Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că pleacă din „Guvernul Cioloș 1”. Ce urmează?

Cristian Ghinea a postat miercuri pe Facebook un mesaj prin care anunță că pleacă din Guvern. 

„Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1.E un sentiment ciudat. 

Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Ghinea.

El este unul dintre miniștrii Cabinetului Cioloș care a avut discuții cu USR în ceea ce privește posibilitatea de a candida pe listele Uniunii la alegerile parlamentare. Alături de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a anunțat ulterior că nu va candida la aceste alegeri parlamentare, Ghinea a primit invitația de a se alătura USR.

Este, de altfel, și primul ministru din Guvernul Cioloș care a vorbit despre posibilitatea de a intra în politică din această toamnă. 

„Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, spunea el în august la emisiunea „În fața ta”, de pe Digi 24. Într-un interviu acordat apoi Republica.ro, Ghinea spunea: „Acesta e un Guvern care a făcut lucruri bune și ar trebui să găsim o formulă de a continua. Dacă aceste forțe politice vor putea să convingă populația și programul acestui Guvern poate fi prelungit, eu m-aș bucura foarte mult”.

Cristian Ghinea este ministrul din Cabinetul Cioloș care a făcut cele mai multe declarații politice de când este în funcție. Totodată, el a vorbit în numeroase rânduri despre contractele păguboase semnate de statul român cu firmele IT abonate la bani publici și despre rolul jucat de Sebastian Ghiță în acestea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult