Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul de Interne a desecretizat raportul 10 august și l-a trimis la DIICOT. Dar nu l-a făcut public

Violente 10 august - George Calin

Foto: George Călin/Inquam Photos

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că a desecretizat raportul referitor la violențele din 10 august, Acesta a fost trimis la DIICOT, care îl va folosi în ancheta penală.

„Astăzi am primit ultimul aviz solicitat de la instituțiile implicate și, în consecință, comisia de la nivelul MAI a decis declasificarea raportului. În această zi, raportul este declasificat. Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal deschis referitor la toate sesizările. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală”, a declarat Velea.

„Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date și informații”, a adăugat el.

Însă informațiile din raport nu sunt deocamdată publice, întrucât există o anchetă în derulare, a afirmat ministrul. „Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm datele din raport și din dosar. Când ancheta se finalizează, el devine public”,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • #Votez check icon
  Ministerul de interne a desecretizat dosarul dar nu spune nimic... si asta e considerata o victorie a celor care participa la mitinguri ILEGALE si ies in strada pentru niste "maruntis"...
  Desecretizarea e numai ca sa poata "aparea pe surse" stenograme din dosar, astfel incat procurorii care vor face asta sa nu poata fi acuzati de incalcarea legii !... tot o ILEGALIATE...
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Sa zicem ca ar fi in interesul anchetei. Se poate admite. Dar nu stiu de ce, parca imi miroase si a interes politic aici. Adica, ia sa vedem noi pe cine si cu ce'i avem la mana, ca sa'i strangem de momite dup'aia si sa le cerem niste servicii in schimb.
  • Like 4
  • @ AlexisZ
   check icon
   Deja au apărut reacții (de la DIICOT, de ex) cum că datele secretizate (cică 10% din total) nu-s bune de nimic. Cică nu cuprind date referitoare la implicarea unor persoane, ci doar evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor!
   Bine mo procurorilor! Atunci aceste 10% informații or fi fost secretizate de rușine! Adică ”hai să secretizăm ceva, să pară c-a fost treabă serioasă”? Și chiar dac-ar fi așa: iată un subiect de anchetat!
   • Like 0
 • Dorin check icon
  Până deveni public , băieții cu cască , scut și pulan ies la pensie și ne răd în nas.
  • Like 9
 • Deci e public, da' numai pentru cei autorizaţi ...
  • Like 3
 • Încă o „realizare” de răsunet din programul de guvernare PNL !
  • Like 2
  • @ Voicu Nicolae
   Prima dintr-o luuunga serie !
   • Like 1

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult