Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marius Humelnicu a renunțat „din motive personale” la nominalizarea pentru Ministerul Economiei

Marius Humelnicu

Foto: Facebook Marius Humelnicu

ACTUALIZARE. Marius Humelnicu a renunțat la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei, invocând motive personale.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.

Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

STIREA INITIALA

Marius Humelnicu (44 de ani), senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. 

Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la vârsta de 30 de ani, șef al Autorității Rutiere Galați și secretar de stat în Ministerul Transporturilor în guvernele Ponta și Dăncilă, potrivit Economedia.ro.

În august 2016 a devenit city manager al orașului Galați. Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

După ce a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, Marius Humelnicu a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. A terminat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ”- Bă, ești prost?
  - Bă, ești nebun?”
  • Like 0
 • Omul pare ca s-a zbatut foarte mult pe cararile cunoasterii ca sa-si gaseasca vocatia . Probabil este unul din enciclopedicii urbei. S-a bagat prima data pe inginerie mecanica dupa care a deviat la Drept si Administratie Publica Europeana . Nu este foarte clar cum poti urma un Master de la mecanica la drept , dar ce mai conteaza detaliile, cand omul avea dorinta de carte . Dupa aia intelegand legile mecanicii si dreptul european , urmatorul pas normal era un master in "siguranta si performantele circulatiei rutiere " . Dupa aia si-a gasit omul vocatia si a devenit expert in achizitii publice , competenta ce are foarte multa legatura cu toate studiile precedente si cu fotbalul.
  Dar vreau sa-i intreb pe carcotasi : De ce n-ar fi Humelnicu la Economie ,daca Roman este la Digitalizare ?
  Romania educata !
  • Like 1
 • Razvan G check icon
  O somitate, ce mai. E pregatit sa dea cateva "goluri" la buget. Hai baietii!!!!!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult