Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul Educației se opune închiderii din nou a școlilor: „Educația nu te îmbolnăvește!”

Sorin Cîmpeanu-

Rata de infectare cu Covid în București se apropie cu repeziciune de 6 la mie, prag de la care prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că școlile vor fi închise. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut însă duminică seară, la Antena 3, că „școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația o impune.”

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva SARS-CoV2 mai corect, mult mai corect, decât în alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că nu e de acord să se închidă școlile, fără să fie luate alte măsuri restrictive înainte.

„Dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat vom genera noi pierderi în educație, vom afecta sub toate aspectele elevii și vom agrava tulburările de socializare”, a susținut Cîmpeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult