Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ludovic Orban, despre majorarea salariului minim: Drumul spre iad este pavat cu bune intenții

Ludovic Orban - captura

(Foto captura video)

În stabilirea salariului minim trebuie să se țină cont de o formulă de calcul cerută de Uniunea Europeană din 2015 și bazată pe indicatori obiectivi, a spus vineri premierul Ludovic Orban. Orban a adăugat că, de multe ori, majorarea salariului minim se întoarce tocmai împotriva celor pentru care este luată măsura, pentru că foarte mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat de către angajator : „Drumul spre iad este pavat cu bune intenții".

„În ceea ce privește stabilirea salariului minim, din 2015 partenerii din UE ne-au cerut să stabilim o formulă, să întemeiem creșterea salariului minim pe baza unor indicatori obiectivi, indicele productivității, rata inflației, adică să nu scoți din burtă așa cum s-au scos creșterile de salariu minim. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții", a declarat vineri Ludovic Orban, la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România", la care a participat și președintele Klaus Iohannis, notează Mediafax.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult