Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona i-a dat lacrimile Mariei

E prima dată când o văd pe Maria plângând. Nici nu știam că e în stare.

Unii o admiră, alții o detestă pe Sharapova, dar nu poate nimeni să nu-i recunoască marea dragoste pentru tenis. Până la meciul cu Simona, nu mai jucase într-un turneu Grand Slam de 19 luni. Și acum, a câștigat la nr. 2 mondial...

Simona pierde pentru a 7-a oară în fața singurei mari adversare pe care n-a învins-o niciodată. În ciuda dramatismului partidei și răsturnării de situație – a fost condusă cu 6-4, 4-1, reușind să revină miraculos și să câștige setul 2 –, cauza înfrângerii Simonei e simplă și clară: serviciul. Ar fi fost mai bine pentru ea dacă servea Sharapova în toate ghemurile!

La jocul din câmp, Simona s-a descurcat remarcabil, a fost rapidă și rezistentă în raliuri, reușind și câteva inițiative superbe, între care o apărare pe 4 lovituri ca și câștigătoare ale rusoaicei, care ar putea candida la punctul zilei. Cu serviciul însă, în special cu doiul, moale și previzibil, i-a oferit Sharapovei ocazia pentru nenumărate retururi direct câștigătoare, puncte adjudecate cu efort minim. Rareori Simona a avut luciditatea să evite dreapta ucigașă a adversarei, servindu-i în corp sau pe rever.

La rândul ei, Sharapova, în stilul sălbatic care a consacrat-o, a produs peste 50 de lovituri direct câștigătoare și cam tot atâtea greșeli neforțate, precizia execuțiilor fiind vizibil afectată de lunga pauză. Doar cu jocul ei din această seară, Maria nu putea câștiga – a fost nevoie de cadourile la serviciu ale Simonei, ca s-o remonteze mereu...

Am văzut un meci spectaculos, palpitant, desfășurat în fața imensei arene Arthur Ashe plină-ochi. Simona a fost învinsă pentru că, pur și simplu, Maria Sharapova e o jucătoare de tenis mai bună decât ea. Nu e nicio rușine, și eu, unul, n-am de ce să fiu supărat. 

Ceva însă m-a pus pe gânduri. Platoșa de echilibru și siguranță, construită în ultimele luni, a crăpat și s-a desprins ca un machiaj prost aplicat, lăsând să se vadă din nou Simona neliniștită de la începutul acestui an...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult