Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Manifestație împotriva corupției la Paris, inspirată de protestele din România

Aproximativ 1.500 de oameni au protestat duminică împotriva politicienilor corupți în Paris, în Place de la Republique, după o mobilizare pe Facebook, pe modelul protestelor din România.

Protestul a fost numit „Adunarea împotriva corupţiei aleşilor”. Manifestanții cer ca legea să fie egală pentru toți și au protestat faţă de politicienii care deturnează banii publici și se află în conflict de interese. 

(Foto Facebook/Sarah Benamar)

„Nu vom fi singurii care ne facem auziți. România, printre altele, oferă un serios exemplu în acest moment”, spun pe pagina de Facebook organizatorii protestului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Fie vorba între noi,este nevoie de asemenea manifestări în toate țările latine din Europa,balkanice și populistele central-europene.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult