Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona i-a dat lacrimile Mariei

E prima dată când o văd pe Maria plângând. Nici nu știam că e în stare.

Unii o admiră, alții o detestă pe Sharapova, dar nu poate nimeni să nu-i recunoască marea dragoste pentru tenis. Până la meciul cu Simona, nu mai jucase într-un turneu Grand Slam de 19 luni. Și acum, a câștigat la nr. 2 mondial...

Simona pierde pentru a 7-a oară în fața singurei mari adversare pe care n-a învins-o niciodată. În ciuda dramatismului partidei și răsturnării de situație – a fost condusă cu 6-4, 4-1, reușind să revină miraculos și să câștige setul 2 –, cauza înfrângerii Simonei e simplă și clară: serviciul. Ar fi fost mai bine pentru ea dacă servea Sharapova în toate ghemurile!

La jocul din câmp, Simona s-a descurcat remarcabil, a fost rapidă și rezistentă în raliuri, reușind și câteva inițiative superbe, între care o apărare pe 4 lovituri ca și câștigătoare ale rusoaicei, care ar putea candida la punctul zilei. Cu serviciul însă, în special cu doiul, moale și previzibil, i-a oferit Sharapovei ocazia pentru nenumărate retururi direct câștigătoare, puncte adjudecate cu efort minim. Rareori Simona a avut luciditatea să evite dreapta ucigașă a adversarei, servindu-i în corp sau pe rever.

La rândul ei, Sharapova, în stilul sălbatic care a consacrat-o, a produs peste 50 de lovituri direct câștigătoare și cam tot atâtea greșeli neforțate, precizia execuțiilor fiind vizibil afectată de lunga pauză. Doar cu jocul ei din această seară, Maria nu putea câștiga – a fost nevoie de cadourile la serviciu ale Simonei, ca s-o remonteze mereu...

Am văzut un meci spectaculos, palpitant, desfășurat în fața imensei arene Arthur Ashe plină-ochi. Simona a fost învinsă pentru că, pur și simplu, Maria Sharapova e o jucătoare de tenis mai bună decât ea. Nu e nicio rușine, și eu, unul, n-am de ce să fiu supărat. 

Ceva însă m-a pus pe gânduri. Platoșa de echilibru și siguranță, construită în ultimele luni, a crăpat și s-a desprins ca un machiaj prost aplicat, lăsând să se vadă din nou Simona neliniștită de la începutul acestui an...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult