Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Datele analizate nu ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic

Sorin Cimpeanu

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că datele primite de la Ministerul Sănătății arată că nu există „o piedică” pentru deschiderea școlilor în format fizic, începând din 8 februarie.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, aceste date analizate de către cei din Sănătate n-ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic pe 8 februarie, cu maximum de prudență necesară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Știrile ProTV.

Ministrul Educației a spus că în Uniunea Europeană doar 3 state au decis să nu deschidă fizic, încă, unitățile de învățământ: Germania, Danemarca și Portugalia.

Autoritățile urmează să anunțe astăzi dacă, de la începutul săptămânii viitoare, elevii vor merge sau nu din nou fizic la cursuri.

Președintele Klaus Iohannis are astăzi de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol. 

Citiți și:

Germania, Danemarca, Olanda ar putea deschide școlile cel mai devreme din 14 februarie. În Franța, Portugalia și Spania copiii merg fizic la ore

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că în Anglia școlile ar putea fi redeschise în format fizic cel mai devreme pe 8 martie, însă decizia va fi luată în funcție de mai mulți factori, inclusiv rata de vaccinare în rândul grupurilor prioritare, potrivit BBC.

În Scoția școlile vor rămâne închise fizic pentru cei mai mulți copii până cel puțin la jumătatea lunii februarie. Școlile și grădinițele își pot deschide porțile doar pentru copiii lucrătorilor „esențiali”. De asemenea, unele școli speciale sunt în prezent deschise.

În Germania, școlile s-au închis la mijlocul lunii decembrie și vor rămâne închise până cel puțin pe 14 februarie. Și în Danemarca și Olanda elevii fac cursuri online în prezent, iar școlile s-ar putea deschide în format fizic cel mai devreme începând din a doua săptămână a lunii februarie.

Foto: Frank Hoermann / Sven Simon / AFP / Profimedia

Școlile din Franța sunt deschise, iar autoritățile fac teste suplimentare pentru depistarea rapidă a infecției cu coronavirus. Școlile sunt deschise și în Portugalia și Spania.

Recent, elevii de liceu din Italia au revenit la ore în sălile de clase. Clasele sunt împărțite în grupuri, astfel încât să fie posibilă păstrarea distanței între elevi.

Grecia a permis, de asemenea, din ianuarie, redeschiderea școlilor primare și a grădinițelor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult