Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ludovic Orban, „În fața ta”: Care este „planul” lui Klaus Iohannis prin aducerea PSD la guvernare

Ludovic Orban, „În fața ta”

Ludovic Orban, fost președinte al PNL, a susținut, în emisiunea „În fața ta”, difuzată sâmbătă la Digi24, că președintele Klaus Iohannis a plănuit încă din campania electorală să aducă PSD la guvernare pentru a-și asigura, în schimb, funcția de premier după expirarea mandatului de la Cotroceni.

Ludovic Orban a menționat că a aflat de „acest plan” al lui Iohannis, care „este cât se poate de evident”, prin faptul că președintele s-a implicat cu toată forța și cu toate pârghiile pentru a-l scoate pe el de la șefia PNL și pentru a arunca în aer coaliția cu USR. Scopul a fost ca PSD să fie readus la putere, în alianță cu PNL, astfel încât, din 2024, Iohannis să poată rămână premier.

Ludovic Orban a adăugat că președintele Klaus Iohannis l-a „dezamăgit”. Despre Florin Cîțu, Orban spune că este un „nimic” și că cei care l-au susținut în campania din alegerile interne aveau un singur scop, ca Orban să dispară, la cererea lui Iohannis.

„Cei care l-au susținut pe Cîțu în campanie nu dădeau doi bani pe el. Intenția lor a fost să mă schimbe pe mine, pentru că știau că eu nu voi accepta niciodată o alianță cu PSD. (…) 

De ce m-a schimbat Iohannis? Se datorează exact acestui proiect pe care îl are împreună cu PSD. Eu aș fi preferat mai degrabă să rămânem în opoziție, decât să ne aliem cu PSD (…) Dar nu era necesar să mergem într-o coaliție cu PSD, pentru că noi am avut un guvern de coaliție cu USR. De ce să distrugem o coaliție de centru-dreapta, de ce să-i aduci pe PSD-iști la putere? Acesta este motivul, Iohannis nu vrea să se pensioneze. El vrea să fie premier și și-a ales ca partener PSD-ul. Singura problemă a lui este că din 2024 nu o să mai rămână cu nimic, pentru că n-o mai fie nimic din PNL”, a comentat Ludovic Orban.

Ce ministere vrea președintele

Orban a mai spus că preşedintele Iohannis preferă Ministerul Justiţiei, dintre ministerele avizatoare, la împărţirea portofoliilor. „Cu siguranță, Iohannis dorește Apărarea, Externele și Justiția”, a completat fostul președinte al liberalilor.

Ce spune Orban despre felul în care PNL negociză cu PSD? „Toată conducerea asta descreierată, care nu are nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis, a fost parte la această decizie şi este la fel de vinovată”, a spus Ludovic Orban. „Eu, pe Cîţu şi pe Iohannis, eu personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăştia parcă le-a luat Dumnezeu minţile, au un comportament iraţional, împotriva oricăror evidenţe”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si pana la urma CE NE UNESTE ?. dezbinarea. ( ironic nu ? )
    • Like 1
  • Corina check icon
    Pe câți dintre votanții și aliații lui i-ar fi deranjat, anul trecut, ideea că Iohannis vrea să rămână la butoane ca premier? Pe foarte puțini. Problema e că dl președinte vrea țara asta în mocirlă, că asta rezultă văzând partenerii pe care îi preferă. Și-a dat arama pe față numai de curând, pas cu pas.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult