Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Manifestul Pieței cântat de Voltaj. Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, i-a dat Share pe Facebook

Manifest Voltaj

Trupa Voltaj a creat un manifest al protestelor, în care vorbește despre zilele rămase până ce ordonanța de urgență care schimbă Codurile penale ar urma să intre în vigoare. Postat pe Facebook de Voltaj cu mesajul „Dacă România ar putea vorbi, cred ca ar spune așa...”, manifestul a fost distribuit și de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

La puțin timp după aceea, primarul din Voluntari și-a șters postarea.

„Mai am doar zece zile de trăit/ Să știți copiii mei că v-am iubit/Mai am doar nouă zile și apoi/ Voi fi iar prăbușită în noroi/ Mai am opt zile în care să mai strig/ Nu, n-am să mă întorc din nou în frig./Mai am doar șapte zile să-i opresc/ Pe cei ce fără milă mă jertfesc./ Mai am doar șase zile să mai sper/ Că n-o să ajung în întunericul de ieri/ Mai am cinci zile și cam asta-i tot/ Să mă ridic de jos n-am să mai pot./ Mai am doar 4 zile să schimb totul/ Căci lacrimile mele sunt Mureșul și Oltul/ Mai am 3 zile și nicio minune/ Nu va dura mai mult, așa se spune/ Mai am doar două zile , din păcate,/ Vreau să vă văd din nou frate lângă frate/ Mai am o zi și doar un singur dor/ Vă rog, nu mă lăsați să mor” - sunt versurile manifestului străzii creat de Voltaj.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Multumim Voltaj,mulțumim Taxi si vreau sa multumesc cât mai multor suflete minunate,pentru aceste forme de protest,cât se poate de pasnice,dar cu foarte multă încărcătură! !!ROMANIA , TREZESTE-TE!
  • Like 0
 • Vin cu ideea ca la orele 22 fix, toti manifestantii din toata tara sa cante imnul. Mai jos aveti creat un event pentru a putea informa cat mai multi. Hai ca e super simplu sa facem o seara memorabila.

  https://www.facebook.com/events/1186266141494568/?ti=as
  • Like 0
 • Felicitari si sa ne apere Domnul de acesti htii PROFESIONISISTI, formati de ILIESCU,CONSTANTINESCU,NASTASE,si nu in ultimul rand marele jefuitor de tara BASESCU!
  • Like 0
 • Bravo, Voltaj! Am dreptul...
  Tic-tac, tic-tac, nu mai pot să tac,
  Când văd această țară târâtă prin mocirlă,
  Când cei ce ne conduc își fac cum vor de cap
  Și „siluiesc” Dreptatea fără pic de rușine!
  Tic-tac, tic-tac...și timpul ni se scurge,
  Cu fiecare ceas, românii se deșteaptă,
  Ne-am săturat de „lideri” ce au hoția-n sânge,
  Ne-am săturat de „vorbe” trădate de-a lor faptă!
  Tic-tac, tic-tac, nu mai vreau să tac,
  Am dreptul să-mi strig „oful” ce de mult timp mă doare,
  Am dreptul să trăiesc în mod civilizat,
  Am dreptul sa votez...dar NU penali, fără onoare!
  • Like 0
 • Am și eu unul:

  Am spus-o și o s-o mai spun, miza nu este albirea penalilor, ci destabilizarea și izolarea României, scoaterea din Nato și UE și plasarea ei pe tava Rusiei.

  Diversiunea de aseară, pe stil anii 90, o încercarea disperată de a deturna și distorsiona o manifestație de 400 de mii de oameni, la nivel de țară, cu o bandă de 100 de ultrași, este încă un argument pentru faptul că scopul principal este scoaterea României din UE.

  Nu ne mai putem imagina că, după tot ce s-a întâmplat, acești oameni, vor mai putea avea vreun viitor într-o țară democratică, albiți sau nu. Știu și ei asta. Scopul este să ia România cu japca. Nu-i mai interesează viitorul politic într-o țară ca România postdecembristă, ci într-o Românie ca cea dinainte de 1989.

  Referitor la nenorocirile de OUG-uri, putem cere abrogarea, dar nu cred că o vom obține. E ca și cum ai cere unui călău să pună capul victimei înapoi și s-o resusciteze.
  Nu putem lua în considerare o modificare a legii, care subminează însăși fundamentele și rațiunea ei de a exista, anume echitatea și echilibrul social. Vom vedea ce vom face cu aceste OUG-uri, după ce acești trădători vor fi înlăturați.

  Mi se pare mai important să nu-i mai lăsăm pe acești nenorociți la butoane. Fiecare mișcare pe care o vor face din poziții de putere ne va costa scump.

  De aceea:

  1. Fac apel la toți miniștrii din actualul guvern care mai au măcar o fărâmă de conștiință, Ana Birchall, Daniel Constantin, care-oți mai fi : Dați-vă demisia! delimitați-vă de șleahta asta de mafioți. Puteți scăpa încă nepătați. Dacă nu o faceți, vă vom asocia cu ei, și veți plăti și voi pentru toate actele comise mișelește de acest guvern trădător.

  2. Pentru toți membrii PSD și ALDE ?! care își mai doresc un viitor într-o țară democratică. Blocați-i pe acești trădători: Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Iordache și pe cei care îi susțin. Demiteți-i din funcțiile de conducere și lăsați justiția să-și facă datoria. Ajutați la reabilitarea statului de drept.

  3. Pentru partidele din opoziție, încercați să formați o majoritate parlamentară cu membrii de bunăcredință din PSD și ALDE, dacă îi găsiți. Blocați activitatea actualului guvern și faceți toate demersurile posibile pentru a salva România de la a aluneca pe o pantă totalitară.

  4. Pentru Președintele României: folosiți toate pârghiile poziției pe care o ocupați pentru a restabili statul de drept și democrația în România, cu pagube minime pentru cetățeni.

  5. Pentru oamenii din instituțiile statului, în special cele ale ministerului apărării și internelor, folosiți-vă conștiința pentru a decide dacă ordinele primite dinspre guvern sunt în interesul acestei țări și a cetățenilor ei sau nu și acționați în consecință.

  6. Pentru operatorii de cablu, RCS&RDS, Telekom, UPC: boicotați "ventilatoarele de rahat" A3, RTV, B1, nu le mai transmiteți mizeriile și dezinformările. Nu-i lăsați să legitimeze abuzurile trădătorilor de la guvernare și nu-i lăsați să instige populația mai ușor de manipulat a acestei țări la contramanifestații. Nu vrem să ajungem la război civil.

  7. Pentru toți cei care lucrează la "ventilatoarele de rahat" și cărora le crapă obrazul atunci când aud scandări de genul "Antena 3, niște derbedei". Plecați acum! Nu-i mai susțineți. Nu le puneți la dispoziție energia și priceperea dumneavoastră pentru a ne/vă distruge viitorul.

  8. Pentru toți jurnaliștii corecți: avem nevoie de adevăr și de știri corecte. Nu mai puteți fi echidistanți și nu-i mai puteți lăsă pe actualii infractori de la putere să scape cu miniciuni servite drept adevăruri. Confruntați-i direct, nu-i mai lăsați sa mintă cu nerușinare și să denatureze adevărul. Vor să tragă țara asta spre totalitarism într-un văl de fumigene. Nu-i lăsați! Demontați-le pe loc aberațiile mincinoase. Aratați-i așa cum sunt, niște strigoi ai morții.

  9. Pentru societatea civilă: când fărădelegea devine legea, rezistența devine o datorie. Poporul face legea! Rezistați, nu dați înapoi și nu vă lăsați instigați la violență. Trebuie să continuăm să protestăm, pașnic, să ieșim mai mulți în stradă, din ce în ce mai mulți, fără frică. Nu mai pot veni cu aceleași tehnici de deturnare a protestelor ca în 89. Avem televiziuni corecte, avem internet, avem telefoane. Filmați-i pe cei infiltrați, filmați-le fețele, se văd de la o poștă care sunt. Vor plăti cu toții. Am fost aseară la Guvern. Am văzut România Mea, decentă, pașnică, cu bun simț, mai mult decât am văzut vreodată în Bucureștiul ăsta. Nu-i putem lăsa să ne ia asta. Poate odată chiar o să le mulțumim că ne-au ajutat să ne trezim, să vedem ce mulți suntem cei care ne dorim o Românie frumoasă și sănătoasă, din toate punctele de vedere, și cât de solidari putem fi.
  Uniți, salvăm, toată România.

  10. Pentru toți cetățenii decenți și corecți ai acestei țări, care vor în continuare să trăiască într-o țară cu stat de drept, cu valori democratice și europene și care nu vor o reintrare într-o nouă eră neagră a totalitarismului. Delimitați-vă de infractori, trebuie să-i izolăm, atât în stradă cât și în structurile statului. Nu-i mai susțineți. Retrageți-vă suportul. Expuși, o să-i putem vedea în toată micimea și negriciunea lor sufletească. O să-i vedeți cum vor încerca să fugă precum șobolanii si vor încerca să se mănânce între ei. Singurul lucru la care nu fac față este punerea în lumină a adevăratei lor naturi de paraziți.
  Paraziților, de data asta NU SCĂPAȚI!
  • Like 4


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult