Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ministrul Educației se opune închiderii din nou a școlilor: „Educația nu te îmbolnăvește!”

Sorin Cîmpeanu-

Rata de infectare cu Covid în București se apropie cu repeziciune de 6 la mie, prag de la care prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că școlile vor fi închise. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut însă duminică seară, la Antena 3, că „școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația o impune.”

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva SARS-CoV2 mai corect, mult mai corect, decât în alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că nu e de acord să se închidă școlile, fără să fie luate alte măsuri restrictive înainte.

„Dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat vom genera noi pierderi în educație, vom afecta sub toate aspectele elevii și vom agrava tulburările de socializare”, a susținut Cîmpeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult