Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mexic, ultima medalie. Cătălina Ponor anunță că se retrage din gimnastică: „Și așa am încheiat o carieră de 26 de ani...”

Cătălina Ponor

Foto: Facebook Cătălina Ponor

Cătălina Ponor și-a încheiat cariera de 26 de ani în gimnastică la concursul „Abierto Mexicano de Gimnasia” din Mexic, unde a obținut medalia de argint la individual compus.

„Şi aşa am încheiat o carieră de 26 de ani. Mulţumesc, domnule Lucian Sandu, pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toată încurajarea şi suportul acordat. Mulţumesc, Mexic, pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Mâine urmează Gala şi partea cea mai frumosă în care toţi ne distrăm şi lumea ne poate vedea şi altfel decât în competiţii. Vă mulţumesc şi vă iubesc”, a scris Cătălina Ponor pe Facebook.

De-a lungul carierei sale, Cătălina Ponor a câștigat sute de medalii, dintre care 23 la cele mai importante competiții internaționale. A participat de trei ori la Jocurile Olimpice, la care a obținut trei medalii de aur, în timp ce la Campionatele Europene a câștigat opt medalii de aur.  Gimnasta, în vârstă de 30 de ani, își anunțase retraggerea încă de luna trecută, când spunea: „Îmi voi termina anul cu concursurile mici şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • GabiC check icon
    Extraordinar sportiv! Felicitari pentru toata cariera; Este chiar unul dintre putinele exemple pentru copiii nostri.
    De ce nu, si pentru noi;
    Mama Perseverentei si a Dedicatiei!
    Numai bine iti doresc!
    • Like 0
  • Ma bucur pentru Catalina. E o adevarata eroina. Ii urez sa continue cu noua ei etapa a vietii calcand cu piciorul drept !:)...
    • Like 0
  • Anon check icon
    Un mod onorabil de a incheia o cariera de succes. Domnisoara Ponor, tot respectul, jos palaria, felicitari!
    • Like 0
  • catalin check icon
    Felicitari pentru intreaga cariera !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult