Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Medicul Alexandru Rafila spune că, în perioada următoare, „probabil” că toți nevaccinații se vor infecta

Rafila. - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profesorul Alexandru Rafila spune că este puțin probabil ca persoanele care nu s-au vaccinat anticovid să nu ia boala, deoarece tulpina delta e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală.

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare - nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv, scrie News.ro.

Medicul Rafila, care este și deputat PSD, a spus că în vara trecută în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, care să îi convingă pe cei care nu erau decişi cu privire la vaccinare.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Bineinteles ca toti oamenii vor contacta CoVid.
  Problema e ca nu se discuta despre tratament ci doar despre vaccin. Ca si cum solutia pentru viitor e sa te vaccinezi la fiecare 6 luni.
  • Like 2
  • @ Mr.Oh
   Pai poate stiti dumneavoastra un tratament.
   Pana atunci asteptam pe altii sa faca pastila si da, ne vaccinam.
   • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Cand e vorba de un virus singurul tratament sunt anticorpii.
   Fiecare si-i face cum stie, cum poate, cum are noroc.
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult