Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu. TAS a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite de a redeschide cazul

FRG - colaj

Foto: Facebook Federația Română de Gimnastică

E oficial. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu. TAS a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul privind medalia de bronz în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federația Română de Gimnastică.

Amintim că Federaţia Americană de Gimnastică a depus duminică la Tribunalul de Arbitraj Sportiv probe video care, în opinia sa, dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz la gimnastică, în proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Inițiativa de a se acorda trei medalii de bronz, lansată de avocații Federației Române de Gimnastică

Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocații Federației Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federației, se arăta într-un comunicat anterior al FRG.

„Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane.

În toată această perioadă, FRG a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică.

FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluția acestui diferend să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate”, se arată în comunicat.

Totodată, Federația Română de Gimnastică a lansat un apel către întreaga comunitate de gimnastică să oprească atacurile împotriva celor trei gimnaste și asupra Nadiei Comăneci.

„Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. FRG nu a fost niciodată de acord să se retragă medalia”, subliniază FRG.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult