Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Datele analizate nu ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic

Sorin Cimpeanu

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că datele primite de la Ministerul Sănătății arată că nu există „o piedică” pentru deschiderea școlilor în format fizic, începând din 8 februarie.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, aceste date analizate de către cei din Sănătate n-ar pune o piedică deciziei de deschidere a școlilor în format fizic pe 8 februarie, cu maximum de prudență necesară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Știrile ProTV.

Ministrul Educației a spus că în Uniunea Europeană doar 3 state au decis să nu deschidă fizic, încă, unitățile de învățământ: Germania, Danemarca și Portugalia.

Autoritățile urmează să anunțe astăzi dacă, de la începutul săptămânii viitoare, elevii vor merge sau nu din nou fizic la cursuri.

Președintele Klaus Iohannis are astăzi de la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol. 

Citiți și:

Germania, Danemarca, Olanda ar putea deschide școlile cel mai devreme din 14 februarie. În Franța, Portugalia și Spania copiii merg fizic la ore

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că în Anglia școlile ar putea fi redeschise în format fizic cel mai devreme pe 8 martie, însă decizia va fi luată în funcție de mai mulți factori, inclusiv rata de vaccinare în rândul grupurilor prioritare, potrivit BBC.

În Scoția școlile vor rămâne închise fizic pentru cei mai mulți copii până cel puțin la jumătatea lunii februarie. Școlile și grădinițele își pot deschide porțile doar pentru copiii lucrătorilor „esențiali”. De asemenea, unele școli speciale sunt în prezent deschise.

În Germania, școlile s-au închis la mijlocul lunii decembrie și vor rămâne închise până cel puțin pe 14 februarie. Și în Danemarca și Olanda elevii fac cursuri online în prezent, iar școlile s-ar putea deschide în format fizic cel mai devreme începând din a doua săptămână a lunii februarie.

Foto: Frank Hoermann / Sven Simon / AFP / Profimedia

Școlile din Franța sunt deschise, iar autoritățile fac teste suplimentare pentru depistarea rapidă a infecției cu coronavirus. Școlile sunt deschise și în Portugalia și Spania.

Recent, elevii de liceu din Italia au revenit la ore în sălile de clase. Clasele sunt împărțite în grupuri, astfel încât să fie posibilă păstrarea distanței între elevi.

Grecia a permis, de asemenea, din ianuarie, redeschiderea școlilor primare și a grădinițelor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult