Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Marele Conducător nu are încredere în nimeni din jurul său

Pus în fața unor sentințe și legi necruțătoare pentru ego-ul pesediștilor, Liviu Dragnea a ales să facă un pas în lateral, nu în spate (că doar e șef la Cameră) și să guverneze prin interpuși. Principala problemă cu doamna Shhaideh este însă una de partid, de structură organică a PSD: președintele partidului nu a avut încredere în niciunul dintre locotenenții săi sau în personalitățile partidului de a le da guvernul pe mână. 

Asta spune ceva despre sistemul de conducere al celui mai mare partid. Adicătelea, lui Dragnea i-a fost teamă să dea guvernul pe mâna unui PSD-ist cu alură de premier (nu știu, Dâncu, Firea, Ponta, din galeria asta). De parcă respectivul ar fugi cu Palatul Victoria și l-ar lăsa pe Dragnea singur în sediul din Kiseleff. Frica de trădare a primat în alegere.

Doamna Shhaideh este mai presus de aceste temeri, este „verificată”, și-a demonstrat loialitatea și la Ministerul Dezvoltării și nu are nici anvergura și nici abilitățile să organizeze o întoarcere a armelor împotriva lui Dragnea. 

Din păcate, nu pare să le aibă nici pe cele de a forma și conduce singură un guvern. Mișcarea strategică a președintelui PSD a părut una aproape de kamikaze, atât timp cât a servit electoratului conservator majoritar din PSD o persoană care a jurat ca ministru pe Coran și are un nume cu mult mai neromânesc decât Julien, Klaus sau Soros. Asta înseamnă că Dragnea a avut o listă foarte, foarte scurtă de persoane de încredere.

Până la urmă, nu criza de încredere din PSD mă doare. Ci lăcomia lui Dragnea pentru puterea totală: vrea să controleze cel mai mare partid al țării, Guvernul și Parlamentul. Este ahtiat să conducă tot. 

Nu doar exemplele din PCR și PDSR mă apasă cu amintirea lor, dar nu cred în capacitatea politică a unui singur individ să aibă ingeniozitate și performanță pe trei paliere concomitent. Ca să nu mai vorbim că omul nu e departe de o condamnare cu executare, ceea ce ar însemna nu doar o dramă personală pentru el, dar și o dereglare a direcției celor trei instituții. Ar începe imediat lupta de putere în partid, Guvernul s-ar trezi că poate face ce vrea, că nu mai sună telefonul de la partid, iar la Cameră vechii baroni ar reface imediat și ei grupurile de putere în afara partidului. Să vezi atunci trădări și talk-show-uri de maximă audiență! 

Dar, cine suntem noi să ne îndoim de capacitatea marelui conducător din Teleorman?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dre Red Dre Red check icon
  Razvan Mitroi, in fiecare articol legat de viitorul guvern si PM trebuie amintit care este tinta imediata a baietilor destepti si anume modificarea legilor care le ameninta libertatea (majoritatea dintere ei au nevoia asta, macar si pentru viitor) si a legilor care-i impiedica cel putin la prima vedere sa conduca direct guvernul. Cine a stiut sa-l citeasca pe Dragnea ca pe un mic dictator a facut-o pana acum. Revelatiile de acum, chiar daca au rima, verb si predicat nu ajuta foarte mult. Spor in penita si respecte.
  • Like 0
 • Pai cand a organizat alegeri cu un candidat unic,era destul de evident ce fel de personaj politic este! In PSD sunt si oameni capabili, decenti, nu mai au nicio sansa, iar partidul va pierde . Un partid trebuie sa fie un grup ,nu o persoana. daca se reduce la o persoana nu are viitor.
  • Like 1
 • check icon
  Acuma, sper că președintele Iohannis nu se va intimida așa ușor, după ce d-ul Dragnea și-a umflat mușchii rățoindu-se la ziariști ( http://imgur.com/a/Bfh5k ) și va marșa la imposibilitatea de refuz a unei propuneri, indiferent cât de exotică va fi fost ea. Mie gestul lui îmi aduce aminte de Hagi pe când revendica statuie.
  În schimb nu-i greu de intuit reacția teleormăneanului după cadoul pe care l-a făcut în prag de sărbători creștine electoratului pesedist ortodox: http://coub.com/view/550zs
  • Like 0
 • Autorul are perfecta dreptate, Dragnea va conduce tara ca un mic Ceuasescu, este interesant ce lupte se vor da in PSD. Toti oamenii lui Ponta vor zbura cu el cu tot . Vad ca deja R.Plumb (om din cercul lui Ponta) despre care se tot spunea ca va fi viitor premier, a ajuns vicepresedinte la Camera Deputatilor, adica un post de doi lei. Sunt curios cu ce se va alege Ponta? Poate ceva pe la o Comisie Juridica?
  • Like 0
 • raimond check icon
  Aproape toata lumea are impresia ca Dragnea e curat da' n-a avut noroc in viata si l-au dibuit astia cu o speta indoielnica. Si acum saracu' e "condamnat pe viata" sa traga ponoasele. De fapt sheicul Dragnea are dosare mult mai grele in lucru si e cat se poate de posibil sa intre la racoare pe bune. Mi-e chiar mi-ar placea sa avem un prim-ministru bagat la puscarie in timpul mandatului. Unii au zis ca ar fi putut fi Ponta, dar acum Dragnea are toate sansele.In alta ordine de idei, am impresia ca tot americanii saracii se chinuie sa ne impiedice sa ne facem de cacao in halul asta...
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult