Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ludovic Orban: Nu am nicio îndoială că PSD va încerca să-i schimbe pe Kovesi și Lazăr după ce Legile Justiției intră în vigoare

Laura Kovesi

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Laura Codruța Kovesi ar putea fi schimbată oricând din fruntea DNA, la fel și procurorul general Augustin Lazăr, în cazul în care modificările propuse la legile justiției vor intra în vigoare, este de părere președintele PNL Ludovic Orban.

„Oricând poți să trimiți inspecția judiciară la DNA sau la DIICOT și oricând poți să-i găsești bube în cap lui Kovesi sau altora, astfel încât să fie schimbați”, a spus Ludovic Orban la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. În opinia președintelui PNL, PSD și-a propus să conducă politic justiția, iar asta „se vede ca lumina zilei”. 

„Numirea șefilor de parchete se face de ministrul din guvern. CSM poate să respingă o singură dată. A fost scos președintele din ecuație, ca ei să poată pune la conducerea parchetelor pe cine vor ei. 

Inspecția judiciară, care e cea care sancționează, e pusă la dispoziția ministrului Justiției și devine un instrument politic pentru că ministrul justiției este cel care numește oamenii care fac parte din inspecția judiciară și o să o folosească împotriva oricărui magistrat care îi deranjează și își face meseria”, spune Orban. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Sa inteleg ca lui Orban ii pare rau ca v-a fi schimbata !!?? Imi pare rau ca PNL are un asemenea sef de partid, este din tagma lui Dragnea.
  • Like 0
 • Si, in afara de vorbit vorbe - ce anume / cum anume actioneaza peneleul? Eventual venind cu initiative legislative care sa mai puna niste clopotei politiei rutiere - ca rata mortalitatii pe drumurile publice nu este suficient de mare? Cu chestii de acest gen?
  Constat ca a ajuns un (fost?) pesedist sa vina cu propuneri mai incisive si mai anti-pesede decat opozitia - vezi cazul europarlamentarului Catalin Ivan.
  In rest - ma gandesc ca ori cei din opozitia actuala sunt total impotenti (prin cvasi-lipsa de actiune constatata), ori chiar se complac in / bucura de ceea ce se intampla. Pentru prima varianta posibila - probabil se multumesc sa priveasca la actiunea strazii (sperand in miracole), pentru a doua - las pe altii sa (mai) comenteze.
  • Like 3
  • @ Iron Spike
   Și fãcut blaturi cu PSD, zic gurile rele !
   • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult