Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Maria Baltag, o elevă dintr-un sat din Iași, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine”

Maria Baltag

Foto Ziarul de Iași

Maria Elisabeta Baltag, o elevă dintr-un sat din Iași, a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională și are media 10 în cei patru ani de gimnaziu. Este olimpică și spune că nu pot fi obţinute rezultate foarte bune fără o muncă constantă.

„A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă“, a declarat Maria Baltag pentru Ziarul de Iași.

Munca Mariei se vede şi în rezultatele foarte bune la competiţii de Matematică, Fizică şi Chimie şi Limba română. 

Mama ei este cadru didactic și povesteşte că Maria este pasionată de lectură. „Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine”, spune Maria.

Vrea să studieze mai departe la un liceu cu profil real, pentru ca mai apoi opţiunile sale pentru facultate să fie mai multe. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo! Succes in continuare!
  • Like 1
 • Teodora check icon
  Am citit si alte articole despre Maria Baltag. Admirabil, cu adevarat!
  Am urmarut si reportajul pe Digi 24. Mama ei povestea ca a solicitat profesoarei ceva ore de meditatii pentru evaluarea nationala, dar a fost refuzata, nu era nevoie.
  Ma intreb, ce ai in cap, tu, parinte, sa iti meditezi copilul olimpic la romana, matematica, fizica, pentru evaluarea nationala??
  Bine ca nu a acceptat profesoara, altfel se chema ca fara meditatii nu treci de 6, cum zicea doamna aceea din minister.
  • Like 0
 • Super! Felicitari!
  • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult