Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, după ce a discutat cu conducerea companiei: IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic

IKEA

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni că IKEA a decis să nu folosească banii de la buget pentru plata șomajului tehnic și a mulțumit retailerului de mobilă. 

„Felicitări IKEA!

Tocmai am terminat o video conferință cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe și doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA Romania în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858 504 lei necesară plații șomajului tehnic pentru perioada 17 martie - 12 iunie.

Reprezentații companiei IKEA au spus că, deși ne aflăm în fața multor provocări în perioada urmatoare, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se așteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic.

Aceasta decizie a companiei este încă o dovadă că am luat măsurile corecte la timpul potrivit și am reușit să reducem semnificativ impactul crizei economice asupra companiilor care activează în România.

Mulțumesc IKEA și vă asigur că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societății care au mare nevoie de ajutor”, a scris Cîțu pe Facebook

Reprezentanții companiei consideră că pandemia de coronavirus nu a afectat compania atât de mult cum o spuneau previziunile inițiale și, în acest context, au început discuțiile cu autoritățile din nouă țări, Belgia, Croația, Republica Cehă, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Spania și SUA pentru returnarea sumelor primite drept sprijin de la autorități.

Cât timp magazinele din România au fost închise, retailerul a anunțat că suplimentează subvenția guvernamentală pentru angajații săi aflați în șomaj tehnic, astfel încât cei afectați de închiderea temporară a magazinelor Băneasa și Pallady să primească 90% din venitul lunar. 

Potrivit companiei, angajații care au lucrat la preluarea și livrarea comenzilor online au primit salariul integral.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Same1 check icon

    ati uitat aici sa puneti ca subtitlu "advertorial"
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult