Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Marcel Ciolacu, act ratat după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL”

M Ciolacu

foto: captura facebook PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut sâmbătă o gafă, atunci când a fost întrebat dacă partidul său are vreun candidat pentru Ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. 

Liderul PSD a spus că „portofelul” educației nu aparține PSD, corectându-se imediat, scrie Bistrița Expres. „Sunt și oameni din interiorul Partidului Social Democrat, și oameni din exteriorul Partidului Social Democrat, dar în acest moment acest portofelu...portofoliu revine celor de la Particul Național Liberal și nu am avut o discuție în vreun sens de a schimba vreun portofoliu din guvern”, a spus Ciolacu, într-o conferință de presă la Bistrița Năsăud.

Nu e prima dată când Ciolacu confundă noțiunea de „portofoliu” cu „portofel”. În noiembrie anul trecut, la conferința în care a anunțat lista miniștrilor din partea PSD, președintele PSD anunța că „decizia majoritară a fost ca domnul Dîncu să fie desemnat din partea PSD să ocupe portofelul de ministru al apărării”.

Momentul la minutul 7.28

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, nu a gresit. El chiar la portofel se gandea. Fiecare post e privit prin aceasta prisma: a portofelului. Cati bani a dat acolo unde trebuie cel ce va fi numit in functia respectiva si cati bani va produce pe mai departe din acel post pentru sistemul mafiot ce guverneaza Romania.
    Si pana la urma domnul Ciolacu Marcel nu are nicio vina daca cuvantul portofoliu suna atat de asemanator cu cuvantul portofel, ducandu-l in eroare si facandu-l sa graiasca adevarul.
    • Like 0
  • Va mirati? Eu nu. Asta este nivelul "politicianului" roman.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult