Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Zeci de tineri au petrecut aseară în Centrul Vechi din București, fără măști și fără respectarea regulilor de distanțare

petrecere in Centrul vechi

Foto captura Stirile ProTV

Zeci de tineri au ignorat aseară, în Centrul Vechi din Capitală, regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Într-un clip care a devenit viral pe rețelele de socializare se observă cum niciunul dintre petrecăreți nu poartă mască de protecție, iar de păstrarea distanței fizice nici nu mai poate fi vorba. Imaginile au fost surprinse puțin după ora 22, potrivit utilizatorului care a postat filmulețul pe Facebook. 

Patronul terasei a fost amendat de polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi.

„În seara de 15 octombrie 2020, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au constatat faptul că la o terasă nu se respectă măsurile de distanțare fizică.

Au fost observate mai multe persoane, grupate, care se aflau la mese, dar și în picioare.

I s-a pus în vedere administratorului societății să ia măsuri pentru respectarea distanțării fizice și a fost aplicată sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Verificările cu privire la această situație continuă, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a comunicat pentru Republica.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Potrivit site-ului ȘtirileProTV, care redă și un scurt dialog cu câțiva participanți la petrecere, primii reprezentanți ai forțelor de ordine au sosit în jurul orei 23, la aproximativ o oră după încingerea distracției din Centrul Vechi.

„- Eu nu sunt de aici.

- Dar de ce nu purtați mască? Nu vă e frică de coronavirus?

- Eu sunt din Italia... Nu știam”.

„Am venit cu grupul deja făcut, adică nu e o problemă, ne cunoaștem între noi”.

Autoritățile au anunțat joi peste 4.000 de noi cazuri de infecții cu coronavirus, în 24 de ore. 

Reprezentantul României la OMS, prof dr Alexandru Rafila, a avertizat joi că „atunci când avem 4.000 de cazuri noi (de Covid), în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”. „Este o situație generală, la nivel internațional, nu e o situatie particulară pentru Romania”, a precizat medicul. 

Mai jos, imaginile difuzate de Știrile ProTV:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare ei sunt viitorul Romaniei ? Eu cred ca nu, e doar un caz izolat ! Natura ne-a arata de-a lungul catorva milioane de ani ca cine nu se adapteaza, dispare ! Poate ca si dinozauri au fost rapusi tot de un virus si nu de meteoritul ala care a venit si a facut poc ! :D
    • Like 1
  • Nicio lozinca impotriva acestui comportament antisocial? Doar homo religiosus ii scandalizeaza pe bobo-si? Problema societatii romanesti ca si a lumii actuale e profunda ei divizare. Dixit!
    • Like 2
  • Servus!

    Pe de altă parte, Moartea nu știe carte! rupe nebună, îi "Jupână"!

    cu bine,
    purice
    • Like 1


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult