Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Raluca Prună: Urmează să depun o cerere prin care să îl chem în instanţă pe Victor Ponta

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat marți la Realitatea TV că urmează să depună o cerere prin care să îl cheme în instanţă pe Victor Ponta, după ce fostul premier ar fi acuzat-o de intervenţii în administraţia locală.

„Am exemplificat că ceea ce face Victor Ponta şi modul în care se raportează la mine este sub aşteptările mele ca cetăţean. (...) Nu am depus nicio plângere împotriva lui, însă urmează să depun o cerere prin care să îl chem în instanţă. M-a acuzat că la mine în birou a venit un primar şi a făcut trafic de influenţă să adopt o ordonanţă de urgenţă. Îi dau posibilitatea în instanţă să probeze acest lucru. O fac şi în apărarea demnităţii acestei funcţii", a declarat Raluca Prună la Realitatea TV.

Săptămâna trecută ministrul Justiției a anunțat într-o postare pe Facebook că îl va da în judecată pentru calomnie pe „un tip pe nume VV Ponta” după ce fostul premier a avut o postare în care ar fi făcut referiri la Raluca Prună ca fiind „stalinistă".

(Foto Facebook/Raluca Prună)

Prună a mai spus la Realitatea TV că a găsit restanţe în Ministerul Justiţiei din cauza fostului premier.

„Nu aş vrea să spun cum a condus România. În ministerul pe care il conduc, deși sunt foarte atacată de Victor Ponta, am găsit numeroase restanţe care se datorează şi domniei sale. Atacul în ce mă priveşte ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei. Suntem într-o perioadă foarte complicată şi, deodată, descoperim că justiţia a devenit foarte independentă", a spus ministrul Justiției.

Ministrul Raluca Prună a precizat că nu va rămâne pentru un alt mandat într-un nou Guvern, chiar dacă va rămâne premier Dacian Cioloş.

„Nu sunt om politic, îmi place ce fac, îi sunt recunoscătoare lui Dacian Cioloş că m-a invitat în echipa sa, însă nu voi rămâne un alt mandat într-un nou Guvern, chiar dacă va rămâne Dacian Cioloş", a mai spus Raluca Prună la Realitatea TV.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Rebut intelectual esti matale stimabila coada de pruna ! Ati venit ministresa doar sa fie sigura kovesi ca va fi renominalizata si ca sa se asigure Kovesi cu Stanciu ca Mencicopschi , Voiculescu si altii vor sta cu 10 zile mai mult in inchisoare pt fiecare carte scrisa , eventual sa nu i se recunoasca deloc respectiva carte ! Prin asta veti ramane in istorie , ca ati suprapopulat inchisorile in mod artificial si atrageti o amenda usturatoare de la UE ! Normal ca nu mai vreti ministru dupa pt ca detasarea s-a incheiat , ordinele au fost executate ! Sunteti un rebut ideologic de fapt ! Ramaneti ce-ati fost , adica traducatoare !
  • Like 0
 • Astept ca Victor Ponta sa se reprezinte singur ca avocat :D
  • Like 2
  • @ Claudia Olteanu
   Daca va mai fi in barou dupa 25 august!
   • Like 1
  • @ Florin Oprea
   eu vreau sa fie, sa sufere si el de pe urma incompetentei sale
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult