Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că pleacă din „Guvernul Cioloș 1”. Ce urmează?

Cristian Ghinea a postat miercuri pe Facebook un mesaj prin care anunță că pleacă din Guvern. 

„Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1.E un sentiment ciudat. 

Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Ghinea.

El este unul dintre miniștrii Cabinetului Cioloș care a avut discuții cu USR în ceea ce privește posibilitatea de a candida pe listele Uniunii la alegerile parlamentare. Alături de ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a anunțat ulterior că nu va candida la aceste alegeri parlamentare, Ghinea a primit invitația de a se alătura USR.

Este, de altfel, și primul ministru din Guvernul Cioloș care a vorbit despre posibilitatea de a intra în politică din această toamnă. 

„Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, spunea el în august la emisiunea „În fața ta”, de pe Digi 24. Într-un interviu acordat apoi Republica.ro, Ghinea spunea: „Acesta e un Guvern care a făcut lucruri bune și ar trebui să găsim o formulă de a continua. Dacă aceste forțe politice vor putea să convingă populația și programul acestui Guvern poate fi prelungit, eu m-aș bucura foarte mult”.

Cristian Ghinea este ministrul din Cabinetul Cioloș care a făcut cele mai multe declarații politice de când este în funcție. Totodată, el a vorbit în numeroase rânduri despre contractele păguboase semnate de statul român cu firmele IT abonate la bani publici și despre rolul jucat de Sebastian Ghiță în acestea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult