Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Marius Humelnicu a renunțat „din motive personale” la nominalizarea pentru Ministerul Economiei

Marius Humelnicu

Foto: Facebook Marius Humelnicu

ACTUALIZARE. Marius Humelnicu a renunțat la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei, invocând motive personale.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

STIREA INITIALA

Marius Humelnicu (44 de ani), senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. 

Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la vârsta de 30 de ani, șef al Autorității Rutiere Galați și secretar de stat în Ministerul Transporturilor în guvernele Ponta și Dăncilă, potrivit Economedia.ro.

În august 2016 a devenit city manager al orașului Galați. Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

După ce a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, Marius Humelnicu a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. A terminat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ”- Bă, ești prost?
    - Bă, ești nebun?”
    • Like 0
  • Omul pare ca s-a zbatut foarte mult pe cararile cunoasterii ca sa-si gaseasca vocatia . Probabil este unul din enciclopedicii urbei. S-a bagat prima data pe inginerie mecanica dupa care a deviat la Drept si Administratie Publica Europeana . Nu este foarte clar cum poti urma un Master de la mecanica la drept , dar ce mai conteaza detaliile, cand omul avea dorinta de carte . Dupa aia intelegand legile mecanicii si dreptul european , urmatorul pas normal era un master in "siguranta si performantele circulatiei rutiere " . Dupa aia si-a gasit omul vocatia si a devenit expert in achizitii publice , competenta ce are foarte multa legatura cu toate studiile precedente si cu fotbalul.
    Dar vreau sa-i intreb pe carcotasi : De ce n-ar fi Humelnicu la Economie ,daca Roman este la Digitalizare ?
    Romania educata !
    • Like 1
  • Razvan G check icon
    O somitate, ce mai. E pregatit sa dea cateva "goluri" la buget. Hai baietii!!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult