Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Managerul Spitalului „Victor Babeş" din Timişoara: Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm

intensive care - Foto Joaquin Sarmiento / AFP / Profimedia

Foto: Joaquin Sarmiento / AFP / Profimedia

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, iar medicii spun că  aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima vreme în spital cred în teoria conspirației.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Managerul spitalului din Timișoara spune că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea unora dintre oameni, cărora le transmite un mesaj dur.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani", a adăugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Frate, daca sunt asa de imbecili e bine sa se duca, ca oricum este o risipa de energie sa incerci sa discuti cu prostul.... A refuzat tratamentul cu Remdesivir? perfect, sa semneze ca a refuzat si sa fie lasat sa moara fara sa i se mai acorde nici un fel de ajutor, pentru ce sa mai risipim resurse aiurea cand se pot salva cu ele vietile unora care chiar conteaza.... Nu e nici un fel de paguba, pe bune, astfel de oameni care isi inchipuie tot felul de bazaconii fac mult rau societatii, moartea lor este o adevarata binefacere pentru toti ceilalti, care mai au un dram de discernamant si care nu merita sa fie infectati de la acesti Gica-Contra.....
    • Like 1
    • @ andreea dragusin
      Simt deja că România devine pe zi ce trece un mare spital de nebuni! Acești descreierați trebuie lăsați să crape în chinuri și nu în spital ci acasă! M-am săturat de tot circul ăsta în care și-au vârât vârtos coada și niște politicieni criminali neobolșevici care trebuie pulverizați cu toate instrumentele posibile! Consiliul Suprem de Apărare a Țării doarme ca un nesimțit în păpușoi!
      • Like 0
  • Dze cu mila la aceste specimene care nu inteleg de ce s au dus la spital, daca nu cred ca sunt bolnavi.
    Ca boala de minte o au in mod sigur.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult