Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Educației se opune închiderii din nou a școlilor: „Educația nu te îmbolnăvește!”

Sorin Cîmpeanu-

Rata de infectare cu Covid în București se apropie cu repeziciune de 6 la mie, prag de la care prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că școlile vor fi închise. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut însă duminică seară, la Antena 3, că „școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația o impune.”

„În școli se respectă regulile de protecție împotriva SARS-CoV2 mai corect, mult mai corect, decât în alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că nu e de acord să se închidă școlile, fără să fie luate alte măsuri restrictive înainte.

„Dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat vom genera noi pierderi în educație, vom afecta sub toate aspectele elevii și vom agrava tulburările de socializare”, a susținut Cîmpeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult