Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Maria Baltag, o elevă dintr-un sat din Iași, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine”

Maria Baltag

Foto Ziarul de Iași

Maria Elisabeta Baltag, o elevă dintr-un sat din Iași, a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională și are media 10 în cei patru ani de gimnaziu. Este olimpică și spune că nu pot fi obţinute rezultate foarte bune fără o muncă constantă.

„A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă“, a declarat Maria Baltag pentru Ziarul de Iași.

Munca Mariei se vede şi în rezultatele foarte bune la competiţii de Matematică, Fizică şi Chimie şi Limba română. 

Mama ei este cadru didactic și povesteşte că Maria este pasionată de lectură. „Îmi place foarte mult să citesc. E ca şi respiratul pentru mine”, spune Maria.

Vrea să studieze mai departe la un liceu cu profil real, pentru ca mai apoi opţiunile sale pentru facultate să fie mai multe. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo! Succes in continuare!
  • Like 1
 • Teodora check icon
  Am citit si alte articole despre Maria Baltag. Admirabil, cu adevarat!
  Am urmarut si reportajul pe Digi 24. Mama ei povestea ca a solicitat profesoarei ceva ore de meditatii pentru evaluarea nationala, dar a fost refuzata, nu era nevoie.
  Ma intreb, ce ai in cap, tu, parinte, sa iti meditezi copilul olimpic la romana, matematica, fizica, pentru evaluarea nationala??
  Bine ca nu a acceptat profesoara, altfel se chema ca fara meditatii nu treci de 6, cum zicea doamna aceea din minister.
  • Like 0
 • Super! Felicitari!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult