Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mark Zuckerberg a anunțat lansarea Libra, o nouă monedă virtuală

Mark Zuckerberg - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Facebook s-a asociat cu alte 27 de organizaţii din toată lumea pentru crearea unei asociații non-profit și a unei monede virtuale numită Libra, a anunţat Mark Zuckerberg printr-o postare pe reţeaua de socializare.

Misiunea Libra constă în crearea unei infrastructuri financiare globale simple, pentru miliarde de oameni din întreaga lume, a anunțat CEO Facebook. Libra are la bază tehnologia blockchain, iar lansarea efectivă a criptomonedei va avea loc în 2020.

Utilizarea banilor mobili poate avea un impact pozitiv important asupra vieții oamenilor. Transportul banilor poate fi nesigur, iar transferul lor implică plata unor taxe suplimentare. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care nu au acces la bănci tradiționale sau la servicii financiare. În prezent există un miliard de oameni care nu au un cont bancar, dar au un telefon mobil, a scris Zuckerberg.

„Dorim să facilităm tuturor trimiterea și primirea de bani la fel cum pot utiliza aplicaţii pentru a trimite mesaje şi fotografii în timp real. Pentru a facilita acest lucru, Facebook înfiinţează o filială independentă numită Calibra, care va crea servicii care vor permite trimiterea, cheltuirea şi economisirea în moneda Libra, începând cu un portofel digital care va fi disponibil în WhatsApp şi Messenger, precum şi ca aplicaţie individuală, începând de anul viitor”, a explicat CEO Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare că ne îndreptăm spre o lume distopică condusă de corporații. Democrația e PA în condițiile astea, șefii corporațiilor firesc nu sunt aleși de populație. Viitorul sună rău.
  • Like 0
 • E o intrebare foarte simpla: v-ati pune banii in mainile companiei care a lasat sa se intample Cambridge Analytica?
  • Like 0
 • Avem virtual si facebook dar nu stim ce este deodorantul sapunul si hartia igienica....discrepante monstruoase pentru o societate romaneasca bolnava. Cred ca nici macar diferenta si sensul fluid care recurge din aceasta diferenta nu este sesizat si mai rau cred ca este exploatat voit cu sens de trend psihotic.....Libra un nou instrument pentru inlocuirea in viitor a banului + inteligenta artificiala pasi importanti pentru a ne asigura extinctia....
  • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   Facebook-ul nu îl avem noi, Facebook e american și noi doar avem acces la el. Încurcăm borcanele.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult