Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Manager de spital: Numărul celor infectați cu Covid în România ar putea fi de 10 ori mai mare

Ambulanță boli infecțioase

Foto: Inquam Photos

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, este de părere că numărul celor care se infectează cu Covid în România poate fi de până la de 10 ori mai mare decât o arată datele oficiale, care în ultimele două săptămâni au consemnat, în medie, circa 1.400 de cazuri noi pe zi. 

„Cam de 2 săptămâni se constată că am ajuns la un număr zilnic de îmbolnăviri de 1.400. Spunea un coleg de-al meu care e epidemiolog și un coleg de-al meu care are o poziție foarte bună, în sensul că primește informații foarte rapid de la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Rafila, spunea că ar trebui să înmulțim cifra care se raportează cu până la de 10 ori mai mult.

Cum a ajuns la concluzia asta? Luând în calcul ce se întâmplă în țări în care se testează de 10 ori mai mulți oameni decât se testează la noi. E posibil ca 14.000 de oameni să fie infectați în fiecare zi. E posibil, dar nu sigur”, a declarat Imbri în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta a precizat că România se află într-o fază accentuată de transmitere comunitară și că în acest moment nu se poate vorbi despre imunizarea în masă în fața virusului care are la noi în țară o mortalitate de 4,5-4,7%, în contextul în care în unele state mortalitatea este de 2,4% sau 3 %.

„În România se moare mai mult, dar în România se și râde mai mult de această boală. 

Ca să nu ai probleme nu trebuie să te îmbolnăvești, iar ca să nu te îmbolnăvești nu mai depinde doar de spital. ca să nu te îmbolnăvești depinde de tine ca persoană. Cum să nu te îmbolnăvești, ai fost instruit. Nu există în lume un spital în care să ai șanse mai mari de a trece prin această boală dacă ai complicații. În orice spital din lumea asta, șansele sunt mici dacă ai afecțiuni cronice și dacă organismul nu se mai apără cum trebuie”, a afirmat medicul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liberty check icon
    toti sunt bolnavi...
    covid19 este doar o felie din tort!
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult