Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Apărării din Ucraina, despre cum armata Kievului a spulberat mitul invincibilității Rusiei: „Aceasta nu este a doua armata a lumii, ci un tigru de hârtie”

Tanc rusesc abandonat la Izyum

Foto: Profimedia Images

Mitul despre „invincibilitatea” armatei ruse și faptul că este „a doua din lume” a fost complet spulberat. Forțele armate ale Ucrainei au arătat că armata rusă este un „tigru de hârtie”. Puterea armatei ruse a fost mult exagerată.

Acest lucru a fost declarat de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru Fox News. El a amintit că la începutul invaziei pe scară largă, foarte mulți oameni credeau că Ucraina va capitula după 72 de ore de la declanșarea războiului. Dar Forțele de Apărare ucrainene se opun armatei ruse de mai bine de 8 luni și îi provoacă înfrângeri. În 8 luni, aproape 70.000 militari ruși și-au pierdut viața în Ucraina. Rusia a pierdut 2700 tancuri pe front. De asemenea, armata țării agresoare a pierdut 271 avioane și elicoptere. Peste 5400 vehicule blindate au fost, de asemenea, distruse sau capturate. Ucraina a eliberat regiunea Harkiv. În sud, în Herson, armata ucraineană desfășoară o contraofensivă eficientă.

Reznikov a menționat că armata ucraineană a arătat pe câmpul de luptă că armata rusă nu este a doua cea mai puternică din lume

În același timp, la începutul invaziei, aproape nimeni nu se îndoit de puterea armatei ruse, iar mulți au dat Ucrainei 72 de ore pentru a se preda. În special, în acest timp, guvernul din Ucraina ar fi trebuit să fie răsturnat. Cu toate acestea, a remarcat Reznikov, Ucraina avea propriile planuri în acest sens. Forțele armate ale Ucrainei au provocat pagube grave agresorilor. Ucraina continuă să câștige pe câmpul de luptă.

„Aceasta nu este a doua armată a lumii, ci un „tigru de hârtie”, a spus ministrul, folosind o frază veche chineză pentru a descrie armata inamicului, care descrie ceva periculos doar în aparență, dar care nu prezintă un impact semnificativ, o amenințare reală.

Reznikov a mai menționat că, în viitor, armata ucraineană va primi de la parteneri rachete cu rază lungă de acțiune, avioane și tancuri.

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile Reznikov a vorbit despre „capcana” pentru ocupanții din Herson. În acest centru regional, Forțele Armate ale Ucrainei controlează toate podurile, astfel încât ocupanții nu vor avea posibilitatea de a părăsi orașul, așa cum a fost cazul în timpul eliberării regiunii Harkiv. Forțele Federației Ruse de pe malul drept s-au găsit într-o situație fără speranță.

Reznikov a mai menționat că războiul din Ucraina se află în prezent în a treia etapă, eliberarea treptată a teritoriilor ocupate. Potrivit acestuia, prima etapă a fost oprirea armatei ruse. În a doua etapă, a fost posibilă stabilizarea situației de-a lungul întregii linii a frontului.

Rușii erau siguri de victorie: „Purtau uniforme de paradă”

După cum a adăugat, în conformitate cu principiile artei războiului, un atac asupra unui anumit teritoriu ar trebui să înceapă cu foc de artilerie. Apoi unitățile blindate sunt trimise la luptă și apoi forțele de infanterie, a declarat Oleksii Reznikov. Rușii erau atât de siguri că ne vor termina repede. Invadatorii s-au deplasat cu tancuri și transportoare blindate de trupe spre Brovary pentru a captura Kyivul. Artileria a fost lăsată în urmă. În plus, aveau uniformele de ceremonie cu ei, a subliniat Oleksii Reznikov.

Ministrul Apărării a declarat că a primit astfel de evaluări de la personalul militar din statul major ucrainean.

Oleksii Reznikov a explicat că factorii de decizie de la Kremlin s-au grăbit să atace Ucraina. La momentul atacului rusesc din februarie era evident că adversarul avea nevoie de mai mult timp, o săptămână, două sau poate trei pentru a finaliza formarea unor forțe care să poată prelua Kyivul.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca papagalul asta crede ca rusia e un tigru de hartie ( o fi auzit in filmele cu Jackie Chan , nu-l prea banuiesc de multa inteligenta din moment ce seful lui ,zelenschi nu raspunde a PANAMA PAPERS , ce-o avea de ascuns ?), inseamna ca n-a auzit de china care are balauri de bombe atomice adevarate , care fac sa dispara pamantul , Vorbeste ca sa se dea mare in fata nevestii , dar habar n'are cum e pe front ,, fara ajutorul din afara , erau cu totii o amintire , jelenschi spunea ca pe 24 feb. o sa fie o amintire de actoras bufon care a facut si el un
  serial : cum sa ciordim banii poporului si sa-l facem sclavul nostru , o bagam in masa de U.E . , n-avem nevoie si acum a ajuns sa cerseasca si sa ordone ( Cancelarul Germaniei, un „leberwurst ofensat”: am salvat evreii acum 80 de ani , etc ,vrem sistemul de aparare isrlaelian , asta dupa ce ca nici nu stie istorie ! ) Bufonul zelenschi are un serial in care se face de rahat in fata unei clase de elevi , dand cu pantoful in catedra (totalitarism) cum ca trebuie sa facem ca el ! (adica sa avem vile in Toscana Forte dei Marmi de cel putin 3,8 milioane EURO ! Asa da , trebuie sa-l iubim , vrem si noi la fel , sa cucerim monaco , italia , spania si cremlinul , apoi impreuna cu sua sa facem noua ordine mondiala ! NOUA ORDINE MONDIALA ! Miliardarii la putere , tarile sarace , colonii ! Cui nu-i place , sa-l blasfemieze pe gioana = nato !Care vrea razboiu ' !Noi suntem romani .....

  • Like 0
  • @ Costel Iordanescu
   Nu contest coruptia la nivelul clasei politice ucrainene, dar asta nu este un motiv sa ataci o tara, sa incepi un razboi. si cine da lectii ? rusia, o tara mult mai corupta decat Ucraina. Daca lectiile veneau din partea unei tari scandinave, de exemplu, mai era cum era. p.s. pentru tratarea masochismului dictatorial luati Leponex
   • Like 2
  • @ Costel Iordanescu
   Non-stimate domn, articolul se refera la capacitatile presupuse si cele reale ale armatei Federatiei Ruse iar dumneavoasta aberati fara gratie despre calitatile sau lipsa de calitati ale unui Presedinte ales al unei tari suverane! Sa va aduc aminte ce trecut profesional avea un alt presedinte? Cel care a pus cu botul pe labe URSS-ul?
   • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult