puternic afectate (Italia, Spania, Franţa). Statul va trebui să facă eforturi speciale să producă intern măşti pentru că în acest moment este o criză internaţională de măşti!!! De asemenea să comande teste şi să eficientizeze procedurile de testare.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult