Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marius Copil a pierdut finala de la Basel împotriva lui Roger Federer. Copil: „Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală”

Marius Copil, locul 93 ATP, a pierdut duminică, finala turneului Swiss Indoors, împotriva lui Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1. Deși a făcut un meci mare, Copil a fost învins de Federer în două seturi, cu scorul 7-6, 6-4. Federer și-a adjudecat astfel cel de-al 99-lea titlu din carieră și a câștigat pentru a noua oară turneul din orașul său natal, Basel.

"Rezultatele obţinute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză şi apoi revin la Doha (n.r. - perioada 31 decembrie - 6 ianuarie). De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil, duminică, pentru News.ro.

Copil speră ca de acum fanii români să susţină mai mult și tenisulmasculin românesc. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susţină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal şi ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar şi Horia (n.r. - Tecău) are o grămadă de turnee câştigate şi face ceva extraordinar. Acum sper să fim şi noi mai urmăriţi. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă în primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

7-6 în primul set pentru Roger Federer. Sportivul român pierde setul după o luptă foarte strânsă.


Foto:Guliver/Getty Images

Finala de la Basel, orașul natal al lui Federer, este a doua din cariera jucătorului român.

Potrivit News.ro, Copil este primul jucător venit din calificări care ajunge în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. 

De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului român a fost locul 73, pe care l-a ocupat în februarie. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo Marius ! ai pierdut frumos...hmm, de unde vine aceasta remarca ?.poate de la minte-ma frumos ? ( tipic romanesc )
    • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult