Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona i-a dat lacrimile Mariei

E prima dată când o văd pe Maria plângând. Nici nu știam că e în stare.

Unii o admiră, alții o detestă pe Sharapova, dar nu poate nimeni să nu-i recunoască marea dragoste pentru tenis. Până la meciul cu Simona, nu mai jucase într-un turneu Grand Slam de 19 luni. Și acum, a câștigat la nr. 2 mondial...

Simona pierde pentru a 7-a oară în fața singurei mari adversare pe care n-a învins-o niciodată. În ciuda dramatismului partidei și răsturnării de situație – a fost condusă cu 6-4, 4-1, reușind să revină miraculos și să câștige setul 2 –, cauza înfrângerii Simonei e simplă și clară: serviciul. Ar fi fost mai bine pentru ea dacă servea Sharapova în toate ghemurile!

La jocul din câmp, Simona s-a descurcat remarcabil, a fost rapidă și rezistentă în raliuri, reușind și câteva inițiative superbe, între care o apărare pe 4 lovituri ca și câștigătoare ale rusoaicei, care ar putea candida la punctul zilei. Cu serviciul însă, în special cu doiul, moale și previzibil, i-a oferit Sharapovei ocazia pentru nenumărate retururi direct câștigătoare, puncte adjudecate cu efort minim. Rareori Simona a avut luciditatea să evite dreapta ucigașă a adversarei, servindu-i în corp sau pe rever.

La rândul ei, Sharapova, în stilul sălbatic care a consacrat-o, a produs peste 50 de lovituri direct câștigătoare și cam tot atâtea greșeli neforțate, precizia execuțiilor fiind vizibil afectată de lunga pauză. Doar cu jocul ei din această seară, Maria nu putea câștiga – a fost nevoie de cadourile la serviciu ale Simonei, ca s-o remonteze mereu...

Am văzut un meci spectaculos, palpitant, desfășurat în fața imensei arene Arthur Ashe plină-ochi. Simona a fost învinsă pentru că, pur și simplu, Maria Sharapova e o jucătoare de tenis mai bună decât ea. Nu e nicio rușine, și eu, unul, n-am de ce să fiu supărat. 

Ceva însă m-a pus pe gânduri. Platoșa de echilibru și siguranță, construită în ultimele luni, a crăpat și s-a desprins ca un machiaj prost aplicat, lăsând să se vadă din nou Simona neliniștită de la începutul acestui an...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • N-am inteles ultima remarca cu "Simona nelinistita de la inceputul anului". Mie mi s-a parut ca Simona a dat totul, a fost concentrata, doar ca Sharapova a fost mai buna. Plus problema serviciului, e drept.
  • Like 0
 • Iuliu check icon
  Oricat de draga ne-ar fi Simona, si oricat de mult ne-am dori sa fie numarul unu mondial, cam ne ferim sa spunem lucrurilor pe nume....Oare e bine, o ajuta cu ceva teama de realitate, menajarea excesiva ? Cu tot respectul pentru Cahill, ce s-a imbunatatit tehnic in jocul Simonei din 2014 incoace? Poate putin primul serviciu. Acum insa, de prea multe ori la acest nivel, serviciul doi e o mare vulnerabilitate si o invitatie deschisa pentru retururi de killer... In continuare, scurtele, slice-ul, jocul la fileu, alternanta jocului fata-spate, planul B lipsesc aproape total din repertoriul Simonei....
  Pare evident ca doar jocul de baseliner, de volum si ardoare, nu mai este suficient pentru un salt calitativ, la nivel de mare campion.
  Ce s-a intamplat in finalul turneelor jucate de catre ea la Roland Garros, Toronto, Cincinnati, US Open nu mira tehnicienii tenisului....
  Dupa indelungi insistente ale apropiatilor, a acceptat sedinte de mental coaching, cu rezultate benefice aproape imediate...Acum insa pare suspendata si mental....Cateva sedintele nu sunt insa suficiente, sunt un inceput de drum, nu o destinatie finala.
  Oricat de mult mi-as dori sa o vad leader mondial WTA, acum, inca nu cred ca merita. Tot respectul pentru locul 2, e mult pentru conditia unui roman, dar e gresit sa dorim mai mult ? Dorim, pentru ca ar putea ! E o sansa cu care nu te intalnesti prea des intr-o viata de om. Simona e atat de aproape, dar si atat de departe tehnic si mental de pozitia unu mondial...
  E totusi pacat se se plafoneze aici.
  • Like 1
  • @ Iuliu
   Silpres check icon
   Să ridice mâna cine o menjează și să treacă în picioare, la colț, cu fața la perete și mâinile sus (se mai poartă prin școli această pedeapsă tradițională?), iar după 10 minute să treacă în bancă și să scrie de 100 de ori pe tabletă (laptop, telefon, ce are la îndemână): Nu mai fac! Eu, unul, imparțial ca tot românul, când e de lăudat o laud (mai rar în ultima vreme fiindcă nu am pen' ce), când e de beștelit o critic. Primul serviciu și l-a îmbunătățit clar, problema e că în meciul cu Șarapova i-a intrat lumina în ochi de la sclipicii de pe rochia rusoaicei și n-a prea văzut unde servește. Altfel nu-mi explic cum de a avut doar 67% procentaj. Sau și-o fi adus aminte că joacă împotriva Șarapovei? Deși, după cum returna, pe centrul terenului, cât mai aproape de racheta adversarei, ai fi zis că joacă mai degrabă pentru Șarapova, nu-mpotriva ei. Federer a găsit până la urmă pe cineva care să fie mai căpos decât el și să-l învețe la bătrânețe să vină la fileu și să dea voleuri decente, dar tare mă tem că nu există vreun antrenor mai încăpățânat decât Halep, care s-o învețe că tenis nu înseamnă doar să alergi după mingi și să dai tare în ele, plasându-le cât mai aproape de racheta adversarei... Cum am mai scris, și de acel celebru și eficient backhand în lung de linie își aduce aminte foarte rar.
   • Like 0
  • @ Iuliu
   Cred ca psihicul a devenit mai stabil. Dar nu a ajuns cel al unei nr.1. Cred ca asta i marele minus al Simonei.
   • Like 0
 • e-vis check icon
  Rochie de seara cu 'swarovki', gesturi de actrita rasuflata, discurs bine invatat de ''prime-time' baby', lacrimi de crocodil...Parea ca stia ca va invinge, fusese anuntat 'spectacolul de sarbatoare' - 20 de ani de stadion acoperit ArthurAshe, cu Halep pe post de victima sigura! Actrita, leoaica plina de caracter, cu sete de sange, care revine pe scena unui 'vodevil'!
  Da, oare nimeni nu s-a gandit, ca meciul Halep vs Sharapova a fost 'aranjament'/'blat'/regizat al organizatorilor, spectacol de sarbatoare, ca sa le intre lor bani multi in punga inca din prima seara, dupa ce atatea mari nume din tenis isi anuntasera retragerea! Tenisul se joaca pe banii sponsorilor care, probabil, dicteaza si cine joaca pe tabloul principal al turneului.
  • Like 2
  • @ e-vis
   Silpres check icon
   Știți ceva, dar nu știți bine! De fapt, decizia a fost luată într-o reuniune de urgență a ONU, ținută în secret, la care s-a decis să câștige Șarapova pentru prezervarea păcii mondiale. România a pus, însă, două condiții: să plece acasă Kerber și Konta. Sponsorii au încercat să se opună la Konta, dar au aplaudat și ovaționat propunerea de eliminare a nemțoaicei fiindcă nu mai aveau chef să-i dea trofeul și anul acesta! În final s-a ajuns la compromis după ce România și-a dat acordul ca Tsonga să-l bată pe Copil (cu condiția să nu lase urme vizibile) și Wozniacki pe Buzărnescu (însă fără tras de păr).
   Acum, trecând la ton serios, să ne dăm cu apă rece pe față ca să ni se răcorească mintea, astfel încât să putem judeca la rece. Cât era scorul Șarapova - Halep înainte de acest meci? 6 - 0. Știind că Halep e victimă sigură în meciurile cu: Williams a' mică, Șarapova și, mai nou, Muguruza (copia brunetă a Șarapovei), ce șanse erau să câștige Halep? Doar dacă Șarapova fugea la mare cu-n artist! Cum se zice la pronosticurile de la fotbal: „1 solist”. De fapt eu m-am uitat la meci doar ca să văd dacă rusoaica o bate în două sau în 3 seturi. Până la urmă a fost cum mă așteptam, 2-1 la seturi.
   • Like 3
  • @ e-vis
   Nu a fost doar seara meciului. Tot ce i s-a intamplat Simonei anul asta in Statele Unite tine de aranjamentul organizatorilor, pentru reintrarea triumfala a Sharapovei. Cum a calatorit din Canada, refuzul la Stanford, tratamentul incalificabil la Washington etc. Chiar si tragerea asta la sorti ciudata. Simona a mai patit-o anul trecut in Australia. Azarenka, venita dupa o accidentare, a "cazut" cu Simona in primul tur si a castigat pana la urma turneul.
   Iar Sharapova aplica fata de Simona tactica din Jucătorul de şah al lui Stefan Zweig. O enerveaza prin trageri de timp, care nu sunt penalizate sau macar avertizate de arbitri. Insasi plecarea la vestiar, intr-un moment bun al Simonei, a facut parte din aceasta tactica.
   • Like 2
  • @ Silpres
   e-vis check icon
   M-ati taiat cu stirea asta, eu credeam ca doar eu am un primetime news!
   • Like 0
  • @ Silpres
   e-vis check icon
   A dvs depaseste stirile despre CoreeaN!
   • Like 0
  • @ Silpres
   e-vis check icon
   E bine sa avem umor, d-le, fara el ne-am nevroza toti caci parem a fi facut din Simona 'universul' nostru si 'lumea intreaga' a tuturor barbatilor si femeilor pasionati de sport - unii o iubim cu patima, altii o invidiem cu aceeasi patima, iar altii o urasc cu patima, care, am citit undeva, tot o forma de iubire ar fi, dar 'neimplinita'! Sa auzim de bine si de Simona 'noastra' fiind nr.1 mondial!
   • Like 0
  • @ Silpres
   Șters
   • Like 0
  • @ Silpres
   Ati uitat: Noua Ordine Mondialã, grupul Bilderberg,Big Pharma ,Soros,șerpilieni,reptilieni,care ne cumpãrã sau vând(nu am înțeles prea bine),ne oculteazã pe noi ,brav popor de eroi,imaculat si unic in istoria civilizațiilor !Desigur,mai sunt si alți trãdãtori de neam si patrie,dar nu am timp,acum ,sã- i menționez pe toți.
   • Like 1
  • @ Stefan Stefania
   Silpres check icon
   Ei, puțină ordnung und disziplin, tovarăși și tovarășe, oameni ai muncii și nemuncii! Nu toți odată, pe rând, că mai avem nevoie și pentru alte evenimente, unde trebuie să fie fresh after shave. Să știți (da' n-o știți de la mine!) că s-a încercat implicarea Grupului Bilderberg (fiind vorba și despre niște marafeți la mijloc), dar era plecat la mare, prin sindicat pentru că e mai ieftin. Transportul s-a făcut în mod organizat, în vagoane de clasa a II-a și-au fost cazați la un hostel de 5 scaieți cu vedere la ferestrele de vizavi.
   • Like 0
  • @ e-vis
   Silpres check icon
   Imperialiștii americani v-au sabotat! Vedeți ce pățiți dacă-i dați în gât?!
   • Like 0
  • @ e-vis
   Silpres check icon
   A, păi eu o aveam de două săptămâni, dar n-am avut vreme s-o fac publică pentru că mă ocup de cazul Roland Garros. Încă n-am aflat cine a aranjat s-o bată Ostapenko pe Halep, deși organizatorii au făcut tot ce-au putut ca Halep să ajungă în finală, inclusiv neprimind-o pe Șarapova. Înainte de finală s-a întâmplat ceva, da' toată lumea e mucles!
   Dacă știți ceva, scrieți-mi aici și rămâne totul între noi, să nu mai afle nimeni!
   • Like 0
  • @ Silpres
   Da - Bilderberg. (Am mâncat douã litere. Asta e! Foame mare!) Și v-am rãmas datoare niște rãspunsuri : • "defectele" profesionale sunt benefice - îndeamnã la rigoare. Dar,parcã,e pãcat sã ne consumãm timpul si energia cu subiecte de " trei lulele-trei surcele".( Doar o pãrere,nu-mi permit sã fac judecãți de valoare. )• Am și eu idei puține,dar...fixe :) - nu suport link-urile! Sunt doar o spoialã de informație,trunchiatã,unilateralã,de o singurã parte a " baricadei". Cine dorește informație completã ( pro si contra unei teme propuse) ,o cautã și o gãsește singur ! Pãrerea mea.
   • Like 0
  • @ Stefan Stefania
   Silpres check icon
   Unul dintre linkuri era chiar la articolul original despre Șarapova și m-am gândit să scutesc timp pentru cei care vor să-l citească. Mi-a luat câteva minute până l-am găsit fiindcă Google era plin de linkuri cu referiri la el. Știu expresia din brava armie română: Facerea de bine e f---tere de mamă! și varianta de salon: Numai prostul moare de grija altuia, dar, de regulă, nu mă iau după gura lumii, ci prefer să-mi suprasolicit neuronul ca să nu se plictisească și să plece. Da' promit să nu mai fac (adică să nu mai inserez legături în mesajele pentru dvs.), nu de alta, însă: Numai prostul face de două ori aceeași greșeală, deșteptul face mereu altele, înțelepciune pe care o aplic riguros.
   • Like 0
  • @ Silpres
   Mulțumesc pt.înțelegere. Mi-am amintit titlul unui film: "Sunt o babã comunistã". Probabil,de acolo mi se trage! Și apoi,un alt comentator m-a catalogat " cea mai nesuferitã de pe aceastã platformã" . Trebuie sã mențin stilul. Nu pot sã dezamãgesc oamenii,nu-i așa? :)Aștept,cu nerãbdare ,alte greșeli înțelepte. Sunt tonice ,stimulative si binefãcãtoare !
   • Like 0
  • @ e-vis
   Silpres check icon
   Apăi, că-i Halep sau altcineva, n-am o problemă, ceea ce mă interesează este să văd tenis de calitate ca să nu adorm cu telecomanda în mână. Am auzit că Niculescu a trimis-o acasă pe Mladenovici, e și Sorana în turul II, poate se califică și Bogdan, care conduce cu 1-0 la seturi (dacă se califică, sigur va fi o româncă în turul 3 fiindcă o întâlnește pe Niculescu) așa că, teoretic, mai sunt șanse ca o româncă să câștige US Open. Pe de o parte e bine că nu mai e Halep fiindcă și dacă ajungea în finală, din nou ar fi pierdut deoarece un lucru e clar: la fel ca Wozniacki, nu va câștiga niciodată un turneu de Grand Slam la senioare. Nu că nu m-aș bucura să aibă tupeul să mă contrazică, dar de un an mi-am luat gândul! Noi să fim sănătoși!
   • Like 0
  • @ Stefan Stefania
   Silpres check icon
   N-am înțeles exact: vi se trage de la babă sau de la comunistă?
   Da, am citit comentariul respectiv. Acum, ca să respectăm adevărul istoric, dețineți premiul I cu cununiță ex aequo (oau, stați puțin să pic în admirație la adresa neuronului meu; nici nu știam că-i atât de „cult în cap”, cum ar zice Ciutacu), dar cu puțin exercițiu nu mă îndoiesc că-l veți depăși pe concurentul dvs. ca Lopez pe Froome și pe Nibali în etapa de azi din Turul Spaniei.
   În ce privește dezamăgitul oamenilor, noțiunea mi-e străină. Eu sunt mai modest (după cum sunt convins c-ați observat), n-am ambiția să nu dezamăgesc lumea, ci mă străduiesc să nu mă dezamăgesc pe mine, că de unde să știu dacă Dulce din Timorul de Est este dezamăgit de mine au ba?
   Cu greșelile, depinde de d-l CTP și de Halep că, din câte bag de seamă, alte teniswomen românce nu există pentru amfitrion. Dacă mai scrie, mai greșesc, dacă nu scrie, nu mai am cum greși fiindcă nu mai am obiectul muncii.
   • Like 0
  • @ Silpres
   Prilejuri pentru "greșeli" vor mai fi , "c'așa-i în tenis" :S.Halep sã joace,iar CTPopescu sã scrie. În rest,sã auzim numai de bine!
   • Like 0
  • @ Stefan Stefania
   Silpres check icon
   Aferim!
   • Like 0
  • @ Silpres
   e-vis check icon
   Ca sa continuam tot cu umor, trag concluzia ca ori sunteti o doamna(de unde si atat chef de vorba), daca va e frica sa nu adormiti cu telecomanda in mana, ori nevasta e ca si inexistenta, daca nu incearca sa v-o ia din mana, 'telecomanda' sigur!
   • Like 0
  • @ e-vis
   Silpres check icon
   Da!
   • Like 0
 • Ei, nu-i nimic.
  N-au intrat meciurile în sac.
  Bravo și baftă.
  • Like 0
 • După cum am mai spus, eu nu mă pricep la tenis, dar îi citesc pe cei care se pricep şi am câteva cunoştinţe care mănâncă tenis pe pâine. Din cele aflate de la toţi, concluzia mea este următoarea: Simona trebuie să înveţe noi lovituri cu care să-şi surprindă adversarele. Altfel, îi va fi greu să rămână la acest nivel, iar de progres nici nu mai poate fi vorba. Îmi spunea cineva că Nadal reuşea să-l bată pe Federer, speculând stângăcia de care dădea dovadă elveţianul atunci când lovea mingea cu reverul. Până într-o zi...când Federer a învăţat să lovească mingea cu reverul, atât de bine încât Nadal era pus în mare dificultate. Şi Federer avea o vârstă... nu mai era la 20 de ani. Dacă am fost minţit, atunci v-am minţit...
  Ei, dacă Simona nu face un asemenea salt, eu nu cred că va reuşi mai mult decât nivelul actual. În această situaţie, trebuie să-i mulţumim pentru tot ce a realizat până acum ( nu este puţin) şi să nu mai sperăm la mai mult. Nu avem de ce să ne supărăm pe ea, chiar ar trebui să fim mândri că suntem contemporani.
  • Like 2
  • @ Constantin
   nobody check icon
   De fapt concluzia este că nu urmăreşti tenis feminin, ci doar pe Simona Halep. Paradoxal, ca să înţelegi ce face Simona, trebuie de fapt să le urmăreşti pe celelalte. Vei vedea că există multe fete care stâpânesc anumite aspecte alte jocului MULT MAI BINE decât Simona şi totuşi... nimic. Nu se apropie nici pe departe de performanţele Simonei. După ce înţelegi asta o sa pricepi că nu e o idee neapărat bună ca Simona să-şi modifice stilul. A încercat Radwańska chestia asta şi i-am cam stat în gât, în perioada respectivă n-o batea decât cine nu voia.
   • Like 2
  • @ nobody
   Nu eşti departe de adevăr. O urmăresc şi pe Pliskova...
   Nu am argumente ca să te contrazic, însă impresia mea este că jocul Simonei a fost citit şi descifrat de către toate adversarele ei. În condiţiile astea, am considerat că fără o schimbare prin care să surprindă, ea nu mai are şanse de a progresa în clasament. Dacă viitorul mă va contrazice, te asigur, o să fiu foarte fericit...
   • Like 2
  • @ Constantin
   nobody check icon
   Nu prea are sens ce spui. Daca jocul era descifrat de toate jucatoarele, Simona deja disparea din top 100. Dar Simona este una din cele extrem de puţine jucatoare care in ultimii ani n-a ieşit DELOC din top 10, in timp ce toate celelalte s-au tot "plimbat" prin clasament.
   • Like 2
  • @ nobody
   Aşa este, Simona a rămas în Top 10 în ultimii ani, dar a adunat punctele ca furnica, în competiţii multe şi mărunte. I-au permis vârsta şi condiţia fizică., dar anii nu iartă pe nimeni.
   Spuneai că Radwańska nu a reuşit să-şi schimbe stilul. Aşa o fi, dar Pliskova a reuşit. După ce a renunţat la fandări şi a început să alerge (câţiva paşi...) a ajuns nr.1.
   • Like 2
  • @ Constantin
   nobody check icon
   Iar ai uitat ca WTA nu se rezuma la Simona Halep. TOATA LUMEA joaca mult, altfel nu are cum sa se mentina in top. Unii reusesc sa tina pasul, altii nu.

   Stii cum a ajuns Wozniacki locul 5 mondial in 2017? Foarte simplu, pierzând toate finalele jucate anul asta, nu mai puţin de... 6. Oare ce am fi zis daca Simona ar fi pierdut 6 finale de rând?

   Dar ştii cum a ajuns Pliskova numarul mondial? Simplu, stând in fotoliu in faţa televizorului şi aşteptând ca Simona să piardă la Wimbledon. Oare ce am fi zis daca Simona ar fi ajuns AŞA locul 1 mondial?

   Şamd. Dacă o vedem doar pe Simona şi ignoram restul circuitului o să găsim mereu ceva de criticat, pentru în realitate habar n-avem cum merg treburile in tenis.
   • Like 2
  • @ nobody
   Eu sunt un novice în materie de tenis, am comentat cum m-am priceput, dar constat că tu ai chef de ceartă.
   Dacă Simona ajungea numărul 1 stând în fotoliu, eu eram mândru de performanţa ei.
   Aşa este, habar nu am cum merg lucrurile în tenis. Mulţumit? O seară bună!
   • Like 2
  • @ Constantin
   nobody check icon
   N-am niciun chef de cearta. Dar daca tu ca novice iti permiti sa dai verdicte atat de categorice, imi permit si eu sa te contrazic unde mi se pare ca n-ai dreptate.

   Am observat ca e un pattern, cu cat te pricepi mai putin la tenis, cu atat esti mai sigur pe tine. In plus, te si superi cand esti contrazis sau corectat. Nu ma refer la tine in mod special, ci am observat asta cam in toate comunitatile fanilor de tenis.
   • Like 1
 • nobody check icon
  Fiecare naş îşi are naşul... Simona pur şi simplu e împleticită în faţa Şarapovei, la propriu, pur şi simplu n-o poate citi, e prinsă extrem de des pe picior greşit. Asta e, probabil trebuie să ne obişnuim că este acel matchup de coşmar pe care îl are orice jucatoare. Şarapova este pentru Simona (H2H 7-0) ceea ce Serena este pentru Şarapova (H2H 19-2). Şi are şi Simona "clientele" ei cu head-to-head total dezechilibrat, de exemplu cu Pavlyuchenkova are 7-0, cu Keys 5-1 şamd.
  • Like 2
 • Filbert check icon
  Deja-vu, din pacate, joc previzibil pe mijlocul terenului. Simona devine 'sparring-partner' pentru jucatoarele puternice, nu inteleg de ce intra de bunavoie in acest rol. Daca adversara prinde o zi proasta si greseste mult, Simona are o sansa, daca nu...nu. Nu vad la fata asta o incercare de a schimba ceva, de a taia mingile, de a pune scurte, etc. Serviciul a mers prost, asa e, insa si cu serviciul asta Sharapova era de batut daca era scoasa doar un pic din zona de confort. Inca o data, a facut prostia sa ramina pe teren intre seturile 2 si 3, asteptind-o pe printesa, in loc sa fie ea prima care pleaca la vestiar ca sa se improspateze un pic, lasandu-se ea asteptata de adversara. Ramin la parerea mea ca Simona si-a impuscat cariera in momentul in care a renuntat la Fissette. Cu el, incerca sa cistige partidele, fara el incearca sa nu le piarda.
  • Like 1
  • @ Filbert
   nobody check icon
   Simona este ceea ce este. Fizicul ei nu permite să se ia la trântă cu "iepele" WTA-ului. Dacă ar fi încercat aşa ceva ar fi avut maxim performanţele Camilei Giorgi.

   În ceea ce priveşte "jocul pe centru", de regulă asta este reţeta corectă pentru a invinge o jucătoare mult mai puternică fizic. Dacă îi deschizi unghiurile Şarapovei eşti mort din start, îţi dă niste winnere pe cross de rămâi prost (ceea ce s-a şi întâmplat de câteva ori, când Simona a îndrăznit să deschidă unghiul). Aşa, pe centru, mai poţi spera la ceva erori neforţate.
   • Like 2
  • @ nobody
   Filbert check icon
   Nu ai citit tot ceea ce am scris. 'Iepele' WTA n-au aparut anul acesta. Cu acelasi fizic, de fapt semnificativ mai fragila, in 2013-2014 se batea de la egal la egal cu o Sharapova la virf de forma si cu Serena. Atunci avea initiativa, isi asuma riscuri, acum spera sa nu piarda. Poate ca e vorba doar de un nou 'business model', jocul prudent ii asigura suficiente victorii si 'cash-flow' cind face bilantul la sfirsitul anului. Nu o judec, doar constat.
   • Like 1
  • @ nobody
   Silpres check icon
   Săraca Serena, bine c-a aflat și ea cum s-o bată pe Șarapova, că-n habarnicia ei o ținea numai în crossuri, lunguri de linie, ași ș.a.m.d.
   Mă întreb cum a putut fi nr. 1 mondial alde Justin a lui Henin, care are 1,67 m? Apropo: cât e scorul Henin - Șarapova? 7 - 3 pentru piticoanță!
   • Like 1
  • @ Silpres
   nobody check icon
   E vorba de diferenţa de stiluri, aşa-zisul "matchup". Ce joacă Simona se potriveşte ca o mănuşă Şarapovei. Pe de altă parte, ce joacă Simona nu i se potriveşte deloc Pliskovei, lui Keys, lui Vandeweghe, lui Osaka şamd. Nu poţi să fii Soldat Universal, să-i incomodezi pe toţi. Că să te menţii în vârf e suficient să-i baţi pe majoritatea, nu pe toţi.
   • Like 3
  • @ Filbert
   nobody check icon
   Nu sunt deloc sigur că dacă juca şi acum ca în 2013-2014 ar mai fi în top 10. Cheia constanţei este să înveţi mereu, să te adaptezi, să-ţi găseşti calea. Ceea ce Simona a şi făcut, cu destul succes.
   • Like 1
  • @ Filbert
   Silpres check icon
   Acum, nu știu cine la cine a renunțat, dar și-o fi dat seama și Fissette că Halep și Clijters seamănă doar prin faptul că aleargă, respectiv alerga mult pe teren și că sunt de genul feminin, în rest e diferență ca-ntre apă și ulei. Să ne amintim numai ce mobilitate fantastică avea belgiana, nu mai vorbim despre lovituri. Konta, de când e cu Fissette, a bătut-o de două ori pe Halep și are o înfrângere.
   Nu mai departe Federer; cât s-a chinuit Annacone să-l învețe să vină la fileu și să dea voleuri cum o făcea Sampras. Degeaba! Venea un meci, două, după care vreo 10 partide „uita” să mai vină. Abia Edberg a reușit să-l facă să nu-i mai fie frică de fileu, că nu-l papă, și l-a învățat cum să dea un voleu câștigător. Sigur, nu la nivelul maeștrilor din anii '80 - '90, dar decent. Pe urmă au învățat cum e chestia cu voleul și Djoka, și Andy, tot de la foști mari jucători ai perioadei evocate, Becker, respectiv Lendl. Dar ei au avut și pe cine să învețe...
   • Like 1
  • @ nobody
   Silpres check icon
   Dar ca să câștigi turnee e musai să-i bați pe toți care-ți stau în cale, indiferent de faza în care-i întâlnești.
   • Like 0
  • @ Silpres
   nobody check icon
   N-are Fissette nicio treabă, Konta s-a dovedit un matchup prost pentru Simona de cand cu celebrul meci pierdut dupa ce a condus cu 5-1 (daca nu ma inseala memoria, Wuhan 2015).
   • Like 0
  • @ Silpres
   nobody check icon
   Evident, dar nu te baţi cu tot tabloul, ci doar cu o foarte mică parte din jucatorii de pe tablou (la un GS, din 128 de jucatori, intalnesti doar 7). In plus, capii de serie se evita in primele tururi.
   • Like 0
  • @ Silpres
   Filbert check icon
   Simona a terminat colaborarea cu Fissette printr-un SMS. Nu pot sa uit uimirea lui Brad Gilbert si Chrissie Evert la auzul vestii, se tot intrebau 'cum poti sa renunti la atrenorul cu care ai ajuns pe locul II in lume si in finalele RG si TC?!'
   • Like 1
  • @ Filbert
   nobody check icon
   Toată viaţa o să ma frământ să-mi dau seama de unde naiba a apărut tâmpenia asta cu SMS-ul. A afirmat Wim că Simona l-a concediat prin SMS? Îşi poate imagina vreun om normal la cap că la nivelul ăsta aşa se concediază un antrenor? Atunci care naiba e rostul managerului?
   • Like 0
  • @ nobody
   Filbert check icon
   Probabil de aici:
   https://www.si.com/tennis/2014/11/11/simona-halep-split-coach-wim-fissette
   • Like 0
  • @ nobody
   Silpres check icon
   Da, iar în finală ajungi cu Ostapenko... Ce faci? Pierzi, „c-așa-i în tenis”, deși ești considerată marea favorită!
   • Like 0
  • @ Filbert
   nobody check icon
   Păi şi unde zice acolo ca l-a concediat? Eu inteleg ca i-a "textat" sa-i multumeasca si ca asteapta un raspuns.
   • Like 0
  • @ Silpres
   nobody check icon
   Ar putea sa ajunga la fel de bine in finala cu Pliskova sau Keys, preferatele Simonei :)
   • Like 0
  • @ nobody
   Silpres check icon
   Eu zic că mai bine cu una de-a noastră, din popor, că ce-i sigur, e sigur!
   • Like 0
 • Oare ar mai fi ceva de spus sau doar de adaugat! Cel mai mult ador titlul! L-am adorat si inainte de a citi continutul cand nevazand meciul am crezut ca S a invins-o pe S dar si mai mult cand am aflat "adevarul" cand mi s-a parut un titlu simpatic, jovial! Ceea ce constat este ca fiecare om analizeaza (*vede") cu proprii ochi- unii tehnic altii artistic (laugh)! Nu as vrea sa spun ca eu as avea al treilea ochi insa eu cred ca "Tenisul" Simonei ar fi la fel de bun ca al oricarei alte jucatoare, la ce lucreaza insa ea prin tenisul pe care i l-a dat Dumnezeu este la personalitate! Si aici se vede ca este o luptatoare cu ea insasi iar eu va spun dvs si sunt convinsa ca "aude" si S ca trebuie sa tinda catre empatie! Din cate se pare "a bagat groaza" in celelalte concurente care aflandu-i "secretul" au dezvoltat si ele aceasta latura agresiva iar S a ramas putin "in urna" celelalte avand pe langa agresivitate si alte arme! Eu cred ca S trebuie sa "se inalte" si atat nimic mai mult!
  • Like 0
 • In ciuda locului 2 la care a ajuns meritat, Simona are un complex fata de unele jucatoare, precum Sharapova. Probabil ca Sharapova are un joc psihologic, cu intarzieri la serviciu, dar nu numai, la care Simona nu face fata.
  Dar eu ma intreb cum se fac tragerile la sorti si cum se aranjeaza turneele? La Stanford, unde Simona putea s-o bata lejer pe Sharapova, Simona este refuzata, in schimb este invitata la Washington, un turneu de valoare inferioara, unde este pusa sa joace la miezul zilei, sub un soare arzator.
  Este doar o intamplare ca Simona este pusa sa joace in turul 1 cu marea ei rivala, acum in mare forma? De ce nu i se intampla lucrul acesta Muguruzei?
  • Like 2
 • Ce era previzibil s-a intamplat. 7 din 7. Asemenea performanta negativă ne lasa fara prea multe comentarii. Deja ma gândesc la conspirații... monstruoase. Sa fie asta marea revenire a Sharapovei pusa la cale de tara adoptiva???!! Tot mapamondul este convins de mai bine de 2 ani ca Halep nu o poate invinge pe Maria vreodată la niciun turneu. Asta este o evidenta devenită f clara in ultimii ani. Si tenisul este o industrie de facut bani...mai ales la americani. Cata exuberantă in tribunele arhipline si cata nebunie in manifestările multor spectatori când Maria castiga puncte, dealtfel frumoase. Pai cum sa nu merite turneul si o lume intreaga spectacolul oferit de Sharapova acum si in zilele ce urmeaza!!!
  Si ca sa termin cu '' teoria conspiratiei'' in care totusi nu cred, poate ca meritam cu totii ca acest meci sa fi avut loc măcar in fazele superioare ale turneulului. Sper ca Sharapova sa ajungă departe la openul amramerican, măcar sa rămânem cu gustul amar al înfrângerii la o jucătoare de tenis ,net, mai valoroasa si nu una care devine cosmarul lui Halep.

  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult