Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Manifestație împotriva corupției la Paris, inspirată de protestele din România

Aproximativ 1.500 de oameni au protestat duminică împotriva politicienilor corupți în Paris, în Place de la Republique, după o mobilizare pe Facebook, pe modelul protestelor din România.

Protestul a fost numit „Adunarea împotriva corupţiei aleşilor”. Manifestanții cer ca legea să fie egală pentru toți și au protestat faţă de politicienii care deturnează banii publici și se află în conflict de interese. 

(Foto Facebook/Sarah Benamar)

„Nu vom fi singurii care ne facem auziți. România, printre altele, oferă un serios exemplu în acest moment”, spun pe pagina de Facebook organizatorii protestului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Fie vorba între noi,este nevoie de asemenea manifestări în toate țările latine din Europa,balkanice și populistele central-europene.
    • Like 1


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult