Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Educației spune că fondul clasei este ilegal. „Lucrăm asupra unui document care va aduce clarificări”

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a vorbit la postul tv Digi24 despre fondul clasei și a spus fără echivoc că „este ilegal”.

Precizarea a fost făcută în cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată duminică, de la ora 13.05.

Întrebat de jurnaliști dacă nu este o prioritate reglementarea unui cadru în care existenţa lui să fie fără semne de întrebare legate de cine câştigă şi ce obligaţie, ministrul a răspuns: „Cu siguranță că trebuie făcută această chestiune pentru ca lucrurile sa fie transparente.”

Mircea Dumitru a spus că a început să lucreze la un document, „în așa fel încât, fără a modifica esențial Legea educației naționale, să aducem clarificări de genul acestora care sunt solicitate de situațiile reale și sa introducem câteva chestiuni importante.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fondul clasei este ilegal!? Oare o stiu si cei ce ar trebui sa o stie ?! Se cere in continuare, fara nicio jena sau frica de consecinte. Ba mai mult, intr-o scoala, din Bucuresti, sectorul 5, cred,(nu au nicio importanta datele exacte, sunt ferm convins ca cine trebuie sa stie stie -inspectoratul teritorial sau/si al capitalei, primarul zonal,etc), parintii clasei 0 au fost pusi sa zugraveasca sala de clasa,sa schimbe parchetul,iar la final, ppro bono,sa schimbe si bancile, totul pe banii lor. Unde este pregatirea pentru inceperea cursurilor dinr aspunderea ministerului si a guvernului? Cine verifica ? Cred ca aspectul respectiv ar trebui anchetat, de cei ce au acesta calitate. Avem bani de aruncat pe mofturile tuturor parazitilor societatii: popi, parlamentari si multi altii,dar, in continuare, pentru cele cu adevarat importante nu. Nu aud nicio voce, nu vad pe nimeni sa iasa in strada pentru astfel de motive. Rusine acestei societati nesimtite!!
  • Like 0
 • ceea ce nu este declarat in mod explicit prin legislatie ca intezis, ilegal, imoral sau ca ingrasa ... este de incercat :)
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Asta e din seria "şcoala e gratis". Auxiliarele sunt tot gratis, că cică manualele nu sunt prea bune? Dar meditaţiile? N-ar vrea ministerul să despovăreze programa în aşa fel încât să nu mai fie nevoie de meditaţii? Aşa, ca în UK, Franţa, Norvegia, Danemarca... D-astea...
  • Like 0
 • Venom check icon
  Dar plata grădiniței LA STAT deși LEGEA spune că e gratuită cum e? De ce NIMENI nu întreabă asta ministrul??
  • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult