Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Justiției a anunțat propunerile la șefia marilor Parchete: Gabriela Scutea – Parchetul General, Crin Bologa – DNA, Giorgiana Hosu – DIICOT

Catalin Predoiu

Foto: Inquam Photos

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat marți nominalizările pentru șefia celor trei mari Parchete. Astfel procuroarea Gabriela Scutea este propusă pentru șefia Parchetului General, procurorul Crin Bologa ar putea conduce DNA, iar procuroarea Giorgiana Hosu, DIICOT. „Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional”, a spus Cătălin Predoiu, care a adăugat că Scutea a propus cel mai bun proiect de management. 

El a apreciat că Giorgiana Hosu a avut un proiect comprehensiv, iar Crin Bologa „cunoaște DNA, a lucrat în DNA. Prestația la interviu a fost impresionantă. Aduce garanții că lupat anticorupție va continua energic”, a afirmat Predoiu.

Acesta a ținut să precizeze că faptul că ceilalți candidați nu au fost selectați „nu le știrbește valoarea profesională. Câțiva dintre ei au toate datele pentru a funcționa în fruntea Parchetelor.”

Cele trei propuneri urmează să fie înaintate Consiliului Superior al Magistraturii pentru validare, iar după aceea trimise la Președintele României.

Cine sunt Gabriela Scutea, Crin Bologa și Giorgiana Hosu

Gabriela Scutea, propunerea pentru șefia Parchetului General, a fost procuror general adjunct în mandatul Laurei Codruța Kovesi 2006-2013. A îndeplinit funcţia de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției la Comisia Europeană 2013-2016 şi a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiției 2016-2017, relatează Digi24.

Crin Bologa, propunerea pentru șefia DNA, a fost adjunct al Parchetului Sălaj, a condus DNA Cluj între 2005 și 2008. Este procuror din 1996.

Iar Giorgiana Hosu conduce interimar DIICOT din 2018. Este procuror DIICOT din 2006. Printre dosarele majore instrumentate: cazul Sorin Beraru, unul dintre dosarele lui Omar Hayssam.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult