Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Marius Copil a pierdut finala de la Basel împotriva lui Roger Federer. Copil: „Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală”

Marius Copil, locul 93 ATP, a pierdut duminică, finala turneului Swiss Indoors, împotriva lui Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1. Deși a făcut un meci mare, Copil a fost învins de Federer în două seturi, cu scorul 7-6, 6-4. Federer și-a adjudecat astfel cel de-al 99-lea titlu din carieră și a câștigat pentru a noua oară turneul din orașul său natal, Basel.

"Rezultatele obţinute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză şi apoi revin la Doha (n.r. - perioada 31 decembrie - 6 ianuarie). De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil, duminică, pentru News.ro.

Copil speră ca de acum fanii români să susţină mai mult și tenisulmasculin românesc. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susţină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal şi ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar şi Horia (n.r. - Tecău) are o grămadă de turnee câştigate şi face ceva extraordinar. Acum sper să fim şi noi mai urmăriţi. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă în primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

7-6 în primul set pentru Roger Federer. Sportivul român pierde setul după o luptă foarte strânsă.


Foto:Guliver/Getty Images

Finala de la Basel, orașul natal al lui Federer, este a doua din cariera jucătorului român.

Potrivit News.ro, Copil este primul jucător venit din calificări care ajunge în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. 

De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului român a fost locul 73, pe care l-a ocupat în februarie. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo Marius ! ai pierdut frumos...hmm, de unde vine aceasta remarca ?.poate de la minte-ma frumos ? ( tipic romanesc )
    • Like 1


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult