
Foto: Guliver Getty Images
UPDATE:
Simona Halep vs Garbine Muguruza
PRIMUL SET: 1-6
STIRE INIȚIALĂ
Simona Halep joacă finala turneului WTA de la Cincinnati de la ora 21:00 împotriva pe Garbinei Muguruza, locul șase WTA.
Halep este pentru a treia oară în 2017 la o singură victorie distanță de prima poziție în clasamntul WTA, după finala pierdută la Roland Garros și sfertul de finală de la Wimbledon.
Simona Halep are 15 titluri câștigate în circuitul WTA, cele mai importante victorii de până acum fiind cele de la Indian Wells și Madrid.
Competiția americană face parte din categoria "Premier 5” și sunt puse la bătaie premii totale în valoare de două milioane și jumătate de dolari.
In 2016, turneul a fost câștigat de Karolina Pliskova.
Simona Halep poate deveni în această seară prima jucătoare din România care se clasează pe locul 1 WTA. Dacă o va învinge pe Muguruza, românca va ocupa mâine primul loc în circuitul feminin, depășind-o pe Karolina Pliskova. Dacă pierde, Simona va fi la 5 puncte în spatele cehoaicei. În acest moment, în clasamentul live, Halep are 6.385 de puncte, iar Pliskova are 6.390.

Până acum, Halep, 25 de ani, și Muguruza, 23 de ani, s-au duelat de trei ori, iar iberica are două victorii, la Wuhan, 2014, și în Fed Cup, în 2015. Simona a câștigat ultimul meci, în 2015, la Stuttgart.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
dar am in continuare regretul ca daca (daca) venea la turneul de la bucuresti - di politete - si pt ca era mahnita sau obosita, pierdea in primul tur, tot lua 6 puncte si ajungea de cca 3 ori pe locul intai in clasamentul mondial!!! macar odata si tot era ceva - sa fi pe locul unu fara sa castigi un turneu
Nu ca sa comenteze finala de la Cincy ca nu prea e nimic de comentat. Alta "nebuna" s-a dezlănțuit pe teren si, având "norocul" să-i intre tot, a castigat. Comentariile dlui. CTP despre tenis in general nu prea exista, iar cele despre Simona au devenit neinteresante pentru ca sunt prea previzibile. Ce sa mai citești când știi din start ce va spune? Aștept insa momentul când dl.CTP va recunoaște ca pe ici-colo a greșit.
Așa cum Simona se "ascunde" in spatele jocului defensiv (din lipsa forței fizice, din neîncredere, din teama, din calcul tactic sau din cine știe ce alte motive), dl. CTP se "ascunde" in spatele clișeului ca nu merita sa răspundă unor "hateri decerebrați si frustrați" pentru ca oricum ei vor continua sa comenteze cu ura.
Este aici, primul in ordinea apariției dar acum ultimul ca afișaj, un comentariu al dlui. Malica in care ni se spune ca Simona a făcut mai mult pentru Ro decât toți marii ei sportivi la un loc. Si asta fara sa primească nimic in schimb. Buun. Autorul comentariului are un tricolor imprimat pe tricou si mi-a amintit de acea doamna din tribuna (la meciul de ieri) care striga pitigaiat, cu un ochi la camera si cu altul la teren, "Hai Simona!" sau poate altceva, nu era foarte clar. Clara era falsitatea: doamna striga pentru ca așa trebuie, nu pentru ca era cu sufletul implicata in acel meci de partea Simonei. Dl. despre care vorbesc scrie panseul respectiv, repetat obsesiv in ultima vreme, fara sa se gândească la faptul ca Simona nu trebuie sa facă nimic pentru Ro. Ea trebuie sa facă ceva pentru propriul ei joc, pentru a onora in orice meci locul pe care il ocupa in clasamentul WTA, pentru propria ei reputație si propriul sau renume, pentru sportul căruia i s-a dedicat. Nu pentru Ro, nici macar pentru fani (desi un sportiv care se respecta își respecta si fanii).
Îmi place tenisul. Am jucători preferați nu pentru ca sunt dintr-o tara sau alta, ci pentru ca îmi place jocul, stilul lor. Pentru mine, un jucător cu lovituri variate, eficiente, inteligente, care se implica 100% in meci poate sa si piardă dar rămâne un jucător bun. Nu poți câștiga toate meciurile pe care le joci. Nici cei mai mari jucători nu reușesc asta. Dar e foarte importanta maniera in care joci. O victorie furata sau de conjunctura valorează mai puțin decât un joc inteligent si frumos pe care il pierzi.
Ca privitor, aștepți sa vezi si potențialul jucătorului, nu numai reușitele de moment.
Vorbeam de suporterii care fac ce trebuie, vorbesc cum trebuie dar in toate exista o doza de falsitate. Asta am observat si la antrenorul Simonei: spune mereu aceleași lucruri, rar da cate un sfat practic, pare el însuși puțin neîncrezător in puterea propriei eleve de a câștiga. Asta in meciurile cu adversare din top 10. Celelalte sunt mai ușor de gestionat.
Nu am pretenția că știu tenis și că aș putea pune un diagnostic la eșecul ei din finala de astăzi.
Doar că, mă chinuie un gând.
Simona Halep e o jucătoare remarcabila și merita sa fie numărul doi mondial in clasamentul WTA.
Ce-i lipsește că sa devina numărul unu mondial și să câștige turnee de Grand Șlem?
Cred că un asemenea meci că cel de astăzi se castiga in proporție de 70-80 la sută cu mintea.
Și astăzi, creierului Simonei, i-a fost teamă să nu piardă, mai mult decât și-a dorit să câștige. Îmi aduc aminte de finala de la Paris cu Ostapenko.In timp ce Simona la fiecare retur greșit avea pe față o expresie care spunea : Mi-a fost teamă că voi greși și așa s-a și întâmplat, Jelena, la fiecare retur pierdut,se oprea in loc, și arunca o privire obraznica, care parca spunea: De ce nu mi-a ieșit? Am returnat atât de îndrăzneț, chiar lângă linie. E drept, a fost afară dar totuși mi s-ar fi cuvenit punctul asta.
Cred că Simonei îi lipsește o obrăznicie pozitivă. Un dram de nebunie cum a avut Ilie Năstase în tenis sau Rene Higuita în fotbal.
Sunt convins că atunci când, va intra în teren să joace un meci cu o asemenea miză și creierul ei îi va spune că trofeul pus în joc, i se cuvine și nu are nici un motiv sa se teamă, pentru că îl va câștiga, atunci va deveni o și mai mare jucătoare. O campioană completă.
E greu însă. E poate, lucrul cel mai greu. Să ne luptăm cu demonii proprii, cu frica de a nu ne face de rușine și nu în ultimul rând, cu cumințenia moștenită prin educația din familia românească. Asta, cu cumințenia am simtit-o pe propria piele atunci când am emigrat în Canada.
Oamenii de pe aici erau uimiți de felul în care le ceream un anumit lucru. Și nu odată mi s-a spus, " Be straightforward ! Nu-ți fie teamă să o faci pentru că nu vei fi considerat obraznic.
Totul va decurge doar mult mai repede. Și mai simplu.
Și ar mai fi ceva: Te respect și te admir Simona Halep, pentru că, prin enorm de multă muncă si sacrificii, ai ajuns acolo sus, in topul mondial. Și așa va fi mereu, chiar daca nu vei fi niciodată nr 1 sau nu vei câștiga nici un turneu de Grand Șlem.
,, Simona pierde iarăși o finala dar câștiga acolo unde contează ... la casele de pariuri !,,
,, Simona pierde iarăși o finala dar câștiga acolo unde contează ... la casele de pariuri !,,
Daca Simona doreste sa-si ridice nivelul are nevoie sa-si perfectioneze jocul si de un psiholog.Nu cred ca Daren o poate ajuta.Jocul actual al Simonei este la cacealma;pune mingea in teren ca pana la urma va gresi fata.Cand dai peste jucatoare adevarate te loveste tramvaiul.