Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul de Interne a demisionat. „Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii”

Nicolae Moga - Foto Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat, în urma tragediei de la Caracal. Moga fusese numit la conducerea MAI în urmă cu șase zile.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi, care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi", a declarat Moga marţi, la anunţarea demisiei.

Nicolae Moga a precizat că retragerea din fruntea MAI trebuie văzută ca un nou început pentru minister.

„În cele şase zile în care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a spus Nicolae Moga, scrie News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ion check icon
  ....se intoarce la activitatea de revolutionar !!!!!
  • Like 0
 • Are dreptate,cu el la interne s-ar fi ales praful de tot.
  • Like 0
 • Razvan G check icon
  Despre ce prestigiu vorbeste domnul? Si ce ar salva demisia lui dupa 6 zile? Mai bine ii fac dosar penal odioasei carmen dan. A distrus cam tot ce mai ramasese in picioare in MAI.
  Oare nu s-o mai gasi in tara asta un profesionist sa puna ordine in ministerul asta de ratati?
  Sa nu mai zic de jandarmerie......
  • Like 1
 • Corina check icon
  Eliminarea din Poliție a celor care au răspuns la 112 m-ar fi mulțumit mult mai mult. Trebuie dat semnal clar și celui care lucrează în mod direct că nu are ce căuta în profesie cu acel mod de lucru. La fel, cei care au stat la poartă ore în șir, cel care nu a luat în seamă ce i-a semnalat vecina monstrului.
  • Like 1
 • dan check icon
  Frectie la picior de lemn din disperare.
  Tot PSD ar trebui sa dispara din parlament ,absolut tot hotii astia nu mai merita votati.
  • Like 2
 • Este in logica masurilor pe care guvernul si PSD le inteleg. Sa nu schimbam nimic, totul sa ramana cum e, pentru a ne pastra toate parghiile cu care sa impartim pe mai departe sinecuri. Si pentru asta mai sacrificam ici-colo (inclusiv pe prim-ministru, daca e nevoie, cum a fost cu Ponta dupa Colectiv). Pentru ca o demisie dupa 6 zile, in conditiile in care preiei ministerul in ziua in care izbucneste scandalul, e ridicola. Dar, daca mai luam ochii cu o demisie, fie ea si absurda, putem sa ne facem ca lucram ca sa-i prostim. Acuma, sigur, depinde si de cine se lasa prostit.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult