Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ministrul Educației spune că fondul clasei este ilegal. „Lucrăm asupra unui document care va aduce clarificări”

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a vorbit la postul tv Digi24 despre fondul clasei și a spus fără echivoc că „este ilegal”.

Precizarea a fost făcută în cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată duminică, de la ora 13.05.

Întrebat de jurnaliști dacă nu este o prioritate reglementarea unui cadru în care existenţa lui să fie fără semne de întrebare legate de cine câştigă şi ce obligaţie, ministrul a răspuns: „Cu siguranță că trebuie făcută această chestiune pentru ca lucrurile sa fie transparente.”

Mircea Dumitru a spus că a început să lucreze la un document, „în așa fel încât, fără a modifica esențial Legea educației naționale, să aducem clarificări de genul acestora care sunt solicitate de situațiile reale și sa introducem câteva chestiuni importante.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Fondul clasei este ilegal!? Oare o stiu si cei ce ar trebui sa o stie ?! Se cere in continuare, fara nicio jena sau frica de consecinte. Ba mai mult, intr-o scoala, din Bucuresti, sectorul 5, cred,(nu au nicio importanta datele exacte, sunt ferm convins ca cine trebuie sa stie stie -inspectoratul teritorial sau/si al capitalei, primarul zonal,etc), parintii clasei 0 au fost pusi sa zugraveasca sala de clasa,sa schimbe parchetul,iar la final, ppro bono,sa schimbe si bancile, totul pe banii lor. Unde este pregatirea pentru inceperea cursurilor dinr aspunderea ministerului si a guvernului? Cine verifica ? Cred ca aspectul respectiv ar trebui anchetat, de cei ce au acesta calitate. Avem bani de aruncat pe mofturile tuturor parazitilor societatii: popi, parlamentari si multi altii,dar, in continuare, pentru cele cu adevarat importante nu. Nu aud nicio voce, nu vad pe nimeni sa iasa in strada pentru astfel de motive. Rusine acestei societati nesimtite!!
  • Like 0
 • ceea ce nu este declarat in mod explicit prin legislatie ca intezis, ilegal, imoral sau ca ingrasa ... este de incercat :)
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Asta e din seria "şcoala e gratis". Auxiliarele sunt tot gratis, că cică manualele nu sunt prea bune? Dar meditaţiile? N-ar vrea ministerul să despovăreze programa în aşa fel încât să nu mai fie nevoie de meditaţii? Aşa, ca în UK, Franţa, Norvegia, Danemarca... D-astea...
  • Like 0
 • Venom check icon
  Dar plata grădiniței LA STAT deși LEGEA spune că e gratuită cum e? De ce NIMENI nu întreabă asta ministrul??
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult