Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mark Zuckerberg a anunțat lansarea Libra, o nouă monedă virtuală

Mark Zuckerberg - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Facebook s-a asociat cu alte 27 de organizaţii din toată lumea pentru crearea unei asociații non-profit și a unei monede virtuale numită Libra, a anunţat Mark Zuckerberg printr-o postare pe reţeaua de socializare.

Misiunea Libra constă în crearea unei infrastructuri financiare globale simple, pentru miliarde de oameni din întreaga lume, a anunțat CEO Facebook. Libra are la bază tehnologia blockchain, iar lansarea efectivă a criptomonedei va avea loc în 2020.

Utilizarea banilor mobili poate avea un impact pozitiv important asupra vieții oamenilor. Transportul banilor poate fi nesigur, iar transferul lor implică plata unor taxe suplimentare. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care nu au acces la bănci tradiționale sau la servicii financiare. În prezent există un miliard de oameni care nu au un cont bancar, dar au un telefon mobil, a scris Zuckerberg.

„Dorim să facilităm tuturor trimiterea și primirea de bani la fel cum pot utiliza aplicaţii pentru a trimite mesaje şi fotografii în timp real. Pentru a facilita acest lucru, Facebook înfiinţează o filială independentă numită Calibra, care va crea servicii care vor permite trimiterea, cheltuirea şi economisirea în moneda Libra, începând cu un portofel digital care va fi disponibil în WhatsApp şi Messenger, precum şi ca aplicaţie individuală, începând de anul viitor”, a explicat CEO Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare că ne îndreptăm spre o lume distopică condusă de corporații. Democrația e PA în condițiile astea, șefii corporațiilor firesc nu sunt aleși de populație. Viitorul sună rău.
  • Like 0
 • E o intrebare foarte simpla: v-ati pune banii in mainile companiei care a lasat sa se intample Cambridge Analytica?
  • Like 0
 • Avem virtual si facebook dar nu stim ce este deodorantul sapunul si hartia igienica....discrepante monstruoase pentru o societate romaneasca bolnava. Cred ca nici macar diferenta si sensul fluid care recurge din aceasta diferenta nu este sesizat si mai rau cred ca este exploatat voit cu sens de trend psihotic.....Libra un nou instrument pentru inlocuirea in viitor a banului + inteligenta artificiala pasi importanti pentru a ne asigura extinctia....
  • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   Facebook-ul nu îl avem noi, Facebook e american și noi doar avem acces la el. Încurcăm borcanele.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult