Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ludovic Orban, despre majorarea salariului minim: Drumul spre iad este pavat cu bune intenții

Ludovic Orban - captura

(Foto captura video)

În stabilirea salariului minim trebuie să se țină cont de o formulă de calcul cerută de Uniunea Europeană din 2015 și bazată pe indicatori obiectivi, a spus vineri premierul Ludovic Orban. Orban a adăugat că, de multe ori, majorarea salariului minim se întoarce tocmai împotriva celor pentru care este luată măsura, pentru că foarte mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat de către angajator : „Drumul spre iad este pavat cu bune intenții".

„În ceea ce privește stabilirea salariului minim, din 2015 partenerii din UE ne-au cerut să stabilim o formulă, să întemeiem creșterea salariului minim pe baza unor indicatori obiectivi, indicele productivității, rata inflației, adică să nu scoți din burtă așa cum s-au scos creșterile de salariu minim. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții", a declarat vineri Ludovic Orban, la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România", la care a participat și președintele Klaus Iohannis, notează Mediafax.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult