Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Educației se opune închiderii din nou a școlilor: „Educația nu te îmbolnăvește!”

Sorin Cîmpeanu

Rata de infectare cu Covid în București se apropie cu repeziciune de 6 la mie, prag de la care prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că școlile vor fi închise. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut însă duminică seară, la Antena 3, că „școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația o impune.”

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva SARS-CoV2 mai corect, mult mai corect, decât în alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că nu e de acord să se închidă școlile, fără să fie luate alte măsuri restrictive înainte.

„Dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat vom genera noi pierderi în educație, vom afecta sub toate aspectele elevii și vom agrava tulburările de socializare”, a susținut Cîmpeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult