Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Mai aproape de natură. Efectul neașteptat al utilizării lemnului și pietrei într-un living modern

Dede25ian_3

Cu toții ne dorim ca la sfârșitul unei zile de muncă sau al unei săptămâni agitate să regăsim confortul și liniștea de acasă, acolo unde ritmul încetinește și timpul curge parcă altfel. Mai firesc, am putea spune, mai aproape de senzația pe care o regăsim ori de câte ori reușim să petrecem timp și să ne bucurăm de natură.

Dar pentru că este aproape imposibil să facem asta în fiecare zi, încercăm să împrumutăm din această energie apelând la diverse elemente naturale pe care le putem integra în spațiul casei noastre: o vază cu flori de sezon, câteva plante verzi sau mici decorațiuni interioare din materiale naturale.

Poți obține însă mai mult. Conceptul de amenajare propus de Dedesign, în care linia modernă este îndulcită prin combinarea și armonizarea elementelor naturale, îți poate servi ca sursă de inspirație dacă ești în căutarea unei modalități de a te conecta la energia naturii ori de câte ori ajungi acasă.    

Legătura cu pâmântul

O conexiune pe care am pierdut-o și pe care ne străduim să o recreeăm. Un spațiu desenat în linii clare, finisaje simple și o paletă cromatică predominant neutră, are toate premisele pentru a da contur unei atmosfere plăcute și echilibrate.

Conceptul proiectului Earthbound iese în evidență prin integrarea perfectă a elementelor naturale în amenajare și utilizarea strategică a culorilor și a texturilor.

Tușe, accente și texturi organice

Tavanul și pereții joacă rolul pânzei albe pe care se aștern nuanțele și texturile pământii. Cei doi pereți de accent, decorați cu o textură de piatră naturală și scoși în evidență de banda LED cu lumină caldă, dau senzația de rafinament, alăturându-se subtil în simplitatea spațiului. Podeaua placată cu gresie decorată fin cu un pattern terrazzo accentuează și mai mult atmosfera organică.

Șemineul, care dă senzația de lumină și căldură naturală, devine centrul atenției din zona de living și desenează în spațiu o tușă rustică integrată perfect.

Spațiul de relaxare este completat de un colțar extensibil care se armonizează cu covorul crem și păstrează cromatica în zona naturală. În aceleași nuanțe calde sunt și măsuțele de cafea și cele două taburete.

Contrastul se creează cu ajutorul etajerei de culoare neagră

Simplitate

Bucătăria reflectă o simplitate modernă prin corpurile albe, îmbinată cu o alură naturală dată de blaturile cu finisaj de lemn. Insula înaltă cu scaune de bar oferă o zonă comună de socializare, în timp ce faianța cu aspect de piatră de pe perete adaugă adâncime, imitând elementele naturale regăsite în amenajare.

Adiacentă bucătăriei, zona de dining servește ca o extensie elegantă a esteticii naturale a spațiului. Masa din lemn reprezintă punctul focal al zonei, conturat de 6 scaune gri cu picioare din lemn.

Întreaga zonă este la rândul său conturată de peretele de accent, punând astfel la dispoziție un spațiu care invită oaspeții să ia masa împreună într-o atmosferă caldă și încântătoare.

Vitalitate

Întregul spațiu este decorat cu plante verzi în ghivece înalte, albe și negre, și infuzat astfel de vitalitatea naturii.

Designul prezintă influențe japoneze, prin paleta de nuanțe neutre pe un fundal alb și prin micile accente negre. Această abordare creează o atmosferă care se simte naturală, organizată, neaglomerată și luminoasă, invitând liniștea mediului exterior în casă.

Integrarea perfectă a elementelor naturale în această amenajare este un exemplu care demonstrează cum designul interior modern, caracterizat în general de linii drepte, muchii ascuțite, contraste puternice și utilizarea de non-culori în principal, se poate armoniza cu liniștea, pacea și organicitatea lumii naturale.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă DedeSign, îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon