Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Marius Humelnicu a renunțat „din motive personale” la nominalizarea pentru Ministerul Economiei

Marius Humelnicu

Foto: Facebook Marius Humelnicu

ACTUALIZARE. Marius Humelnicu a renunțat la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei, invocând motive personale.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

STIREA INITIALA

Marius Humelnicu (44 de ani), senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. 

Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la vârsta de 30 de ani, șef al Autorității Rutiere Galați și secretar de stat în Ministerul Transporturilor în guvernele Ponta și Dăncilă, potrivit Economedia.ro.

În august 2016 a devenit city manager al orașului Galați. Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

După ce a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, Marius Humelnicu a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. A terminat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ”- Bă, ești prost?
    - Bă, ești nebun?”
    • Like 0
  • Omul pare ca s-a zbatut foarte mult pe cararile cunoasterii ca sa-si gaseasca vocatia . Probabil este unul din enciclopedicii urbei. S-a bagat prima data pe inginerie mecanica dupa care a deviat la Drept si Administratie Publica Europeana . Nu este foarte clar cum poti urma un Master de la mecanica la drept , dar ce mai conteaza detaliile, cand omul avea dorinta de carte . Dupa aia intelegand legile mecanicii si dreptul european , urmatorul pas normal era un master in "siguranta si performantele circulatiei rutiere " . Dupa aia si-a gasit omul vocatia si a devenit expert in achizitii publice , competenta ce are foarte multa legatura cu toate studiile precedente si cu fotbalul.
    Dar vreau sa-i intreb pe carcotasi : De ce n-ar fi Humelnicu la Economie ,daca Roman este la Digitalizare ?
    Romania educata !
    • Like 1
  • Razvan G check icon
    O somitate, ce mai. E pregatit sa dea cateva "goluri" la buget. Hai baietii!!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult