Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul de Interne a desecretizat raportul 10 august și l-a trimis la DIICOT. Dar nu l-a făcut public

Violente 10 august - George Calin

Foto: George Călin/Inquam Photos

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că a desecretizat raportul referitor la violențele din 10 august, Acesta a fost trimis la DIICOT, care îl va folosi în ancheta penală.

„Astăzi am primit ultimul aviz solicitat de la instituțiile implicate și, în consecință, comisia de la nivelul MAI a decis declasificarea raportului. În această zi, raportul este declasificat. Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal deschis referitor la toate sesizările. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală”, a declarat Velea.

„Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date și informații”, a adăugat el.

Însă informațiile din raport nu sunt deocamdată publice, întrucât există o anchetă în derulare, a afirmat ministrul. „Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm datele din raport și din dosar. Când ancheta se finalizează, el devine public”,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • #Votez check icon
    Ministerul de interne a desecretizat dosarul dar nu spune nimic... si asta e considerata o victorie a celor care participa la mitinguri ILEGALE si ies in strada pentru niste "maruntis"...
    Desecretizarea e numai ca sa poata "aparea pe surse" stenograme din dosar, astfel incat procurorii care vor face asta sa nu poata fi acuzati de incalcarea legii !... tot o ILEGALIATE...
    • Like 0
  • AlexisZ check icon
    Sa zicem ca ar fi in interesul anchetei. Se poate admite. Dar nu stiu de ce, parca imi miroase si a interes politic aici. Adica, ia sa vedem noi pe cine si cu ce'i avem la mana, ca sa'i strangem de momite dup'aia si sa le cerem niste servicii in schimb.
    • Like 4
    • @ AlexisZ
      check icon
      Deja au apărut reacții (de la DIICOT, de ex) cum că datele secretizate (cică 10% din total) nu-s bune de nimic. Cică nu cuprind date referitoare la implicarea unor persoane, ci doar evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor!
      Bine mo procurorilor! Atunci aceste 10% informații or fi fost secretizate de rușine! Adică ”hai să secretizăm ceva, să pară c-a fost treabă serioasă”? Și chiar dac-ar fi așa: iată un subiect de anchetat!
      • Like 0
  • Dorin check icon
    Până deveni public , băieții cu cască , scut și pulan ies la pensie și ne răd în nas.
    • Like 9
  • Deci e public, da' numai pentru cei autorizaţi ...
    • Like 3
  • Încă o „realizare” de răsunet din programul de guvernare PNL !
    • Like 2
    • @ Voicu Nicolae
      Prima dintr-o luuunga serie !
      • Like 1

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult