Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Medicul Adrian Streinu Cercel, pe listele PSD București, la Senat

adrian streinu-Cercel - Inquam Photos / Ilona Andrei

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei 

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, prof dr Adrian Streinu Cercel, va candida la Senat pe lista PSD București, potrivit unor surse citate de Mediafax. 

Streinu Cercel a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc, între 6 octombrie și 3 noiembrie 2009, respectiv 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012. 

Este a doua candidatură surpriză pe listele PSD din această săptămână, după cea a prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, care urmează să semneze adeziunea la PSD. Dr Rafila va candida pe listele parlamentare ale partidului la Camera Deputaților. Întrebat de reporteri ce a ales PSD, Alexandru Rafila a declarat că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a înțeles că „eu mai întâi sunt medic și voi respecta totdeauna lucrurile ce țin de conștiința mea profesională, și în al doilea rând voi fi membru al PSD”.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De cercel nu ma mir. Mai ales ca este propunerea firei. Eiii, oamenii astia au multe de ascuns. Si doar cu partidul care siluieste justitia si orice lege nu-i convine se poate apara tot hotul. Iata cum se adevereste zicala:" aparentele insala". Valabil si in cazul rafila si in viitoarele cazuri. cu care ne-a avertizat psd-ul.
  • Like 0
 • Ce le-or trebui medicilor politica? Hipocrat ala o fi fost si politician? Inteleg PSD-ul, in disperare de cauza racoleaza nume cunoscute, doar-doar o uita lumea de madam Firea si apa calda lipsa, de Veorica cea cu multe brose si fara creier, de Dragnetti de la parnaie, etc, etc, etc.... Dar pe doctorii astia care se lasa racolati nu ii inteleg deloc, am avut 2 unchi medici si au avut alte hobby-uri decat politica.....
  • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Delia MC Delia MC check icon
   De Streinu-Cercel nu mă mir. S-a retras ofuscat după ce a făcut niște afirmații nelalocul lor. Acum are posibilitatea de a beneficia de niște înălbitor marca psd ( degeaba, n-am uitat, petele alea nu le scoate, prietenii știu și care, dacă te uiți mai bine îl vezi... dalmațian ). Rafila, cred eu, a fost ținut în rezervă iar acum i se cere plata pentru numirea la OMS și pentru că a fost tolerat (nu a primit un șut în dos) atâția ani. Omul spune printre rânduri că rămâne în primul rând, medic. Faza cu aprecierile la adresa lui Ciolacu e circ ieftin. Va vedea ce a ales, când va trebui să joace cum ii cântă psd, care probabil a hotărât să schimbe foaia, să se dea mari combatanți pe frontul anti-covid și acum, straniu, susțin cu jumătate de gură reintroducerea stării de urgență și implicit amânarea alegerilor.
   • Like 4
  • @ Delia MC
   Eu cred că la dr.Streinu Cercel e o nevoie vitală de imunitate măcar 4 ani de acum încolo...
   • Like 3
 • -N-ața!

  -sta nu-i așa surprinzător; părerea mea!

  Apa sâmbetei,
  Purice N.-T.
  • Like 1
  • @ Purice Narcis-Teofil
   Delia MC Delia MC check icon
   Ce e val ca valul trece... cu cercel cu tot...:)
   • Like 1
 • https://www.facebook.com/spunenucoruptilor/videos/675036903286974/UzpfSTEwMDAwMTM1MDYwNjMxNDoyODgwMDkzNTk4NzEyMjk5/
  • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult