Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Scrisoarea Cătălinei Ponor: „Mi s-a rupt sufletul, am plâns toată noaptea. După ce m-am operat, am tras 5 luni cu dinții de mine”

După ce s-a clasat pe locul 7 în finala la bârnă, gimnasta Cătălina Ponor a publicat pe pagina personală de Facebook o scrisoare deschisă în care a povestit cât de afectată s-a simțit de comentariile negative făcute pe seama ei.

„Aş zice chiar că m-am simţit mai în formă decât la 16 ani. Şi aş fi putut dacă nu simţeam ca o mână care voia să mă dea jos de pe aparat toate comentariile şi undele negative că nu meritam să fiu la Olimpiadă. Mi-am dorit prea mult, mi s-a rupt sufletul, am plâns toată noaptea şi la un moment dat voiam să mă opresc şi nu puteam, nu mi-a fost uşor să nu pun la suflet tot ce vedeam sau auzeam în jurul meu şi în reţelele de socializare sau presă şi nu îmi este uşor nici în continuare (...) 

Oare la 29 de ani sunt babă, când sunt "N" gimnaste în lumea asta trecute de 30 de ani? Dar e mai greu de ştiut fiindcă nu toate au rezultate care să le ţină lumea minte”, a scris Cătălina Ponor. 

Ea a arătat cât de mult a crescut nivelul gimnasticii în ultimii ani și a scris despre cum a decurs exercițiul de la bârnă. „A fost o zi extrem de grea şi tensionată pentru mine. Sunt ani de muncă în spate, nivelul a crescut, gimnastica nu mai e ce era înainte. Acum ori câştigi cu acrobatică foarte dificilă, ori cu artistica făcută perfect. Eu am încercat să le combin şi am greşit pentru că presiunea a fost extrem de mare. Fiind singura gimnastă care a reprezentat România, trebuia să mulţumesc într-un fel sau altul pe toată lumea chiar dacă nu mai aveam nimic de dovedit, poate doar mie să îmi mai dovedesc încă o dată că pot! Îmi pare rău că atunci când mi-am dat seama ca integralul a ieşit prost nu am făcut şi coborârea care a fost pregătită pentru finală”.

Cătălina Ponor a mai scris și despre sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului pentru echipa României. „După ce m-am operat şi am tras 5 luni cu dinţii de mine când antrenorii îmi spuneau că fac de fapt fiţe şi că nu vreau să mă duc la recalificări, că nu mă doare nimic chiar dacă plângeam de durere în sală şi din ianuarie până în ultima săptămână înainte de primul concurs mi-am tot rupt gamba fiindcă încercam din răsputeri să îmi revin să ajut echipa la test event. Oare cine a fost nebuna care s-a apucat să facă sărituri direct în concurs la recalificări, încât era să îşi rupă picioarele, numai să mai bage un punct în plus echipei”, a scris tripla campioană olimpică.

În opinia sa, va mai trece mult tip până când România va reuși să dea o nouă triplă campioană olimpică la gimnastică. „Preţuiţi ce aveţi, cât mai aveţi, că va dura ceva până se va mai naşte următoarea triplă campioană olimpică!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai scrie Cătălina Ponor, în postarea sa: “Se pare că mulţi au uitat de câţi ani sunt eu in gimnastică, se pare că mulţi au pierdut respectul faţă de un sportiv care şi-a dedicat toată viaţa unui sport, sacrificând tot ce înseamnă viaţa unui om, numai să simtă rodul muncii lui de 25 de ani şi să facă mii de români să se simtă mândri!!”
    Ups! Să facă mii de români să se simtă mândri! Mare greşeală să pomeneşti despre aşa ceva. E unul care bântuie internetul şi, cum găseşte expresia asta, cum dă cu emitentul de toţi pereţii. Exemplu de reacţie necontrolată şi viscerală: "Poate n-ar fi rau daca am fi putin mai cu judecata inainte de a fi patrioti de scara de bloc, care rezoneaza patetic si penibil la o lozinca de doi lei precum mandru ca sunt roman si nu inteleg de ce e folosita.”.
    Cât despre domnul CTP, sunt în aşteptarea articolului său “Cătălina Ponor a câştigat locul şapte”.
    Cătălina, prin participarea ta dârză la marea confruntare de la Rio, pe mine m-ai făcut mândru că sunt român.
    • Like 0
  • Catalina Ponor are dreptate, Romania nu mai are oamenii care sa aprecieze sacrificile pe care le face pentru tara si asta pur si simplu dintr-un sentiment al datoriei si patriotism. Romania a ajuns o tara de imbecili de spalati pe creier, plina de oameni corupti si arivisti.
    • Like 1
  • Cei mai mulți oameni nu ajung la olimpiade nici măcar în tribune și nici nu ar putea să-și țină echilibrul pe bârnă. Când o sportivă sau un sportiv se califică la un astfel de eveniment, indiferent de rezultat... nu merită decât aplauze.
    • Like 2
  • check icon
    "Ponor a fost o foarte mare si incontestabila campioana, dar nu cred ca la Tokio ar trebui sa concuram cu Nadia, Patzaichin sau Nicu Vlad…"

    https://politicata.wordpress.com/2016/08/17/jocurile-olimpice-de-la-rio-2016-au-dat-startul-marii-mahalageli-nationale-pe-facebook/
    • Like 2
    • @
      Compararea vârstei Cătălinei cu cea a lui Patzaichin este o răutate gratuită. Nici Sanne Wevers nu mai are vârsta Nadiei la Montreal și a luat aurul.
      Cu Serena Williams ce facem, o trimitem la cratiță?
      • Like 0
    • @ Florian Nicolaescu
      check icon
      :)))))))))))))))))))))))))) Să o compari pe Ponor, care a luat ultima medalie acum 4 (patru!!!!) ani, cu numarul 1 mondial la tenis ....
      • Like 1
  • check icon
    Cătălina Ponor a fost una dintre cele mai bune sportive din istoria României. S-a clasat prea jos? Viața e dură, mai ales la acest nivel. Iar comentariile răutăcioase? Păi mass media din România din ce trăiește? Din sânge în piața publică, din cătușe comentate și, evident, din a-i critica pe sportivii care nu au venit acasă cu medalii măcar de aur, dacă nu din uraniu îmbogățit.
    • Like 1
    • @
      A FOST ! Si pana la cate olimpiade trebuie sa se dea la o parte alte sportive pentru a-i face loc orgolilui nemasurat al ipochimenei...
      Un asemenea EGOISM si trufie rar mai gasesti in ziua de azi...
      UMILINTA traita de Larisa Iordache , pe podium totusi la competitii de prestigiu a fost nemeritata si incredibila...
      Tovarssul Stoica si toti cei ce au permis aceasta TICALOSIE, aceasta NEMERNICIE vor trebui sa raspunda cat mai curand...
      • Like 0
    • @ Cristian Marcu
      check icon
      Din respect pentru sportivă nu-ți răspund, mitocanule! Valea...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult