Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Raluca Prună: Urmează să depun o cerere prin care să îl chem în instanţă pe Victor Ponta

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat marți la Realitatea TV că urmează să depună o cerere prin care să îl cheme în instanţă pe Victor Ponta, după ce fostul premier ar fi acuzat-o de intervenţii în administraţia locală.

„Am exemplificat că ceea ce face Victor Ponta şi modul în care se raportează la mine este sub aşteptările mele ca cetăţean. (...) Nu am depus nicio plângere împotriva lui, însă urmează să depun o cerere prin care să îl chem în instanţă. M-a acuzat că la mine în birou a venit un primar şi a făcut trafic de influenţă să adopt o ordonanţă de urgenţă. Îi dau posibilitatea în instanţă să probeze acest lucru. O fac şi în apărarea demnităţii acestei funcţii", a declarat Raluca Prună la Realitatea TV.

Săptămâna trecută ministrul Justiției a anunțat într-o postare pe Facebook că îl va da în judecată pentru calomnie pe „un tip pe nume VV Ponta” după ce fostul premier a avut o postare în care ar fi făcut referiri la Raluca Prună ca fiind „stalinistă".

(Foto Facebook/Raluca Prună)

Prună a mai spus la Realitatea TV că a găsit restanţe în Ministerul Justiţiei din cauza fostului premier.

„Nu aş vrea să spun cum a condus România. În ministerul pe care il conduc, deși sunt foarte atacată de Victor Ponta, am găsit numeroase restanţe care se datorează şi domniei sale. Atacul în ce mă priveşte ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei. Suntem într-o perioadă foarte complicată şi, deodată, descoperim că justiţia a devenit foarte independentă", a spus ministrul Justiției.

Ministrul Raluca Prună a precizat că nu va rămâne pentru un alt mandat într-un nou Guvern, chiar dacă va rămâne premier Dacian Cioloş.

„Nu sunt om politic, îmi place ce fac, îi sunt recunoscătoare lui Dacian Cioloş că m-a invitat în echipa sa, însă nu voi rămâne un alt mandat într-un nou Guvern, chiar dacă va rămâne Dacian Cioloş", a mai spus Raluca Prună la Realitatea TV.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Rebut intelectual esti matale stimabila coada de pruna ! Ati venit ministresa doar sa fie sigura kovesi ca va fi renominalizata si ca sa se asigure Kovesi cu Stanciu ca Mencicopschi , Voiculescu si altii vor sta cu 10 zile mai mult in inchisoare pt fiecare carte scrisa , eventual sa nu i se recunoasca deloc respectiva carte ! Prin asta veti ramane in istorie , ca ati suprapopulat inchisorile in mod artificial si atrageti o amenda usturatoare de la UE ! Normal ca nu mai vreti ministru dupa pt ca detasarea s-a incheiat , ordinele au fost executate ! Sunteti un rebut ideologic de fapt ! Ramaneti ce-ati fost , adica traducatoare !
  • Like 0
 • Astept ca Victor Ponta sa se reprezinte singur ca avocat :D
  • Like 2
  • @ Claudia Olteanu
   check icon
   Daca va mai fi in barou dupa 25 august!
   • Like 1
  • @
   eu vreau sa fie, sa sufere si el de pe urma incompetentei sale
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult