Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Microsoft lansează programul global de antreprenoriat social. Cine se poate înscrie

Antreprenoriat social

Foto: Guliver/ Getty Images

Pe mulți dintre tinerii antreprenori nu îi mai motivează astăzi doar să facă bani, ci să facă diferența în societate. Este în creștere numărul start-up-urilor a căror dorință de a face bine o depășește pe cea de a face profit. 

Pentru acestea, Microsoft a lansat un nou program global de antreprenoriat social, care să le ofere acces la tehnologie, educație, clienți și granturi. Întreprinderile sociale care vor face parte din programul global de Antreprenoriat Social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft și până la 120.000 de dolari în credite Azure, împreună cu asistență tehnică și orientare din partea unor specialiști, se arată într-un comunicat al Microsoft România. 

Programul este disponibil în 140 de țări, iar start-up-urile selectate vor primi sprijinul unui manager specializat, pentru a învăța cum să comercializeze și să vândă soluții, dar și să obțină contacte din partea marilor organizații comerciale și organizații neguvernamentale care sunt clienți potențiali. Start-up-urile a căror activitate se axează pe sustenabilitate, accesibilitate, abilități și capacități de angajare vor fi eligibile pentru a accesa aceste granturi. De asemenea, întreprinderile sociale care se alătură programului global de Antreprenoriat Social vor face parte dintr-o comunitate globală de inovatori care împărtășesc aceeași viziune și se reunesc pentru a discuta idei, a stimula conexiuni și a sărbători succesul, anunță Microsoft.

La nivel global, există deja proiecte de antreprenoriat social în care tehnologia este folosia pentru a crea impact în societate.

Un sistem bazat pe smartphone prin care poate fi detectată holera, dezvoltat de OmniVis, este deja testat în studii de teren în Bangladesh. Peste 800 de dispozitive de eliminare a gunoiului implementate de Proiectul Seabin au colectat peste jumătate de milion de tone de gunoi marin, majoritatea fiind din material plastic. Și peste 10.000 de specialiști în domeniul datelor s-au înscris în platforma web Zindi, care a găzduit zeci de competiții ce au oferit soluții de inteligență artificială (AI) pentru companii, organizații non-profit și organizații guvernamentale din Africa și din întreaga lume.

Pentru selectarea organizațiilor, Microsoft colaborează cu cu organizații precum MIT Solve. Solve este o inițiativă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts care sprijină în prezent peste 130 de echipe de antreprenori sociali din 36 de țări. Mai mult de jumătate din acestea sunt conduse de femei.

„Un raport din 2016 al Global Entrepreneur Monitor a constatat că o treime din startup-urile din întreaga lume erau concentrate pe binele social mai degrabă decât pe succesul comercial. Astăzi, antreprenoriatul social este mult mai mult decât un trend, transformându-se într-o mișcare globală, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori găsesc modalități de a utiliza AI pentru noi abordări inovatoare în soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea”, transmite Microsoft.

Formularul de înscriere, dar și mai multe detalii despre programul global al Microsoft de Antreprenoriat Social, se regăsesc la link-ul următor: https://startups.microsoft.com/en-us/social-entrepreneurship/

Articolul face parte din seria Alt Viitor, susținută de Microsoft România. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult