Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Justiției, Raluca Prună, invitată după ora 22:00 de paznicul de la metrou să sară turnichetul, pentru că la casierie era închis

UPDATE. Din cele 37 automate de vândut cartele, 28 sunt funcţionale, iar 9 au intrat într-un program de reparaţii care se va finaliza la sfârşitul lunii iunie din acest an, potrivit unui comunicat semnat de directorul general al Metrorex, Marin Aldea. Metrorex promite că până la sfârșitul acestui an vor fi instalate 139 automate noi de vândut cartele (AVC-uri) cu toate facilităţile de emitere carduri magnetice, reîncărcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash şi plata cu card bancar, astfel încât fiecare acces din cele 41 de staţii să aibă în dotare minimum 2 AVC-uri. Totodată, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel încât vor da rest la plata cu cash şi vor avea posibilitatea de a reîncărca cardurile contactless. De asemenea, Metrorex a semnat vineri un contract cu Banca Comercială Română pentru servicii bancare aferente activităţii comerciale a societăţii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vândut cartele şi direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless. „Metrorex depune eforturi consistente pentru a oferi un transport civilizat, sigur şi confortabil cu metroul. Toate problemele care mai există îşi vor găsi soluţii de rezolvare în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de vineri semnat de șeful Metrorex.

Știrea inițială:

Ministrul Justiției, Raluca Prună, relatează, într-o postare pe contul său de Facebook, că joi seară, după ora 22:00, intrând la metrou la Piața Victoriei, a constatat că nu avea de unde să cumpere cartelă. La casierie era închis, iar automate pentru cartele nu există. Paznicul a recunoscut-o și a invitat-o să sară peste turnichet. Ministrul a refuzat și a apelat la un prieten care a luat-o cu mașina. Postarea se încheie cu un post-scriptum adresat conducerii Metrorex: „Poate Metrorex aude și ne explică de ce ar funcționa metroul după 10 pm dacă nu poți călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare;-)))”

Postarea pe Facebook a ministrului Raluca Prună:

„O chestiune de bucureștean, fără legătură cu justiția. Aseară, câteva minute după ora 10, la metrou la piața Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, caseria s-a închis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpănită, el e drăgut, mă recunoaște, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înțeleg să sar îi spun, am the right change, aș vrea totuși o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulțumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22. Totuși pot sări bară pe răspunderea lui, pentru că au trecut numai 3 minute de la ora închiderii;-) Îi mulțumesc pentru încredere, dat nu pot sări. Între timp mai mulți fericiți posesori de cartele trec regulamentar, răsucind tourniquet'ul.

Învățăminte: după ora 22 fie nu poți merge cu metroul în București dacă nu ai deja cartela, fie ești free rider.

Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuși acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între stația de la pta Victoriei și Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul caseriei e același... Cel mai probabil că da;-)

PS Poate Metrorex aude și ne explică de ce ar funcționa metroul după 10 pm dacă nu poți călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare;-))) 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru o "ministră" atât de intelectuală e impardonabil sa scrie "caserie"...Anul Domnului se scrie cu "A"...of, of, nenumărate greșeli, din ciclul "acești agramați care ne conduc"!
  • Like 0
 • O admir pe Dna Ministru Raluca PRUNA, pentru gestul de a fi un om obisnuit intr-o lume plina de ifose si paltoane aruncate. Trist, este ca la metrou se practica un mecanism pagubos pentru cetateanul intarziat.
  • Like 4
 • In
  • Like 0
 • Corecta observatie! Plus ca, ar trebui sa se spuna si faptul ca la metrou, in anul 2016, nu se poate plati cu cardul. Daca vrei sa cumperi o cartela sa un abonament platind cu cardul, nu se poate. Automatele care aparusera se pare ca au fost, pe rand, scoase din functiune.
  • Like 1
 • Kevin check icon
  Dar fiind ministru de ce nu face mai mult decat ar face orice cetatean obisnuit? De ce nu depunde o cerere oficiala la colegul ministru al transporturilor sa investigheze de ce s-au dat milioane pe automate de vandut cartele care acum sunt nefunctionale. Nu pe facebook se rezolva problemele.
  • Like 4
  • @ Kevin
   Corect Kevin, corect. Bine zis, e deplorabil sa observam ca acest abandon in mocirloasele tentacule ale Facebook-ului face victime peste tot. Eu insa cred ca doamna Dragu va depasi kitch-ul acestui moment . Mai mult, eu cred ca va solicita si un audit pentru a determina corectitudinea "impartelii" profitului intre cei ce asigura esenta operatiunii transportul platitorilor (asa cum e el) si cei ce "paducheaza" operatiunea cu sistemul semi-automat de tichtare - compostare electronica.
   La plasele domana Cragu, la plasele! Nu ezitati, nu ne dezamagiti!
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult