Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Departamentul de Stat al SUA se exprimă cum și cât i se permite

Tudorel Toader - Călin Popescu Tăriceanu - Victor Ciorbea

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la declarația prin care Departamentul de Stat al SUA își exprimă îngrijorarea față de schimbarea legilor justiției și îndeamnă Parlamentul să respingă proiectul de lege. „Departamentul de Stat al SUA se exprimă cum și cât i se permite”, a spus Toader.

Acesta a declarat că „producător de efecte juridice este actul normativ în forma lui finală”, iar „Parlamenul nu poate fi împiedicat să legifereze”. Toader a susținut că declarația conține două ipoteze.

„Prima, când se exprimă îngrijorarea cu privire la legislația care ar putea submina lupta împotriva corupției, ar putea slăbi independența judiciară a României. Aici, evident, comunicatul se referă la întreaga legislație, deci la pachetul de legi care se vrea a modifica Legile Justiției, pachet de legi care se află în procedură parlamentară. Parlamentul nu poate fi împiedicat să legifereze, pentru că asta este misiunea, competența pe care o are. A doua ipoteză nu se mai referă la tot pachetul de legi, ci se referă doar la anumite propuneri legislative de natură să slăbească statul de drept, să pună în pericol lupta împotriva corupției", a spus Toader.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, marți, după o întâlnire cu Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că Parlamentul urmează să răspundă mesajului Departamentului de Stat. „Nu avem încă declarația. Am avut o discuție. O să fie o comunicare publică din partea Parlamentului”. Și la sediul PSD are loc o întâlnire pe acest subiect.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cum s-o fi simtind Tudorel asta, care cred ca si-a facut scoala pe bune, cand un infractor nu prea scolit ii spune cum sa modifice legi? Nu-i seamana a prostiitutie?
  • Like 0
 • Nu toata lumea a inteles atunci cand am spus, in trecut, cu ocazia altor pocinoage PSD, ca Tudorel e altfel de jivina.

  Nu-i prost, nu-i incult, nici agramat, nici slugoi, nici baron. E altceva, pe vremea cand urmaream Games of Thrones i-am gasit acolo un echivalent potrivit (va las pe voi sa-l ghiciti).

  Din nou, iesirea lui de azi imi aminteste de bancul cu Ahmed si Itzaac, vecini americani in Nebraska:
  Ahmed are pofta de carne fripta. Itzaac vrea si el, dar ii zice lui Ahmed sa faca el gratar pentru amandoi, ca e sabbath si el nu poate. Ahmed face un barbecue in curte, copii lui rastoarna gratarul si un lemn aprins se rostogoleste pe sub gard la Itzaac, vecinul. Ahmed incepe sa strige "Sariti, incendiu, chemati pompierii!" Itzaac impinge cu piciorul lemnul inapoi in curte la Ahmed si ridica din umeri "Ce incendiu?! La mine nu-i nimic!"

  Faceti un efort si revedeti cronologic luarile de pozitie ale lui Tudorel. Veti observa ca el face mereu ca Itzaac, chiar si atunci cand aprinde cu mana lui focul comandat de Ahmed. Cand e smecher si-si gaseste fraierii, da chibriturile pe mana unui Iordache, sa aprinda el focul in parlament. La momentul critic, poate sa ridice din umeri si sa spuna "care foc? E initiativa parlamentara!"

  Astept sa aflu cum se va termina, si cu ce tupeu se va mai prezenta un asemenea personaj in fata studentilor la Universitate ca sa-i invete despre justitie si dreptate.
  • Like 1
  • @ Adrian Andrei
   "Se va prezenta cum si cat i se permite",ca sa-l citez!! Acum depinde de studenti,de universitate...
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult