Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că pleacă din „Guvernul Cioloș 1”. Ce urmează?

Cristian Ghinea a postat miercuri pe Facebook un mesaj prin care anunță că pleacă din Guvern. 

„Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1.E un sentiment ciudat. 

Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Ghinea.

El este unul dintre miniștrii Cabinetului Cioloș care a avut discuții cu USR în ceea ce privește posibilitatea de a candida pe listele Uniunii la alegerile parlamentare. Alături de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a anunțat ulterior că nu va candida la aceste alegeri parlamentare, Ghinea a primit invitația de a se alătura USR.

Este, de altfel, și primul ministru din Guvernul Cioloș care a vorbit despre posibilitatea de a intra în politică din această toamnă. 

„Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, spunea el în august la emisiunea „În fața ta”, de pe Digi 24. Într-un interviu acordat apoi Republica.ro, Ghinea spunea: „Acesta e un Guvern care a făcut lucruri bune și ar trebui să găsim o formulă de a continua. Dacă aceste forțe politice vor putea să convingă populația și programul acestui Guvern poate fi prelungit, eu m-aș bucura foarte mult”.

Cristian Ghinea este ministrul din Cabinetul Cioloș care a făcut cele mai multe declarații politice de când este în funcție. Totodată, el a vorbit în numeroase rânduri despre contractele păguboase semnate de statul român cu firmele IT abonate la bani publici și despre rolul jucat de Sebastian Ghiță în acestea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm