Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mesajul-manifest transmis de mama Anei Bărbosu: Dragi adulţi, vă rog să încetaţi toate defăimările. Să ne protejăm copiii. Să-i preţuim şi dacă au medalie, şi dacă nu au medalie

Ana Maria Bărbosu

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a intrat vineri în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Olimpică din Bucureşti. Medalia i-a fost înmânată de către Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România. „E un moment emoționant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noștri spunând că medalia este foarte grea, nu am realizat cât de grea este totuși.

Le mulțumesc tuturor celor care au adăugat câte un pic de bronz la această medalie. Rezultatul acesta a venit în urma a multor ani de muncă în sala de gimnastică. Le mulțumesc antrenorilor fără de care nu aș fi reușit. De la primii antrenori cu care am lucrat în sala de gimnastică până la antrenorii care m-au adus la Olimpiadă anul acesta.

Rezolvarea cazului a fost posibilă datorită Federației și a casei de avocatură, care nu au renunțat la noi, sportivele. S-au luptat pentru toate și au dorit să existe 3 medalii de bronz. Mă bucur că sunt în posesia acestei medalii și sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel și să aduc mai multe medalii”, a spus Ana Maria Bărbosu. Le transmit fetelor care vor să facă gimnastică să aibă încredere că dacă îşi doresc ceva o să se îndeplinească dacă se ţin de treabă şi îşi asumă munca grea. Sunt foarte bucuroasă şi recunoscătoare pentru tot ce mi se întâmplă. Eu mă bucur pentru această medalie că am primit-o, sper să existe o concluzie fericită şi pentru fete. Eu le transmit gândurile mele pozitive. Mă gândesc şi la ele chiar dacă astăzi eu am primit medalia de bronz”, a adăugat ea.

„Să ne protejăm copiii. România are din ce în ce mai puţini copii”

Mama sportivei, Pompilia Bărbosu, care este profesoară, a transmis cu această ocazie un mesaj-manifest către adulți. „Dragi adulţi, vă rog ca mamă să încetaţi toate defăimările. Eu sunt cadru didactic. În mediul şcolar se aplică legea anti-bullying şi cyberbullying. Se fac foarte multe şedinţe de prelucrare. Noi lucrăm cu părinţii, cu adulţii. Să ne protejăm copiii. România are din ce în ce mai puţini copii. Are copii frumoşi şi valoroşi. Ei sunt şansa noastră ca noi, adulţii, să trăim mai bine în această ţară. Îi rog pe toţi fanii să înceteze şi doar să se bucure. Avem o echipă frumoasă, alcătuită din fete superbe, care merită toată susţinerea noastră. Succesul Anei este vârful unui aisberg. Trebuie toţi să ne susţinem copiii. Nu putem avea reuşite dacă nu suntem uniţi. Încetaţi, vă rog frumos şi haideţi să învăţăm să ne bucurăm. Să-i preţuim şi dacă au medalie şi dacă nu au medalie”, a spus Pompilia Bărbosu, potrivit News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Emoția, uneori, ne împinge să nu spunem mare lucru:” Trebuie toţi să ne susţinem copiii. Nu putem avea reuşite dacă nu suntem uniţi. Încetaţi, vă rog frumos şi haideţi să învăţăm să ne bucurăm.”... dar să mai și faci și postare pentru trafic...
    • Like 2


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult