Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Marius Copil a pierdut finala de la Basel împotriva lui Roger Federer. Copil: „Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală”

Marius Copil, locul 93 ATP, a pierdut duminică, finala turneului Swiss Indoors, împotriva lui Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1. Deși a făcut un meci mare, Copil a fost învins de Federer în două seturi, cu scorul 7-6, 6-4. Federer și-a adjudecat astfel cel de-al 99-lea titlu din carieră și a câștigat pentru a noua oară turneul din orașul său natal, Basel.

"Rezultatele obţinute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză şi apoi revin la Doha (n.r. - perioada 31 decembrie - 6 ianuarie). De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil, duminică, pentru News.ro.

Copil speră ca de acum fanii români să susţină mai mult și tenisulmasculin românesc. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susţină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal şi ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar şi Horia (n.r. - Tecău) are o grămadă de turnee câştigate şi face ceva extraordinar. Acum sper să fim şi noi mai urmăriţi. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă în primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

7-6 în primul set pentru Roger Federer. Sportivul român pierde setul după o luptă foarte strânsă.


Foto:Guliver/Getty Images

Finala de la Basel, orașul natal al lui Federer, este a doua din cariera jucătorului român.

Potrivit News.ro, Copil este primul jucător venit din calificări care ajunge în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. 

De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului român a fost locul 73, pe care l-a ocupat în februarie. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo Marius ! ai pierdut frumos...hmm, de unde vine aceasta remarca ?.poate de la minte-ma frumos ? ( tipic romanesc )
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult