Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul de Interne a demisionat. „Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii”

Nicolae Moga - Foto Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat, în urma tragediei de la Caracal. Moga fusese numit la conducerea MAI în urmă cu șase zile.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi, care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi", a declarat Moga marţi, la anunţarea demisiei.

Nicolae Moga a precizat că retragerea din fruntea MAI trebuie văzută ca un nou început pentru minister.

„În cele şase zile în care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a spus Nicolae Moga, scrie News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ion check icon
  ....se intoarce la activitatea de revolutionar !!!!!
  • Like 0
 • Are dreptate,cu el la interne s-ar fi ales praful de tot.
  • Like 0
 • Razvan G check icon
  Despre ce prestigiu vorbeste domnul? Si ce ar salva demisia lui dupa 6 zile? Mai bine ii fac dosar penal odioasei carmen dan. A distrus cam tot ce mai ramasese in picioare in MAI.
  Oare nu s-o mai gasi in tara asta un profesionist sa puna ordine in ministerul asta de ratati?
  Sa nu mai zic de jandarmerie......
  • Like 1
 • Corina check icon
  Eliminarea din Poliție a celor care au răspuns la 112 m-ar fi mulțumit mult mai mult. Trebuie dat semnal clar și celui care lucrează în mod direct că nu are ce căuta în profesie cu acel mod de lucru. La fel, cei care au stat la poartă ore în șir, cel care nu a luat în seamă ce i-a semnalat vecina monstrului.
  • Like 1
 • dan check icon
  Frectie la picior de lemn din disperare.
  Tot PSD ar trebui sa dispara din parlament ,absolut tot hotii astia nu mai merita votati.
  • Like 2
 • Este in logica masurilor pe care guvernul si PSD le inteleg. Sa nu schimbam nimic, totul sa ramana cum e, pentru a ne pastra toate parghiile cu care sa impartim pe mai departe sinecuri. Si pentru asta mai sacrificam ici-colo (inclusiv pe prim-ministru, daca e nevoie, cum a fost cu Ponta dupa Colectiv). Pentru ca o demisie dupa 6 zile, in conditiile in care preiei ministerul in ziua in care izbucneste scandalul, e ridicola. Dar, daca mai luam ochii cu o demisie, fie ea si absurda, putem sa ne facem ca lucram ca sa-i prostim. Acuma, sigur, depinde si de cine se lasa prostit.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult